Witam.
Pytalem juz wczesniej w innych tematach, niestety nie otrzymalem odzewu, mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej.
Chcialbym zamontowac do mojej mazdy tempomat. Jest to 626 rok '00, diesel, manual.
Czy ktos wie w jaki sposob mozna w tym modelu zamontowac tempomat? Czy potrzebne jest instalacja dodatkowych elementow takich jak komputer, siolownik, czy wystarczy tylko odpowiednia manetka/ przelacznik i poprowadzenie wiazki w juz zamontowany komputer? prosze o pomoc, ew instrukcje bardzo mile widziane. Przeszukalem forum na ile tylko dalem rade, niestety nic nie znalazlem, ani slowa o tempomacie w GF/GW, moze slabo szukalem, ale naprawde nie jestem tak obeznany w forum jak stali bywalcy.
raz jeszcze prosze o pomoc i z gory dziekuje
Prosze o pomoc – montaż tempomatu
Strona 1 z 1
do GD, zakłada się komputer tempomatu, manetkę, inny pedał gazu, drugą linkę i puszkę sterującą linką
myślę, że u CIebie podobnie
ale to co napisałem, to da się znaleźć na forum
tak samo jak REGULAMIN i POPRAWNOŚĆ NAZYWANIA TEMATÓW
myślę, że u CIebie podobnie
ale to co napisałem, to da się znaleźć na forum
tak samo jak REGULAMIN i POPRAWNOŚĆ NAZYWANIA TEMATÓW

- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
tak znalazlem, tylko ze GD do GF/GW mamy po drodze ladnych pare latek i z leksza duzy postep technologiczny. z tego co mi wiadomo w GF gazem nie steruje linka, a potencjometr w pedale polaczony z komputerem tak jak ma to miejsce w praktycznie kazdym nowszym samochodzie. W temacie o ktorym mowisz pisalem – nikt sie nie zainteresowal.
temat poprawiony
z nadzieja czekam na propozycje
temat poprawiony
z nadzieja czekam na propozycje
- Od: 6 kwi 2009, 12:54
- Auto: 626 GF/GW Hatchback RF2A 2000r
Puszupek napisał(a):temat poprawiony
wielkie dzięki
Puszupek napisał(a):ze GD do GF/GW mamy po drodze ladnych pare latek i z leksza duzy postep technologiczny
jednak tempomat mało co się zmienił
możliwe... wg katalogów amerykańskich, w 626 z 2000 roku jest do pedału gazu podłączona linka przy tempomacie ;pPuszupek napisał(a):w GF gazem nie steruje linka, a potencjometr w pedale polaczony z komputerem
jednak na Amerykę w tamtych latach praktycznie nie sprowadzano klekotów (diesli) tak więc nie wiem, czy to co Ci prześlę tak samo wyglądać powinno u Ciebie, ale jakby ktoś walczył z tempomatem w benzynie to jest tam chyba wszystko, co potrzebne do montażu, diagnostyki i serwisu tego układu.
http://wrzucacz.pl/recived/9821247220895
hasło: MazdaSpeed
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
Strona 1 z 1