Pan policjant przyczepił się ostatnio do mnie że mam zapewne jakąś samoróbkę nie ksenony. Wg niego po włączeniu świateł soczewki powinny wykonać test poziomowania, polegający na lekkim obniżeniu się a następnie podniesieniu wiązki światła. Niech ktoś sprawdzi jak to u niego jest. Z racji że znowu coś dłubię przy Rexie i jest on "wybebeszony" wykręciłem reflektor. Rozebrałem go na kawałeczki i nigdzie nie znalazłem żadnego sterowania soczewką, w postaci np. jakiegoś silniczka. Jeszcze jedno, może ktoś pamięta ile przewodów "idzie" do lampy ? 2 czy 3 ?
/ciach
Znalazłem gadżet od regulacji wysokości wiązki w reflektorze...
Pytania o zmieniarke i ksenony
Dowiedziałem się że w reflektorach porusza się tylko sama żarówka a nie cała soczewka, soczewkę można wstępnie ustawić mechanicznie za pomocą arcy niewygodnego pokrętła. Policjant nie jest w stanie zobaczyć tego patrząc na reflektor.
- Od: 7 lut 2009, 22:11
- Auto: słoniu, franio, złomek, pomarańczka
boletz napisał(a):Dowiedziałem się że w reflektorach porusza się tylko sama żarówka a nie cała soczewka, soczewkę można wstępnie ustawić mechanicznie za pomocą arcy niewygodnego pokrętła. Policjant nie jest w stanie zobaczyć tego patrząc na reflektor.
Dokładnie tak. A to arcy niewygodne pokrętło będzie chyba legendą.
- Od: 10 lip 2008, 19:28
- Auto: RX-8 231KM [Lighting Yellow]