Problem z klimatyzacją i wentylatorem – poradzcie
Strona 1 z 1
Mam problem z klimatyzacją i wentylatorem. Gdy załączam wentylator na 1 i 2 to wentylator dziala noi klima chłodzi, na 3 wentylator wogóle nie działa a także klima nie daje żadnych oznak życia, natomiast na 4 wentylator chodzi i to strasznie szybko i głośno a noi klima też działa. Czego to może byc wina? Co mam robić? 
-
juliano82
Nie wiem czy to w jakikolwiek sposób pomoże, ale kumpel w Mondeo z 97 roku miał identyczny przypadek, tylko na 3-ce klima nie działala.
Okazało się że przepalił się jakiś rezystor. W serwisie mu powiedzieli, że to często spotykane, no i właśnie na 3ce przeważnie.
Okazało się że przepalił się jakiś rezystor. W serwisie mu powiedzieli, że to często spotykane, no i właśnie na 3ce przeważnie.
- Od: 21 sty 2005, 00:43
- Auto: Mazda 6 GH
Temat wielokrotnie wałkowany polecam szukaj, jak demon zauważył przepalił ci sie rezystor który jest odpowiedzialny za obroty silnika. W gd znajduje sie przy wentylatorze i można go zastąpic takim z poloneza w de mysle że jest podobnie.
- Od: 19 mar 2004, 18:03
klima ma zabezpieczenie że nie działa przy nie działajacym nawiewie wewnątrz
bo i tak parownik by zamarzł
niechodzenie wentylatora na niektórych biegach to na 99% rezystor
1% może być problem z przełacznikiem lub wiązką elektryczną
jak nawiew nie działa na wszystkich biegach to prawdopodobnie problem jest z bezpiecznikiem lub silnikiem
bo i tak parownik by zamarzł
niechodzenie wentylatora na niektórych biegach to na 99% rezystor
1% może być problem z przełacznikiem lub wiązką elektryczną
jak nawiew nie działa na wszystkich biegach to prawdopodobnie problem jest z bezpiecznikiem lub silnikiem
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
- Od: 18 lis 2003, 15:56
- Auto: 626GD89 GT 4WS
Strona 1 z 1