Podświetlenie klamki zewnętrznej
1, 2
Witam,
posiadam najuboższą wersję (LX) Mazdy 626 GE i zastanawiam się, czy występowało w niej podświetlenie zamka po pociągnięciu za klamkę. W fabryce montaż byłby na pewno bardzo łatwy, ponieważ byłoby to podpięte pod ten sam przekaźnik co podświetlenie stacyjki – tylko czy Japończycy zadali sobie trudu, żeby tą dodatkową żaróweczkę dać?
Ta "klapka" zakrywająca dziurkę jest wykonana z jakiegoś jasnego plastiku, a nie jak w innych autach z metalu, więc może to podświetlenie tam było tylko żarówka się spaliła lub uszkodziła pod wpływem kłapania drzwiami? Czy ktoś ma 100% informacje, że taka żarówka jest lub jej nie ma w każdej 626 GE do 95 r (bo później to już chyba oszczędzali nawet na żarówkach w schowku i drzwiach tylnych)?
posiadam najuboższą wersję (LX) Mazdy 626 GE i zastanawiam się, czy występowało w niej podświetlenie zamka po pociągnięciu za klamkę. W fabryce montaż byłby na pewno bardzo łatwy, ponieważ byłoby to podpięte pod ten sam przekaźnik co podświetlenie stacyjki – tylko czy Japończycy zadali sobie trudu, żeby tą dodatkową żaróweczkę dać?
Ta "klapka" zakrywająca dziurkę jest wykonana z jakiegoś jasnego plastiku, a nie jak w innych autach z metalu, więc może to podświetlenie tam było tylko żarówka się spaliła lub uszkodziła pod wpływem kłapania drzwiami? Czy ktoś ma 100% informacje, że taka żarówka jest lub jej nie ma w każdej 626 GE do 95 r (bo później to już chyba oszczędzali nawet na żarówkach w schowku i drzwiach tylnych)?
nemi,myslę ze jest to lub było za dopłatą ( opcja ) nie wszystkie GE mają . Wiem ze kazda mazda od Szwajcara ma ten luksus 
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
I super.nemi napisał(a):w sumie mam centralny zamek,
nemi napisał(a):tylko chciałem zaszpanować

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Mnie swieci nadal (i niech tak zostanie).... ludzi ktorzy sciagali mi autko lekko przygielo jak cos takiego zobaczyli 
-
LagreN
tco_tm napisał(a):Po prostu sprawdz zarowke i przelacznik w mechanizmie klamki. Jesli te sa dobre, to mogl pasc sterownik.
pewnie bym tak dawno juz zrobil, ale jakos wizja zrywania mat wygluszajacych mnie skutecznie zniecheca
a poza tym nie bawia mnie tego typu bajery...zwazywszy ze otwieram auto z pilota

6,2s –> 100km/h
- Od: 11 lut 2004, 00:59
- Auto: Coupe R6
LoB napisał(a):pewnie bym tak dawno juz zrobil
W zasadzie moja rada byla skierowana do nemi'ego. Tobie nawet nie proponuje niszczyc instalacj CA.
the right man in the wrong place...
tco_tm napisał(a):W zasadzie moja rada byla skierowana do nemi'ego
ja bym rozbierał boczek tylko, gdybym był na 100% pewny, że tam to jest... A że jestem na 99% pewien, że jednak nie ma, bo mam praktycznie golasa, to nie będę sobie zawracał głowy...
Mam spaloną żarówkę podświetlenia klamki zew. co jak wiecie o tej porze roku jest przydatne(niestety mój centralny zamek nie jest na pilota)Może ktoś z was wymieniał ją kiedyś i mi podpowie. Nie mogę niestety znaleść w żadnych opisach .Z góry dziękuję!
wlodzian
- Od: 1 sty 2007, 21:05
- Auto: mazda 626 1,8 105 km 1994
To ci powinno pomóc http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 6wietlenie
Dzięki ArtX rzeczywiście chyba już wiem w czym "rzecz".Dowiedziałem się w międzyczasie że tak jak napisał jeden z forumowiczów żarówka teoretycznie jest niewymienna(potwierdzone w serwisie) ponieważ występuje razem z przewodem ale od czego nasza pomysłowość .Jutro zabieram się do pracy-pozdrawiam.
wlodzian
- Od: 1 sty 2007, 21:05
- Auto: mazda 626 1,8 105 km 1994
1, 2