OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI – spotkania regionalne
Jak tam jeżdziliście wczoraj na zoz-ie
Ja niestety musiałem zmykać bo tak głupio by było jak by brakło solenizanta na własnej imprezce 
Nowa pasja:)
- Od: 1 lip 2009, 20:11
- Auto: Mazda 323f 1,5 16V
Czesc, nie jezdzilsimy, posiedzielismy i pogadalismy do 18.
W takim razie najlepszego solenizancie
W takim razie najlepszego solenizancie
I'm just here for the gasoline.
- Od: 28 cze 2008, 22:11
No moi drodzy. Mamy zadanie bojowe.
Nasz Pan Młody zażyczył sobie kolumnę z samych 323f –> BA. A ty adriano zostałeś wytypowany do prowadzenia kolumny w BJ. Tak że zgłaszać do mnie lub tutaj, kto ma czas 29 sierpnia. Im więcej BA się uzbiera tym lepiej
Nasz Pan Młody zażyczył sobie kolumnę z samych 323f –> BA. A ty adriano zostałeś wytypowany do prowadzenia kolumny w BJ. Tak że zgłaszać do mnie lub tutaj, kto ma czas 29 sierpnia. Im więcej BA się uzbiera tym lepiej
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Jezeli nic sie nie zmieni w moich planach moge pojechac, pytanie czy moze być brudna hehehe? p.s. a kto jest Panem Mlodym?
Prawdopodobnie jak mi przyjda jutro bede wymienial lozyska mcpersona, i czyscil tloczki (jezeli komus sie grzeja sie felgi z przodu tzn ze tloczek nie wraca i blokuje klocek na tarczy, u mnie nie ma wielkiej tragedii bo kolo da sie ruszyc reka, ale nie ma luznego obrotu, (wiadomo spalanie wzrasta) kto chce zobaczyc jak to sie robi, zapraszam. Wiadomosc o miejscu na PW, wezcie jakis aparat to zrobimy fotorelecje. Mam nadzieje ze przyjda do 12
bo myslalem ze dzis bede mial, ale niestety poczta polska priorytety uwaza za lpaczki normalne...no comment
p.s,
Prawdopodobnie do klubu przybedzie moja dobra kumpela z wawy ktora kupila mazda 323 taka coupe
nie jest to C ani nic co widzialem, ale zaprosilem ja do zapisania sie na forum 
p.s,
Prawdopodobnie do klubu przybedzie moja dobra kumpela z wawy ktora kupila mazda 323 taka coupe
Ostatnio edytowano 5 sie 2009, 01:24 przez porter78th, łącznie edytowano 2 razy
Panem młodym będzie Wodzu. Brudną raczej nie bardzo, ale zapraszam w dniu ślubu do siebie na podwórko. Zrobimy myjkę żeby ładnie się prezentowały w kolumnie.
Zobaczę jak będę stał z czasem i może jutro się zgłoszę z aparatem.
Zobaczę jak będę stał z czasem i może jutro się zgłoszę z aparatem.
-
like a shadow
323 GTX BG BPT 4WD '89
sorry za rzadkie pobyty na forum, wiecie przygotowania do slubu, remont dumu itp.
Wielkie podziekowania dla KAMILI ze bedzie transportowac mloda pare (czyli mnie i agate + swiadkowie do slubu), MICHAłA ze zajmie sie organizacja konwoju i dla ADRIANA ktory bedzie przecierał ścieżkę
Wielkie podziekowania dla KAMILI ze bedzie transportowac mloda pare (czyli mnie i agate + swiadkowie do slubu), MICHAłA ze zajmie sie organizacja konwoju i dla ADRIANA ktory bedzie przecierał ścieżkę
- Od: 18 lis 2008, 19:07
- Auto: 323F BA
VECTRA B (pomylka) aktualnie MITSUBISHI CARISMA 1.6
Hej ja też moge pojechać w tej kolumnie 
+WODZU+
gratulacje
gratulacje
- Od: 8 lut 2008, 14:18
- Auto: 323c 1.3 1996
+WODZU+ napisał(a):Wielkie podziekowania dla KAMILI ze bedzie transportowac mloda pare (czyli mnie i agate + swiadkowie do slubu)
I co, czyja jest najładniejsza?
Akurat będę świeżo po małym (to się jeszcze okaże) remonciku silnika, jutro wkońcu jadę zrobić porządek z klimą i umówić się na klejenie zderzaka
Przy okazji szukam TANIEGO specjalisty w dziedzinie z5, bo chcę się pozbyć cieknącego oleju, znacie kogoś takiego?
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/323/60824
- Od: 29 lis 2008, 15:19
- Auto: Honda Accord CG1 3.0 V6
A kiedy bedziesz w ostrowcu?? Bo ja ci moge na to zerknąć u siebie sam uszczelniłem cały silnik i nawet kropelki oleju nie mam.
Kamila przeczytaj moj post, jest na str 31, ale masz go tu:
"Domyślam się że kupiłeś uszczelke zamiennik, zamiast oryginalnej.
Choc czasem zakup nawet oryginalu niewiele pomaga, bo z upływem lat pokrywa klawiatury od temperatury odksztalca sie minimalnie co wynikuje w wyciekach.
Rozwiazanie jest banalnie proste, nie kupuj nowej uszczelki umyj stara w nitro czy w benzynie ekstrakcyjnej, dokładnie oczyść i odtluść rowki na pokrywie, to samo zrób na silniku w miejscu gdzie bedzie dotykac uszczelka. Kup paste silikonową DIRKO do uszczelnień właśnie tego typu (Kupisz w AUTOCENTRUM na kilińskiego) Koszt około 30 zł. Połóż cienką "linie" silikonu w rowkach pokrywy wszedzie tam gdzie wchodzi uszczelka. Umiesc uszczelkę w pokrywie. Taką samą "linie" połóż na silniku. Złóż, skręć w kolejności skrajnej. Nie przesadz z za mocnym dokrecaniem śrub, to też krzywi pokrywe, lub co gorsze zerwiesz gwint. Silikon niby po 30 minutach wysycha, ja czekałem 24 h dla pewności, a nigdzie mi sie nie spieszylo.
Rezultat – Silnik suchy...
Oryginalna uszczelka kosztuje okolo 90 zł a gwarancji ze nie przepuści też nie masz. Jak sie przylożysz bedziesz sie cieszyl suchym silnikiem. "
Powiedz to fachowcom jak trzeba zrobic a oni zrobia, bo u niektorych to wszytko na odpieprz jest.
A ja sie pochwale
dzis przyszly mi poczta lozyska pod poduszki mcpersona, od 12 zabralem sie za robote, oczywiscie piwka zimne tez były
wymienilem i nie moge sie przyzwyczaic do ciszy w kabinie
Ukrecilem jedna nakretke od gornego mocowania z pomoca wspanialego klucza z gównolitu, nie obylo sie bez kursu na szrot "Janosikiem emeryt stajl (czyt. Lanos)" mego tatka, gdzie kupilem 2szt. za 4 zł takie same ale od BG, bo w sklepach motoryzacyjnych nie kupisz nakretki z takim gwintem, przynajmnij nie u nas. Tloczki tez przeczyscilem ale nie byly pordzewiale , poprostu mam jeszcze nie dotarte klocki bo tlok wraca ile mu inzynierowie kazali, ale widocznie okolo 1000Km to za malo na dotarcie klockow.
Chetnie zrobilbym z tego fotorealcje ale moj telefon lezy juz miesiac w serwisie nokii a aparatu nie mam. Szkoda bo nie widzialem na forum fotorelacji z wymiany tego lozyska.
Teraz odpoczywam i popijam zimnego Portera.
"Domyślam się że kupiłeś uszczelke zamiennik, zamiast oryginalnej.
Choc czasem zakup nawet oryginalu niewiele pomaga, bo z upływem lat pokrywa klawiatury od temperatury odksztalca sie minimalnie co wynikuje w wyciekach.
Rozwiazanie jest banalnie proste, nie kupuj nowej uszczelki umyj stara w nitro czy w benzynie ekstrakcyjnej, dokładnie oczyść i odtluść rowki na pokrywie, to samo zrób na silniku w miejscu gdzie bedzie dotykac uszczelka. Kup paste silikonową DIRKO do uszczelnień właśnie tego typu (Kupisz w AUTOCENTRUM na kilińskiego) Koszt około 30 zł. Połóż cienką "linie" silikonu w rowkach pokrywy wszedzie tam gdzie wchodzi uszczelka. Umiesc uszczelkę w pokrywie. Taką samą "linie" połóż na silniku. Złóż, skręć w kolejności skrajnej. Nie przesadz z za mocnym dokrecaniem śrub, to też krzywi pokrywe, lub co gorsze zerwiesz gwint. Silikon niby po 30 minutach wysycha, ja czekałem 24 h dla pewności, a nigdzie mi sie nie spieszylo.
Rezultat – Silnik suchy...
Oryginalna uszczelka kosztuje okolo 90 zł a gwarancji ze nie przepuści też nie masz. Jak sie przylożysz bedziesz sie cieszyl suchym silnikiem. "
Powiedz to fachowcom jak trzeba zrobic a oni zrobia, bo u niektorych to wszytko na odpieprz jest.
A ja sie pochwale
Chetnie zrobilbym z tego fotorealcje ale moj telefon lezy juz miesiac w serwisie nokii a aparatu nie mam. Szkoda bo nie widzialem na forum fotorelacji z wymiany tego lozyska.
Teraz odpoczywam i popijam zimnego Portera.
czarna.kamila napisał(a):I co, czyja jest najładniejsza?
Tym razem muszę ci przyznać rację....
..., ale to i tak tylko dzięki ładnej feldze
-
like a shadow
323 GTX BG BPT 4WD '89
Kamilo jak będziesz w ostrowcu i będziesz mieć tą usczelke (bo sylikon mi został jak robiłem u siebie) to zajmie mi to 30min z wymianą oringu aparatu zaplonowego to jest koszt 0,90gr a nie zaszkodzi go wymienić 
to ja się chyba zgłoszę po instrukcje dokładne, bo mam do wymiany i pod klawiaturą i na oringu 
-
like a shadow
323 GTX BG BPT 4WD '89
A zapraszam nie ma problemu
A może mi ktoś tak krótko i na temat powiedzieć czym sie różni silnik Z4 od silnika Z5 
Sprinter1158 dzięki za pomoc, jak tylko będę w Ostrowcu (na pewno między 10 a 20 sierpnia) z potrzebnym sprzętem to się odezwę 
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/323/60824
- Od: 29 lis 2008, 15:19
- Auto: Honda Accord CG1 3.0 V6
Sprinter1158 napisał(a):A zapraszam nie ma problemuA może mi ktoś tak krótko i na temat powiedzieć czym sie różni silnik Z4 od silnika Z5
Skad wytrzasnałeś silnik Z4? Moze chodzilo Ci o Z6? Wydawało mi sie ze takowego inzynierowie mazdy nie skonstruowali, sprawdzilem dodatkowo w googlach i zadnej wzmianki.
Dodatkowo masz tu link http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Mazda_engines i poczytaj jakie byly oznaczenia mazdowskich silnikow.
Notabene, jakby ktoś twierdzil ze Mazda nie wypuscila silnika ze zmienna fazą rozrządu (niczym w vtec-ach Hondy) to będe bronił pozycji bo owa Mx5 wyposazona w takowy miała 146 koni przy pojemnosci 1,6 z tym że silnik ustawiony był wzdłuznie (jak we wszystkich miatach i oczywsicie napęd na tył, ale to juz na marginesie)
Takie coś jak Z4 wyczytałem na swoim silniku na przepustnicy pisze Z4 na czerwonym tle nie mam pojęcia co to znaczy ale tak pisze
dlatego pytam bo coś na ostatnim spocie słyszałem o Z5. A co do oriringu kamilo nie kupuj go bo zapłacisz 19zł taki sam kupiłem za uwaga 0,90gr