Udesky napisał(a):A gdzie w wolnossącej benzynie masz intercooler? ysz
Ups, jak nie diesel to 90% honoru zwracam, bo temperatura powietrza na benzyne tez wplywa, ale fakt, o wiele wiele mniej
www.mazdaspeed.pl
Udesky napisał(a):A gdzie w wolnossącej benzynie masz intercooler? ysz
mlodociany1987 napisał(a):Witam, wczoraj oddalem do 44tuning w Jabłonnej koło Warszawy moja mazde 6 2.0 diesel. Przyjechalem wieczorem po nia i zerkam na wykresy z hamowni, otóż pierwsza jazda przed modyfikacja 138KM i 310 nm. Po modyfikacji 166,8KM i 360 nm. Zadowolony biore mazda i akurat byłem ze znajomym na dwa samochody, wiec niewiele myslac trzeba wyprobowac. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu: nie widze różnicy Modyfikacja kosztowała 2800zł. Dzis jeszcze jeden dzień testów, zobaczymy moze sie cos zmieniło, oby...
mlodociany1987 napisał(a):Tak tez zrobie. W poniedzialek pojade do VTG. Tylko teraz pytanie czy dam rade cos wskurac. Mieli wyslac mi wykres na poczte a nie widze go. Widzialem tylko na miejscu i to niedluga chwile.
Udesky napisał(a):mlodociany1987 napisał(a):Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu: nie widze różnicy smutny
Tzn? Nie odjeżdżasz mu tak jak byś chciał, czy pozostało po staremu? A może jeszcze coś innego?
Trochę to dziwne bo i mnie po przyroście ok 40KM różnica była dość znaczna.
amra1973 napisał(a):Innym efektem modyfikacji jest też zwiększenie kopcenia przy dynamicznym przyspieszaniu.
amra1973 napisał(a):Przyrost wyrażony w ilości KM jest rzeczą względną, bo zależy jaką miałeś moc początkowa, a dodatkowo szczególnie w przypadku diesla bardziej odczuwalny jest przyrost momentu.
mlodociany1987 napisał(a):Jutro najpozniej pojutrze postaram sie o wykres z konkurencyjnej hamowni. Ale dzis zrobilem probe predkosci... to samo co bylo :/
Udesky napisał(a):Ja wiem, nie mniej jednak odczuwam różnice nawet miedzy ciepłymi dniami, a tymi poniżej 15stopni, samochód jest znacznie żwawszy, a w tedy to różnica max 10KM. Co do momentu to u mnie wzrosło od 235NM do ok 300NM. Po wakacjach mam nadzieje zagościć na hamowni i zrobić małą korektę.
Jak by nie patrzeć różnice ok 30KM powinna być odczuwalna, przecież to ok 20% więcej mocy.
Po wykresie z hamowni zobaczymy czy jest wsio ok, czy odwalili jakąś kaszane.
amra1973 napisał(a):Masz bardzo duży przyrost momentu,
amra1973 napisał(a):Silnik powinien to wytrzymać ale miałbym wówczas duże obawy co do pozostałego osprzętu usmiech
amra1973 napisał(a):W KreatorzeMocy mówili mi że te silniki maksymalnie mozna podnieść moc do ok 190KM a moment do ponad 420Nm.
Riki napisał(a):To może jakiś Spot traktorków w Warszawie?Ustalenia oczywiście przeniesiemy do innego wątku..
amra1973 napisał(a):Wykres wygląda bardzo ładnie, czyli równy i niepofalowany.
A możesz w wolnej chwili sprawdzić jakie masz mniej więcej osiągi, przy zakresach prędkości i biegach jak u mnie?
krzych napisał(a):Powyzej 5000 obr/min to wielkie oszustwo – wykres wraca sie na osi X (falbanka lecaca w dol) – widac, ze jest to reczna robota, bo zaden program nie jest na tyle durny zeby liczyc wstecz. Sadze, ze jakby to mozna bylo uznac za dowod w sprawie to chlopaki leza i kwicza zanim zdaza cokolwiek powiedziec.
mlodociany1987 napisał(a):Jutro o 12 jestem umówiony do konkurencyjnej hamowni. Wtedy porownam wyniki. Wydaje mi się że samochód znacznie bardziej kopci podczas przyspieszania :/ zobaczymy co powiedza inni "specjaliści".
amra1973 napisał(a):Z drugiej strony 44tuning istnieje od dawna na rynku i ma ogólnie dość dobrą opinię, więc trudno mi uwierzyć w oszustwo z ich strony.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy Tuning i modyfikacje