Witajcie !
Tak jak w temacie co jakiś czas podczas odpalania silnika bez znaczenia czy zimny czy ciepły czasami słuchać zgrzyt jakiejś jakby tarczy przez 2 – 3 sekundy. Następuje to od razu jak tylko silnik zacznie pracować.
Czy wie ktoś co to może być ?
Pozdrawiam
Zgrzyt podczas uruchamiania silnika
Strona 1 z 1
Mazda 323 (BG) 1.3 8V 91r. – Jedyna Tak Wyjątkowa :)
III Miejsce @ (19.782) – Mega Zlot Sochaczew na 1/4 mili w Klasie A
te zgrzyty sa podczas uruchamiania czy juz po odpaleniiu silnika?
SZUKAM DODATKOWEJ PRACY – KAT "B" I "C" KURS NA PRZEWOZ RZECZY. POMOC W REMONTACH !! MEBLE NA WYMIAR !!
Moja wola jest by w wypadku nagłej śmierci, moje tkanki i narządy zostały przekazane do transplantacji ratując życie innym. Informuję także, że o swej decyzji powiadomiłem moją rodzinę i najbliższych, którzy w krytycznym momencie winni ją uszanować.
Moja wola jest by w wypadku nagłej śmierci, moje tkanki i narządy zostały przekazane do transplantacji ratując życie innym. Informuję także, że o swej decyzji powiadomiłem moją rodzinę i najbliższych, którzy w krytycznym momencie winni ją uszanować.
umnie w 323F BA 98r było to samo po odpaleniu na zimnym samo sie stalo cos moze z kompem bo trzymał obroty na 1200 RPM
teraz pytanie do speców mazdowskich jak się programuje komputer?
na czym polega tryb serwisowy i jak sie go odpala?
teraz pytanie do speców mazdowskich jak się programuje komputer?
na czym polega tryb serwisowy i jak sie go odpala?
umcyk napisał(a):te zgrzyty sa podczas uruchamiania czy juz po odpaleniiu silnika?
Tak jak pisałem podczas po 3 sekundach ustaje...
mam dokladnie ten sam problem dowiedzialem sie ze moze to byc bendiks nie odbija badz cos w tym stylu jak namierzysz usterke to chetnie bym sie dowiedzial 

"Taka akcja w miejscu tym panuje jazda Zostawia ślady jak na asfalcie Mazda
Odciska piętno na ludziach już od dawna Każdy to zna bo to jest polska prawda"
- Od: 7 mar 2009, 14:25
- Auto: byla Mazda 323F obecnie Vectra C kombi po Lifcie
jak bylby to bendiks to problem pojawialby sie w momencie przekrecenia kluczyka , im krocej krecisz rozrusznikiem to krocej to slychac? Jesli tak to do naprawy badz wymiany rozrusznik
SZUKAM DODATKOWEJ PRACY – KAT "B" I "C" KURS NA PRZEWOZ RZECZY. POMOC W REMONTACH !! MEBLE NA WYMIAR !!
nie to raczej nic nie ma spólnego z rozrusznikiem bo ten dobrze kręci
i Nie ma to powiązania z nim raz zgrzyta raz nie. A rozrusznik łapie już po sekundzie więc wsio okej
u mnie tez na poczatku byl zgrzyt.pozniej gdy wczesniej puszczalem kluczyk przestalo zgrzytac.wczesniej jezdzilem starym zajechanym dieslem wiec musialem sie przyzwyczaic.teraz czasem mi zgrzytnie ale rzadko.ale u mnie zgrzyt slychac przez ok1 sec.
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
to jest wina elektro magnesu b mialem to samo w swojej BG .Po wyjeciu rozrusznika i nasmarowaniu wszystkich tulejek i bendiksu wszystko wrocilo do normy.Poprostu po latach wszystko tam zasycha i sie zapieka ja polecam wyjac rozrusznik i wszystko przeczyscic i przesmarowac to pomoze, roboty troszke jest ale tylko najgorszy jest montaz i demontaz, bo najlepiej robic to w dwie osoby i z dojsciem do kanalu
pozdrawiam
pozdrawiam
-323 BF E3 jest x18xe
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
Dzięki za wyjaśnienie 
Strona 1 z 1