Pleśń na hamulcach tylnych

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez franzik » 5 lip 2009, 22:21

Witam,

tak jak w temacie. Na obudowach hamulców pojawił się taki dziwny nalot, który wygląda na pleśń. Wygląda to bardzo źle i muszę coś z tym zrobić – mam w końcu piękne auto :)
Auto jest jeszcze rok na gwarancji producenta – jak myślicie czy mogę to zareklamować i domagać się wymiany cześci na nowe?

ps. mieszkam w Anglii i tu zakupiłem auto.

na dowód załączam zdjęcia

Obrazek

Obrazek
franzik

Postprzez M5 » 8 lip 2009, 20:22

To naturalne...wszystkie piątki to mają. Mazda nie zabezpiecza odpowiednio zacisków lakierem. Można powiedzieć że nie wpływa to na stan techniczny pojazdu...ale wygląda paskudnie!
Trzeba na własną rękę malować. Mycie środkami chemicznymi typu aktywna piana...i częsta wilgoć...przyśpiesza takie objawy...w Polsce nie da się tego zareklamować...ale w GB może się uda...w końcu to niedoróbka !
Forumowicz

Od: 9 paź 2008, 21:09
Auto: Mazda 5 MZR-CD 2.0 110KM

Postprzez franzik » 10 lip 2009, 00:46

Bardzo dziękuje za odpowiedź. Spróbuje to zareklamować i zobaczymy czy potraktują to poważnie.
franzik

Postprzez zwolina » 19 lip 2009, 21:32

Moja M5 z pochodzi z USA jest z 2006 r. przejechane ma 70 tyś km i nie wystepuje nic takiego zaciski wygladają jak nowe :)
zwolina