Gdzie znajduje się czujnik zewnętrznej temperatury?
1, 2
Witam,
Gdzie w Mazdzie 3 znajduje się czujnik temperatury powietrza na zewnątrz? W moim poprzednim aucie (Peugeot 307) znajdował się w lusterku od strony pasażera? Kupiłem dodatkowy termometr na allegro i nie wiem za bardzo gdzie umieścić czujki.
Pozdrawiam
Gdzie w Mazdzie 3 znajduje się czujnik temperatury powietrza na zewnątrz? W moim poprzednim aucie (Peugeot 307) znajdował się w lusterku od strony pasażera? Kupiłem dodatkowy termometr na allegro i nie wiem za bardzo gdzie umieścić czujki.
Pozdrawiam
- Od: 9 lip 2008, 14:20
- Auto: Mazda 3 1.6 diesel 2004r
Lorento napisał(a):A co to w M3 nie ma termometru fabrycznego, że trezeba domontowywać jakieś brzydkie gadżety?
Niby ma ale wkurza mnie że muszę wybierać między temperaturą zewnętrzna a temperaturą nawiewu – podobnie z zegarkiem i wskazaniami komputera. Szkoda że nie wbudowali większego wyświetlacza. Poza tym po poprzednim właścicielu odziedziczyłem dziurę w desce w miejscu na oryginalną nawigację. Właśnie zrobiłem z laminatu półeczkę celem zasłonięcia tej dziury i tam wstawiam ten termometr. pzdr
cult1 napisał(a):Znajduje się na zderzaku przednim.
Powinieneś go dostrzec w dolnym wlocie bliżej prawej strony na dole.
Dzięki, poszukam wieczorem. Pzdr
A jakiego koloru idą przewody do czujnika temp. zewnętrznej???, mam zerwany czujnik, i oprócz tego przwody-chyba pod chalogeny i nie wiem jak je rozpoznać.
-
Kamil Sieprawski
- Od: 26 cze 2009, 21:18
cult1 napisał(a):Proszę
Kabel brązowy i biały ze srebrną nitką
Czy to mozliwe zeby w wersji amerykanskiej 2,3 l byly 4 kable idace do tego czujnika?bo wlasnie mam dylemat z podlaczeniem go gdyz wlasnie tyle kabli konczy sie w miejscu gzie powinien byc czujnik
- Od: 8 sty 2009, 17:28
- Auto: Mazda 3 2,3L 2007 hatchback
macie chlopaki moze namiary na jakis dobry sklepik internetowy gdzie moglbym kupic taki czujnik w zamienniku?? wolalbym ominac w tym temacie serwis szerokim łukiem.
- Od: 6 maja 2008, 13:12
- Auto: Mazda 3S 2.3L 2006
cult1 napisał(a):lepiej kup używany originalny gdzieś np. na Allegro
kolego chetnie bym kupil jak byla by taka oferta. wez i znajc taka [tiiit] do kupienia uzywana. byla kiedys nowa oryginalna ale za taka kase to kupic mogie w serwisie
nie wiem ile chcą za nowy oryginał w serwisie:
Tutaj np.
http://moto.allegro.pl/item685359827_mazda_3_5_6_termometr_czujnik_temperatury_zew.html
chcą 120 PLN
Tutaj np.

chcą 120 PLN
txs za linka juz kiedys go chyba widzialem
porownam z cena w serwisie
porownam z cena w serwisie
Spytaj też w tym sklepie Allegro:
http://moto.allegro.pl/sklep/10691131_rapit_czesci_do_aut_japonskich
Mają dobre ceny

Mają dobre ceny
macie pomysl jak podlaczyc kable do czujnika, gdy jest opcja z kablami brazowo-bialy,bialo-czarny,bialo-fioletowy,i brazowo-zolty???podejrzewam,ze jedna pora pokazuje tem z czujnika na wyswietlaczu a druga wspolgra z systemem klimy,ale ktora gdzie pozostaje dla mnie tajemnica.[/img]
- Od: 8 sty 2009, 17:28
- Auto: Mazda 3 2,3L 2007 hatchback
1, 2