Dziwne działanie hamulcy
1, 2
U mnie na asfalcie jak ostro zahamuje tez slychac popiskiwanie dokladnie jakbu\y byly ABS-y
- Od: 23 maja 2009, 19:20
- Auto: było: Mazda MX-3 1.6 16v SOHC
jest: Honda Accord VII Sport
Wszedłem na tą strone co wpisuje sie numer nadwozia i napisali ze mam ABS
Faktycznie... Nie posiada abs:(
kubik napisał(a):Faktycznie... Nie posiada abs:(

jak pedal nie kopie to nie ma abs'ua sprawdz dobrze te hamulce bo jak nei blokujesz kol to nie jest dobrze...
Ja w swojej też tak mam z hamulcami pomimo, że na nowych tarczach i klockach ma najechane może z 4tys, ale... dzieje się tak tylko na letnich kapciach – 205/50/16" i już po lekkim rozgrzaniu hamulców. Pierwsze wciśnięcie hamulca rano powoduje wybicie zębów o kierownice ale już po chwili skuteczność spada. Na zimowych kołach – 195/70/14 koła blokują się zawsze, niezależnie od nawierzchni. Co ciekawe – na letnich kołach ciężko również zapiszczeć przy gwałtownym ruszaniu... moim zdaniem wina zbyt szerokiej opony i generalnie słabych hamulców seryjnych w mx-3.
Wyjście, to zainwestować (sporo) w układ hamulcowy – przewody w oplocie (ponad 400PLN), dobre tarcze EBC (blisko tysiak) i dobre klocuszki
Ostatnio to liczyłem, jak prawie wydzwoniłem w gościa, który postanowił się w ostatniej chwili zlitować nad pieszymi
Wyjście, to zainwestować (sporo) w układ hamulcowy – przewody w oplocie (ponad 400PLN), dobre tarcze EBC (blisko tysiak) i dobre klocuszki
Ostatnio to liczyłem, jak prawie wydzwoniłem w gościa, który postanowił się w ostatniej chwili zlitować nad pieszymi
---------------------
Michał
Michał
- Od: 10 kwi 2008, 21:52
- Auto: Mazda MX-3 1.6 DOHC
Nie chce zakładać nowego tematu to zapytam tu, czy do mx-3 1,6 można bez większych problemów zamontować ABS? bawił się ktoś z was w takie coś?
Napisałeś bez większych problemów. Wątpię czy obędzie się bez większych problemów. A do wymiany było by pewnie sporo, np, tył n a tarcze, czujniki, komputer, pompa, przewody. To tak na szybko. No i raczej 100 złotych to by nie kosztowało. Dla mnie szkoda skórki za wyprawkę.
A czy już poprawiłeś hamulce, to ważniejsze niż ABS ? Bo z tego co pisałeś na poprzedniej stronie to zbyt dobrych nie masz.
U mnie w mx-3 miałem 215 oponki, przy ostrym depnięciu przednie koła spokojnie blokowały.
A czy już poprawiłeś hamulce, to ważniejsze niż ABS ? Bo z tego co pisałeś na poprzedniej stronie to zbyt dobrych nie masz.
U mnie w mx-3 miałem 215 oponki, przy ostrym depnięciu przednie koła spokojnie blokowały.
1, 2