FOTORELACJA – Montaż Xenonów H1
jedne są droższe ,drugie tansze i podobno tak samo swiecą to o co chodzi w tym? na tych droższych ktoś musi zarobic i przez to ze zarobi są legalne
chyba ze jest inaczej ale w to wątpie. jakosci nie wytykam palcem juz. jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o kase 

davvvid90
- Od: 22 mar 2009, 12:03
- Auto: mazda 323f ba 1.5 16v Z5
a co się robi z kablami od starych H1? Rozumiem ,ze w dekielku trzeba zrobić otwór na kable
stare kable zostają bo one dają ci napięcie, a w dekielku robisz otworek na kabelki od palnika
Moje 4300 świecą tak:

Moje 4300 świecą tak:

Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
i to wszystkie przeróbki ? Też chcę założyć 4300 bo po załozeniu listwy led i led postojówek to mijania świecą tak żólto ,ze...
jeden z tych kabli od xenona idzie do wtyczki do żarówki H1 – który czerwony ? I co z drugim czarnym ?
A i jak jest z wytrzymałoscią palników przetwornic -ile to świeci ?
ja mam jeden kabel
jedna wtyczka jak podłacze xenony to co z długimi?
jeden z tych kabli od xenona idzie do wtyczki do żarówki H1 – który czerwony ? I co z drugim czarnym ?
A i jak jest z wytrzymałoscią palników przetwornic -ile to świeci ?
ja mam jeden kabel
masz dwa kable kture wchodza do puszki czerwony + , czany –, czerwony jest podpiety do do zarówwki natomiast czarny do oprawki, odpinasz oba nie wyciagajac ich z puszki (jedynie na moment rozwiercenaiia nowej dziury pod kable od xenonów) nastepnie łaczysz kable czerwony do czerwonego, czar. do czar. ,
to wszystko oczywiscie w puszcze ( niestety jest to wymuszone konstrókcja kabli do xenonów)
zycze miłej pracy .
ja swoje xenoki zamontowałem tydzien temu kupołem uzywanie zarówki to chyba 50009delikatna poswiata niebieska
to wszystko oczywiscie w puszcze ( niestety jest to wymuszone konstrókcja kabli do xenonów)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
zycze miłej pracy .
ja swoje xenoki zamontowałem tydzien temu kupołem uzywanie zarówki to chyba 50009delikatna poswiata niebieska
a ta listwe led jak zamontowałes w kloszach?? marcin255
poczekaj to porobie fotki jak to wyglada
http://img232.imageshack.us/gal.php?g=photo00094.jpg foty
jak widac na zdjeciu 6 na godzinie 11 jest am bolec ktory jest spiety z czarnym kablem musisz go odpiac.
to moja 323f
jak widac na zdjeciu 6 na godzinie 11 jest am bolec ktory jest spiety z czarnym kablem musisz go odpiac.
to moja 323f
ok dałem radę ale jeden swieci na nieb. a drugi k...a na żólto
palniki po reklalmacji wymienione ,oba teraz 4300 k bo przedtem jeden swiecił na nieb.
A efekt ja p...czę jak do tej pory coś widziałem w nocy ,aż się dziwię ,że ksenony nie są obowiązkowe
palniki po reklalmacji wymienione ,oba teraz 4300 k bo przedtem jeden swiecił na nieb.
A efekt ja p...czę jak do tej pory coś widziałem w nocy ,aż się dziwię ,że ksenony nie są obowiązkowe
Wracając do xenonów. Nosze sie z zamiarem kupna ale odstraszaja mnie komentarze znajomych ze sa naloty policji na mlodych z tymi xenonami. ze nie spelniaja wymogow itp, ze przeglfu nie przechodza i ze w ogole strach z nimi jezdzic ze wzgledu na niebieskich.
- Od: 20 sie 2009, 14:55
- Auto: 323F
no to zapraszam na dolnośląskie trasy dowodzik znika jak tylko smerfów zobaczysz a po drugie ciekaw jestem VIT czy masz np. spryskiwacze świateł i samo poziomujące się światła takich jak ty coraz więcej i tylko potrafią tych z naprzeciwka oślepiać a przeglądy to chyba w" zaprzyjaźnionej stacji" robisz
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
Nie mam sprysku ani poziomowania. Z przeglądami nie mam problemu i nie korzystam z żadnych znajomości.
światła ustawiam sobie sam w zależności od ładunku i pasarzerów, po każdej deszczowej pogodzie na bierząco przecieram soczewke. I myśle że jest ok gdyż jeszcze nie spotkałem się na drodzę żeby ktoś mi mrugał że nie widzi przez moję światła.
Przerabiałem to już nie na jednym forum motoryzacyjnym że Xenon jest taki zły bo nie ma homologacji, sprysku itd. Tego się nie zwalczy. Zabiorą dowód dasz żarówke halogenową, oddadzą zmienisz na Xeny i tak w koło.
Na temat Xenonów HID bedzie jeszcze długa dyskucja.
A tak na boku sądzę że homologowane Xenony oślepiają dużo gorzej niż jaki kolwiek HID.
światła ustawiam sobie sam w zależności od ładunku i pasarzerów, po każdej deszczowej pogodzie na bierząco przecieram soczewke. I myśle że jest ok gdyż jeszcze nie spotkałem się na drodzę żeby ktoś mi mrugał że nie widzi przez moję światła.
Przerabiałem to już nie na jednym forum motoryzacyjnym że Xenon jest taki zły bo nie ma homologacji, sprysku itd. Tego się nie zwalczy. Zabiorą dowód dasz żarówke halogenową, oddadzą zmienisz na Xeny i tak w koło.
Na temat Xenonów HID bedzie jeszcze długa dyskucja.
A tak na boku sądzę że homologowane Xenony oślepiają dużo gorzej niż jaki kolwiek HID.
- Od: 31 sie 2008, 23:54
- Auto: 323 F BA Z5 95'
Piotr Raczkowski nastepny ktory nie widzial jak to swieci ale od razu trza plesc ze to xenon w nieprzystosowanym kloszu to napewno bez spryskiwaczy i samopoziomu nie da rady!!
W 323f BA sa soczewkowe reflektory ktore bardzo ladnie skupiaja swiatlo i nikogo nie raza!! Swieca swiatlem skupionym i jak to kolega vit napisal:
dokladnie tak to wyglada kazda nowa fura ktora widze na drodze z xenonami daje po oczach ze hoho natomiast madzi BA z xenami w zyciu nie widzialem zeby oslepiala! I popieram slowa
jak ktos ma glowe na karku i wie co robic by xenon dawal rade i nie przeszkadzal innym to tylko zakladac!
W 323f BA sa soczewkowe reflektory ktore bardzo ladnie skupiaja swiatlo i nikogo nie raza!! Swieca swiatlem skupionym i jak to kolega vit napisal:
vit napisał(a):A tak na boku sądzę że homologowane Xenony oślepiają dużo gorzej niż jaki kolwiek HID.
dokladnie tak to wyglada kazda nowa fura ktora widze na drodze z xenonami daje po oczach ze hoho natomiast madzi BA z xenami w zyciu nie widzialem zeby oslepiala! I popieram slowa
vit napisał(a):światła ustawiam sobie sam w zależności od ładunku i pasarzerów, po każdej deszczowej pogodzie na bierząco przecieram soczewke.
jak ktos ma glowe na karku i wie co robic by xenon dawal rade i nie przeszkadzal innym to tylko zakladac!
Ostatnio edytowano 31 sie 2009, 22:26 przez yorgoo, łącznie edytowano 1 raz
Moja pierwsza madzia:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 02#1007602
Moja druga madzia(pseudo potwor
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=79802
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 02#1007602
Moja druga madzia(pseudo potwor
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=79802
- Od: 17 gru 2007, 00:16
- Auto: 323F BA 2.0 V6 '98
yorgoo napisał(a):jak ktos ma glowe na karku i wie co robic by xenon dawal rade i nie przeszkadzal innym to tylko zakladac!
Dobrze gada piwa mu
- Od: 3 cze 2008, 21:58
- Auto: Mazda 323F BA1.8
Witam takie pytanie padł mi jeden z żarników tzn zapala za np 3 razem a gdy nabierze temperatury to ma dziwną brązową jakby barwe....Zestaw HID kupowałem używany i nie znam jego nazwy ani nic...Pytanie teraz jak kupić żarnik??One są identyczne(tzn wtyki itp)>>
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r
Tak kupując palnik ważny jest typ mocowania tj najpewniej masz palnik z cokołem H1 i musisz znać barwę światła napisana na karteczce dolepionej do przewodu np 6000K
Wtyki są uniwersalne.
Pozdrawiam
Wtyki są uniwersalne.
Pozdrawiam
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5