Bo tyle wyciąga silnik, który się dusi z braku powietrza... (no nie tylko).kuba napisał(a):wyszlo niecale 17sek
No i przyszedł mi na myśl jeszcze katalizator – jak jest zapchany to utrudnia wejście na obroty.
www.mazdaspeed.pl
Bo tyle wyciąga silnik, który się dusi z braku powietrza... (no nie tylko).kuba napisał(a):wyszlo niecale 17sek
xANDy napisał(a):A czy dokonałeś czyszczenia IC?
Bo tyle wyciąga silnik, który się dusi z braku powietrza... (no nie tylko).
No i przyszedł mi na myśl jeszcze katalizator – jak jest zapchany to utrudnia wejście na obroty.
kuba napisał(a):narazie czekam na diagnoze warsztatu
kuba napisał(a):ktos sie moze orientuje
kuba napisał(a):jak by ktos mial jakas dokumentacje techniczna (napiecia i opory na czujnikach itp ) to chetnie przyjme; wlasciwie to chetnie wszystko przyjme![]()
xANDy napisał(a):No i przyszedł mi na myśl jeszcze katalizator – jak jest zapchany to utrudnia wejście na obroty.
misb napisał(a):Myślę że to nie był dobry pomysł z blokowaniem VSC, więc wyjąłem tę kulkę i już VSC działa
misb napisał(a):Czyli krótko mówiąc czy ma być zaślepiony dolot podciśnienia, czy wręcz przeciwnie – ominięty elektrozawór i podciśnienie podane na stałe
misb napisał(a):to czy przypadkiem nie jest odpięty czujnik temperatury silnika...
maxkls napisał(a):A po co? Dodaj gazu i zobacz co sie dzieje z ta przepustnica.
kuba napisał(a):.......zainteresowalem sie 1 katalizatorem (ten zaraz za turbina).
Na pierwszy rzut oka wygladal brzydko bo byl czarny (ale wiadomo spaliny, diesel itp.. wiec wcale to nie musialo oznaczac ze jest zle). Dopiero po wykuciu go okazalo sie ze duza czesc z kanalikow jest przytkana.
Na samej gorze ceramiki zebrala sie mala kupka sadzy co w oczywisty sposob musialo blokowac spaliny.
Teraz daje sie jezdzic w miare dynamicznie juz od 1,5k obrotow/min; od 2k obr/min wyraznie czuc wzrost mocy no i oczywiscie predkosci.
pozdrawiam
kuba
kuba napisał(a):operacje wykucia katalizatora przeprowadziłem od spodu samochodu. po odkręceniu rury wydechowej od niego, jeśli dobrze pamiętam była na 3 śruby, jest dostęp do niego przez otwór który ma blisko 10 cm średnicy. Więc dłuto, przecinak i tym podobne precyzyjne narzędzia dostaną się bez problemu. U siebie wykułem go całkowicie i nic nie dałem w zamian – nie zauważyłem aby zmienił się dźwięk pracy silnika.
mizus napisał(a):obylo sie bez wyciagania zderzaka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6