Jaki dostaliscie najwiekszy mandat?

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez Docent D » 23 cze 2009, 13:41

rufens napisał(a):Teraz na ograniczeniach staram się nie przekraczać więcej niż o 20km/h.

hahaha hahaha

4pkt i 100zł na jakimś zadupiu pod łodzią 76/50 miesiąc temu.
Przenośny rada + mendy zaczajone za smietnikiem.
Forumowicz

Od: 28 paź 2007, 16:48

Postprzez Siw-y » 23 cze 2009, 17:53

Madzia85 napisał(a):zaproszonko na NK poszło

Korzystając z okazji to ja też poproszę :P

Dziś strażnik wiejski chciał mi mandat za złe pakowanie dać <killer> a, że byłem w aucie to go wyśmiałem i se pojechałem <lol>
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez Beny » 23 cze 2009, 18:28

Siw-y napisał(a):za złe pakowanie

Koordynator gadzetów a pakować nie umie <lol>
Obrazek
Przemek...
Klubowicz

Od: 8 wrz 2006, 16:22
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT

Postprzez mcgregor944 » 23 cze 2009, 22:52

ja pewnego razu o malo nie parsknolem smiechem w twarz podczas kontroli dokumentow moich i samochodu w milanowku :) zwykla standardowa kontrola no i podaje wszystkie dokumenty, mlody niebieski oglada moje prawko jazdy ( brytyjskie) i mowi :

"UK" to co to jest ?? UKRAINA ??????

a ja:

Tak, jasne YOUnajted Kingdom :D i banan ;)

szybko dostalem dokumenty spowrotem i pojechalem w sina dal.......
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,672 ... ginal.html
nawet na torze wyscigowym nie jestes bezpieczny !!

sprzedam alusy do mazdy 6 pojedynczo lub w komplecie – info na PW

sprzedam olej Dexelia Ultra 5W30
Forumowicz

Od: 9 maja 2009, 18:27
Auto: Mazda 6 TS GY 136 KM

Postprzez CezaR83 » 24 cze 2009, 12:10

mcgregor944 napisał(a):"UK" to co to jest pytajnik UKRAINA pytajnikpytajnik

hahaha <lol> :D <diabełek>
Zawsze kiedy piszesz głupie posty, Bóg zabija Kotka!
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 17:47
Auto: Była: M3 BK A+ 1.6 MZCD
Jest: BP eSkyX AT FWD Takumi

Postprzez aczky » 14 lip 2009, 22:44

mogę się pochwalić kolejnym <lol> w Katowicach zagapiłem się i nie zauważyłem znaku nakaz jazdy prosto pan niebieski mnie zatrzymał i dostałem 250 zł i 5 punktów zero wyrozumiałości <killer>
Ostatnio edytowano 20 lip 2009, 20:52 przez aczky, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 7 mar 2009, 14:25
Auto: byla Mazda 323F obecnie Vectra C kombi po Lifcie

Postprzez krzych » 15 lip 2009, 00:10

Docent D napisał(a):4pkt i 100zł na jakimś zadupiu pod łodzią 76/50 miesiąc temu.

Tja, ja tez kiedys dostalem za przekroczenie calych 18km/h. I to tylko dlatego, ze chcialem pod gorke lekko przyspieszyc bo mnie Polo na piatce zdychalo juz prawie :P.

Wstydu nie maja to malo powiedziane, sa jak zydzi :D

aczky napisał(a):"a mamusia jak się nazywa"

Nastepnym razem odpowiedz "tak jak i Pan, chyba ze nazwisko zmieniala" ;P ;) (lub wrecz nie zmieniala, zalezy od wersji ;) )
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Forumowicz

Od: 18 sty 2009, 16:16
Auto: ex posiadacz M6 GY 2.0 CD 143 DPF – obecnie Mazdy brak

Postprzez Dziaja » 17 lip 2009, 14:59

Na trasie Białystok Warszawa za przekroczenie prędkości – ograniczenie do 50 ja hamując miałam 93 – 9 punktów i 600 zł. Na trasie Opole Warszawa, ograniczenie do 50 jechałam 60 Policjanci jak zobaczyli mojego pasażera powiedzieli, że mam i tak p... i mnie puścili :D
Początkujący

Od: 14 cze 2009, 13:41
Auto: mx-5 96'

Postprzez gryzoon » 24 lip 2009, 22:15

http://tinyurl.com/mandacik

Co prawda nie mój mandat, ale koleś trochę poszalał :)
Pozdrawiam,
Piotrek (Gryzoon)
Obrazek
Baza Aut od nieuczciwych sprzedawców – zapraszam do wpisywania takich aut :)
Rozkodowywanie numerów VIN Kupujesz auto? SPRAWDŹ VIN
Forumowicz

Od: 30 paź 2006, 12:35
Auto: Mazda 6 MPS 2.3 DI Turbo

Postprzez drawen » 28 lip 2009, 19:34

500 zł i laweta na parking za jazdę na niemieckich tablicach, które straciły datę ważności, ale ściema że nie mam kasy i że pracuje właśnie nad przerejestrowaniem i darowali (ale do domu wróciłem z Madzią na lawecie na własny koszt 150 zł)

500 zł i zatrzymanie dowodu za niebieskie postojówki i niebieskie światło na rejestracje, ale to znajomy moim autem jechał i dzięki znajomością z psami uratował się.

200 zł 9 pkt za wyprzedzanie przed skrzyżowaniem. Na drugi dzień okazało się że byłem nie winny, bo żadnego znaku tam nie było, ale mandat już przyjąłem. Za nie wiedzę się płaci :P <glupek2>
Początkujący

Od: 9 lip 2009, 04:58
Auto: 323f 1995 1,5 Benzyna 88KM

Postprzez FuriousDogsMłody » 29 lip 2009, 10:55

Początkujący

Od: 8 gru 2008, 23:57

Postprzez BratCukierka » 29 lip 2009, 17:46

no i padło na mnie... kiedyś musiał być ten pierwszy raz... na szczęście tylko 100zł i 4 pkt. 74/50 :( Dobrze, że postanowiłem przed zakrętem zwolnić, bo mówię zabudowany będzie za zakrętem... no ale do przepisowych nie zdążyłem...
ehhh że też CB musiało nawalić, trzeba je naprawić :) :|
a pan policjant tylko do mnie "a antena to co z drewna?" :P a co ja mogłem że CB się spsuło i dosłownie nic nie słyszałem oprócz rusków i szumów (a inni mnie też nie słyszeli)... pół godziny później znowu tamtędy przejeżdżałem już 50km/h i mnie poznali :P Tylko widziałem ten ich szyderczy uśmiech, a ja kiwnąłem głową jak do dobrych znajomych <diabełek> <faja> <lol>
Forumowicz

Od: 24 cze 2006, 20:21
Auto: Toyota Yaris Hybrid '19

Postprzez vit » 29 lip 2009, 18:00

4 punkty i 250 zł stargowane na 100 zł. Mandacik za predkość na 60-82 km/h.
Zdążyłem zredukować predkość ze 110 km/h, widząc z naprzeciwka mrugające Długie :P
Forumowicz

Od: 31 sie 2008, 23:54
Auto: 323 F BA Z5 95'

Postprzez Lorento » 30 lip 2009, 13:10

Ja tysiaka ( tauzena ) + 30 pkt-ów.. z tym, że ....... wlepiłem! hahaha
POGROMCA ZENONÓW!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
Forumowicz

Od: 2 lip 2008, 21:21
Auto: mazda 6 MZR 2,3

Postprzez brii » 30 lip 2009, 13:26

Ręce opadają jak się czyta, że niektórzy są dumni z tego, że dostali mandat :|
Patrząc na to co na ulicach robią ludzie z CB dochodzę do wniosku, że mandaty powinny być za samo posiadanie CB... Są oczywiście wyjątki ale większość kupuje CB po to żeby być bezkarnym.
Punkty u nas jak widać się nie sprawdzają i na ludzi nie działają – powinni dawać zamiast nich pracę społeczną (np.: zamiast 10pkt 100h).
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez krzych » 30 lip 2009, 19:38

Tragiczne to jest to, ze niektorzy sie ciesza z wlepiania (zreszta i tak nie wierze jesli chodzi o ilosci :P). Zamiast zastanowic sie co zrobic, zeby bylo bezpiecznie, a nie co zrobic zeby gminie napchac kabze. Mandaty byly, sa i beda nieskuteczne dopoki prawo jest zbyt chore by go przestrzegac, a dodatkowo dopoki nie zlikwiduje sie "wariatow" ktorzy nie szybko jezdza, a:

1. wymuszaja pierwszenstwo (nigdy nie slyszalem o przypadku zlapania takiego)
a) zajezdzajac droge komus przy zmianie pasa
b) wyjezdzajac z podporzadkowanej
c) wyprzedzajac kogos kto wlasnie zaczal wyprzedzac
itp
2. jezdza 30km/h, bo szybciej sie boja
3. Stoja i sie patrza na pusta droge jak maja wyjechac z podporzadkowanej
4 ...
etc.

Takie sytuacje wlasnie powoduja ze:

1. tworza sie korki
2. wzrasta cisnienie

Skutek:

Ci co bardziej rozgarnieci probuja nadrobic straty... (sam czesto sie na to nabieram, choc jak akurat sie nie poruszam to wiem, ze takie nadrabianie niewiele daje, ale podczas jazdy jakos o tym nie pamietamy)

Jeszcze raz z uporem maniaka powiem od siebie, ze nie sztuka jest wlepiac mandaty czy jakkolwiek inaczje karac – sztuka jest WYSZKOLIC kierowcow i DOPILNOWAC zeby lajzy umialy jezdzic. Potrafisz Lorento? :P Moglbys sie wtedy na cos przydac :P
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Forumowicz

Postprzez Żanetka » 30 lip 2009, 20:43

krzych napisał(a):Zamiast zastanowic sie co zrobic, zeby bylo bezpiecznie, a nie co zrobic zeby gminie napchac kabze

Żeby było bezpiecznie trzeba wlepiać mandaty tym którzy bezpieczeństwo swoje jak i innych mają gdzieś. Raz drugi i jak się punktów nazbiera tyle że prawo jazdy straci to może pomyśli zanim następnym razem wciśnie gaz do dechy.

krzych napisał(a):Ci co bardziej rozgarnieci probuja nadrobic straty...

Faktycznie "rozgarnieci" – jeżdżąc z nadmierną prędkością wcale nie powodują zagrożenia na drodze... Dojechanie 5 min. poźniej do celu na pewno kogoś "zbawi".

krzych napisał(a):czy jakkolwiek inaczje karac

Pouczenie? Na niektórych skutkuje a na niektórych nie, owszem też jestem za "pracami porządkowymi" jak Brii i bardzo żałuję, że ich w Polsce nie ma.

krzych napisał(a):sztuka jest WYSZKOLIC kierowcow i DOPILNOWAC zeby lajzy umialy jezdzic

Ciekawe mi się wydawało, że nauką jazdy zajmują się instruktorzy z ośrodków szkoleniowych a nie funkcjonariusze... Hm.. dzięki, że mnie oświeciłeś :D Pozatym gdy ktoś posiada uprawnienia do kierowania pojazdami mechanicznymi to chyba potrafi jeździć.

krzych napisał(a):Moglbys sie wtedy na cos przydac

Po większości Twoich postów mam dziwne wrażenie, że masz jakieś duże "ale" do policji (cokolwiek by nie robili). Być moze jest to spowodowane tym, że jak sam w jednym z tematów opisałeś iż dostałeś mandat. Mam pomysł – przyjmij się na f-sza przejdź szkołe i idź w rejon zmieniać świat – mam nadzieję, że Ci się uda :) :)

Lorento napisał(a):Ja tysiaka ( tauzena ) + 30 pkt-ów.. z tym, że ....... wlepiłem!

<spoko>

Żeby nie było, że OT – 0 ptk – 0 mandatów od poczatku (tj. ponad 4 lata)
Była 626 GE KL | Była 323 BG B6 "małyszolot"; Będzie... :D | Kiedyś zdobywczyni 997 obecnie 69 ;) |
Forumowicz

Od: 7 wrz 2006, 22:19
Auto: mazda 6

Postprzez krzych » 30 lip 2009, 20:53

Żanetka napisał(a):instruktorzy z ośrodków szkoleniowych a nie funkcjonariusze

Dlatego potrzeba nam wiecej i madrzejszych instruyktorow (a nie jakich starych dziadow ktorzy ledwo widza i nie cierpia kobiet), a nie policmajstrow od siedmiu bolesci i ich superdrogich samochodow z radarami i kamerami ktore po tygodniu szalenczych poscigow leza w krzakach, bo kierowca policmajster okazal sie wieksza lazja niz podejrzana lajza

Żanetka napisał(a):Pozatym gdy ktoś posiada uprawnienia do kierowania pojazdami mechanicznymi to chyba potrafi jeździć.

LOL, dobry dowcip :D

Żanetka napisał(a):Być moze jest to spowodowane tym, że jak sam w jednym z tematów opisałeś iż dostałeś mandat

BEEP! Wrong. – nie pierwszy, nie ostatni

Zeby nie bylo OT (przepraszam, ze poprzednio zapomnialem):

Najwiekszy 300zl 6 pkt. – przekroczone <30 km w miescie Warszawa w ktorym wiekszosc kierowcow przekracza conajmniej >40km – akurat spieszylem sie do notariusza (raz w zyciu taka okazja i taki pech), a bylem spozniony juz kilka minut. Poza tym kilka po dwa punkty i 100 zl – w tym jeden za parkowanie gdzie stado samochodow z Zywca przy Zywieckim jeziorze (conajmniej 20) nie dostalo mandatu, a tylko moj jedyny samochod dostal, bo mial obce blachy – co wiecej, kazalem policjantowi wlepic reszcie, bo przy tym bylem, a ten bezczelnie odmowil – ale poniewaz nie chcialo mi sie z nikim zrec, olalem, bo to byl jeden z pierwszych razow niesprawiedliwosci jaka zanotowalem u policji (a nawet zlamania prawa, bo olali zgloszenie zlozone oficjalnie) – teraz juz nie przepuszcza zadnej okazji zeby dopilnowac uczciwosci policji jesli zamierzaja byc "uczciwi".

[edit] Erm, 400 zl, nie 300. Tak czy inaczej, ten byl najwiekszy i jedyny duzy, reszta za parkowanie lub przekroczenie o np. 18km/h :D Czasami sie smialem przy wystawianiu, co tym bardziej irytowalo policje :)
Forumowicz

Postprzez qlesh » 30 lip 2009, 21:02

krzych napisał(a):wiekszosc kierowcow przekracza conajmniej >40km – akurat spieszylem sie do notariusza (raz w zyciu taka okazja i taki pech), a bylem spozniony juz kilka minut.

Napisz wniosek o anulację. Masz tu 3 usprawiedliwienia, są duże szanse na powodzenie.
hahaha
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa

Postprzez BratCukierka » 30 lip 2009, 21:04

A ja tam nie mam za złe policjantowi tego, że ukarał mnie mandatem bo za "darmo" go nie dostałem... przekroczyłem dopuszczalną prędkość, więc mandat przyjąłem, chociaż gratuluję służbom odpowiedzialnym za ustawianie znaków drogowych za umiejscowienie znaku informującego o terenie zabudowanym w takim miejscu, że przed zakrętem na prostej go nie widać... a ukazuje nam się pod koniec zakrętu kiedy już praktycznie można strzelać suszarką :P i <dupa> Cóż trochę z funkcjonariuszem porozmawiałem o zarobkach i pracy w handlu spożywką, trochę pożartował z mojego CB :P bo mu zademonstrowałem jak działa (a tam same: haraszo gawari itp ) :D

Kiedyś musiał być ten raz.

Dwóch naszych zaprzyjaźnionych brodnickich policjantów poruszało się do niedawna V6 Mazdy... (323 F BA GT i MX-3 V6) Teraz vałką porusza się tylko jeden (323F) i pracuje w drogówce. Bardzo w porządku człowiek. Oby wszyscy byli tacy.
Forumowicz

Od: 24 cze 2006, 20:21
Auto: Toyota Yaris Hybrid '19