OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI – spotkania regionalne
Kurcze już sam nie wiem co mam zrobić z tym katalizatorem byłem dziś rano go wyciąć to znowu mi to odradzono. Koleś który się tym zajmuje powiedział ze po wycięciu kat. tylny tłumik będzie strasznie dzwięczał, dostanie rezonansu. Czy ktoś z was bracia i siostry się go już pozbył??
Nowa pasja:)
- Od: 1 lip 2009, 20:11
- Auto: Mazda 323f 1,5 16V
nie wiem jak Ty ale jak bym sie nie przejmowal i bym wyciął.
Mialem taka sytuacja w escorcie STAREGO WODZA, katalizator sie przepalil i zatka, "pralem" w niego młotkie a potem gaz do dechy az wszystko wyplulo przez wydech. pare takiech operacja i za kazdym razem bylo lepiej. Silnik pracowal duzo lżej i nic nie mulilo go. Wiec to samo co by wyciął.
Ja niebawem bede u siebie wycinal katalizator bo juz sie zaczyna palic jak troszke go przekrece na obrotak i juz smierdzi.
Mialem taka sytuacja w escorcie STAREGO WODZA, katalizator sie przepalil i zatka, "pralem" w niego młotkie a potem gaz do dechy az wszystko wyplulo przez wydech. pare takiech operacja i za kazdym razem bylo lepiej. Silnik pracowal duzo lżej i nic nie mulilo go. Wiec to samo co by wyciął.
Ja niebawem bede u siebie wycinal katalizator bo juz sie zaczyna palic jak troszke go przekrece na obrotak i juz smierdzi.
- Od: 18 lis 2008, 19:07
- Auto: 323F BA
VECTRA B (pomylka) aktualnie MITSUBISHI CARISMA 1.6
Masz +WODZU+ racje zaraz jade go wyciąć a potem powiem jakie są tego skutki
czytałem na innym forum i muwili zeby tylko nie wspawywać stromienicy bo to nic nie daje a tylko się kase wyda. No to jade dzięki za odp
No właśnie wruciłem z zabiegu usunięcia kat. i jest super madzia zbiera mi sie od pierwszych obrotów
a jeżeli chodzi o dzwięk to nie odczuwam różnicy. Jeszcze dziś czeka mnie wymiana świec i uszczelnienie uszczeli dekla klawiatury
zabieram się za robote 
No właśnie wruciłem z zabiegu usunięcia kat. i jest super madzia zbiera mi sie od pierwszych obrotów

Kamil nie słuchaj, moja Omega latała bez kata, wzamian wspawana była przelotowa rura. Samochód wydawał się być deko żwawszy lecz zrobił się trochę głośniejszy. Niestety tak skończyła http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Omega/69736
Moje zdanie – tnij nie pie**ol sie
[/url]
Moje zdanie – tnij nie pie**ol sie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
[/url]
Ostatnio edytowano 7 lip 2009, 14:21 przez ejdiaj, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 20 sty 2007, 11:41
- Auto: 2006-2008 BA '96 (Z5 88 KM)
2008-2010 BG '99 (RF2A 90 KM)
2010-nadal CP '02 (RF3F 101 KM)
NO już po cięciu. Mam pytanko a ty masz jeszcze jakieś części do madzi??
A jakieś drobiazgi?? takie jak antena na tył??
A witam cię z relacji świadka to kolesie z bloku 28. Mam świadka mógłbym to zgłosić na policje ale chciałbym się dogadać inaczej nie jestem kapusiem
ale to już lekka przesada pewnie mnie rozumiesz

OK wielkie dzięki
A jeszcze jedno słyszał ktoś coś o jakiejś pracy?? Bo szukam
A jeszcze jedno słyszał ktoś coś o jakiejś pracy?? Bo szukam
oj pracy dobrej to chyba każdy u nas szuka
Muszę zobaczyć jak ci śmiga maszynka po wycięciu, bo właśnie się nad tym zastanawiam. Kat mi od dołu już troszkę się sypie i wole nie myśleć jak wygląda w środku
Adriano jak nic się nie zmieni to może łyknę od ciebie ten silnik w okolicach sierpnia, no ale to dopiero plany są
Muszę zobaczyć jak ci śmiga maszynka po wycięciu, bo właśnie się nad tym zastanawiam. Kat mi od dołu już troszkę się sypie i wole nie myśleć jak wygląda w środku

Adriano jak nic się nie zmieni to może łyknę od ciebie ten silnik w okolicach sierpnia, no ale to dopiero plany są
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Sprinter1158 ile dales za wyciebie kata i gdzie to robiles?
Ps. zagadalem dzis pewnego czlowieka z zielonej "BA" ktory uczyl swoja zone jezdzic po placu manewrowym na tesco, i jak dobrze wszystko pojdzie to bedzie w niedziele na zlocie.
Ps. zagadalem dzis pewnego czlowieka z zielonej "BA" ktory uczyl swoja zone jezdzic po placu manewrowym na tesco, i jak dobrze wszystko pojdzie to bedzie w niedziele na zlocie.
- Od: 18 lis 2008, 19:07
- Auto: 323F BA
VECTRA B (pomylka) aktualnie MITSUBISHI CARISMA 1.6
Nic nie dałem jeszcze mi dał 50zł za kat. A co do tego jak śmiga to ja czuje wielką różnice. A wycinałem go w szewnie
Z porcelany?? On ma w środku platyne i dlatego je skupują. W szewnie na górze po prawej stronie jest szyld napewno znajdziesz, a wspawał mi rurke bo strumienica to na marne wydane pieniądze a efekt ten sam. W niedziele będe to obczaisz zmiane dzwięku ale ja uważm ze nie jest ta zmiana wielka
+WODZU+ jak jedziesz na Waśniów przez Szewne, na pewno zauważysz
A jak wykonanie? Zostawili ci te "fabryczne" mocowania do rurek obok kata czy po prostu przyspawali na stałe?
A jak wykonanie? Zostawili ci te "fabryczne" mocowania do rurek obok kata czy po prostu przyspawali na stałe?
-
like a shadow
323 GTX BG BPT 4WD '89
Wykonanie super ucieli po samym kat. wszystkie mocowania zostały gdybym kiedyś się zdecydował na nowy kat
To pięknie zrobili. Może ich niedługo odwiedzę, ale najpierw jeszcze posłucham na żywo.
-
like a shadow
323 GTX BG BPT 4WD '89
Hmmmmm chodzi naprawde nieżle ma lekki pomruk z tylnego wydechu. Dziś jestem cały dzień w domu więc zapraszam na oględziny ROSOCHY 25 udostępnie moją ślicznotke do oględzin. A to jest mój numer tel 798424141 gdyby ktoś chciał luknąć i posłuchać