może ktoś mi pomoże... większe grono pisze o stukaniu w mazdzie, a ja mam chyba gorszy problem,
miesiąc temu moje autko spędziło dłuższy czas u mechanika( wymieniono, przeguby w przednim, wahacze, łaczniki świateł, wszystko w przednim zawieszeniu), zapłaciłam za naprawę, a od kilku dni autko wydaje dziwne odgłosy przy ruszaniu kierownicą, oczywiście jak jest włączone, odgłos jakby drut wpadł gdzieś przy prawym przednim kole i tam jakoś "latał"... może ktoś wie, co to może byćpytajnik czy jest jakaś gwarancja na naprawę u mechanika?? pozdrawiam
problem z przednim napędem
Strona 1 z 1
Prawdopodobnie albo kończą ci się klocki i blaszka trze o tarczę albo pękła lub wysunęła ci śię sprężynka zabezpieczająca bolce prowadzące klocki w zaciskach.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5
takie stukanie – to moze byc przegub... ale skoro mowisz ze wymieniales...? 

- Od: 30 lip 2008, 00:09
- Auto: Mazda MX3 1.6 DOHC 16V 1996r.
No tak wymieniałam przegub miesiąc temu, klocki hamulcowe też są wymienione, chociaż osłona od klocków mi się nie podoba, tak jakby czegoś w niej brakowało...wystaje z niej jakiś drucik i mały trójkąt plastikowy, natomiast odgłos w kołach przy kręceniu kierownicą jest taki sam jakby wrzucić kamień do puszki i go toczyć. Nie wiem co zrobić z tym mechanikiem, naprawa nie była tania, a mam wrażenie, że auto więcej się psuje po wizycie u tego mechanika. Chyba jakąś gwarancję na te części powinien posiadać. Boje się , że mi znów zaśpiewa wygórowaną cenę za naprawę. Może zna ktoś z Was mechanika w Dąbrowie Górniczej lub w Mikołowie, któremu można zaufać??? Proszę o radę i dziękuję za zainteresowanie tematem.
AgUa777
- Od: 13 lip 2009, 17:14
- Auto: Mazda 323C BA,1324cm3, r.1995
Ja nadal stoje przy przegubie... moze masz do wymiany przegub wewnetrzny. 90% zawsze nawala zewnetrzny, ale zawsze pozostaje te 10% ze moze to byc wewnetrzny... Niedawno sam mialem podobny problem
Ruszanie przy skreconych kolach oraz dodawanie gazu na zakrecie 

- Od: 30 lip 2008, 00:09
- Auto: Mazda MX3 1.6 DOHC 16V 1996r.
agua777 napisał(a):Może zna ktoś z Was mechanika w Dąbrowie Górniczej lub w Mikołowie, któremu można zaufać
jedź do Tadziola do Katowic. Namiary znajdziesz na forum.
Proszę także o zapoznanie się z regulaminem i poprawę tematu na prawidłowy.
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
hello, jestem już po naprawie usterki... okazało się, że spadła osłona z klocków hamulcowych i tarła o tarczę, to było powodem tego dziwnego dźwięku, pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wszelkie rady:):) no to życzę szerokiej i bezawaryjnej jazdy madziami:):):)
AgUa777
- Od: 13 lip 2009, 17:14
- Auto: Mazda 323C BA,1324cm3, r.1995
Strona 1 z 1