Mazda6 (GH) – Wrażenia i opinie
Cantore napisał(a):Globy napisał:
MZR-CD to niezły killer na autostrady
A jak to rozumieć? Chodzi o spalanie, czy dynamikę przy wyprzedzaniu w porównaniu z benzyną.
Wlasnie wlasnie?
PS. Tak milo tego 2.2 opisujesz, ze chyba trzeba bedzie zrobic swapa za kilka lat
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Globy napisał(a):Oj krzychu, gdybyś tylko pojeździł Mondeo TDCi łoł Moim zdaniem brak zmartwień typu koła dwumasowe, wtryski o trwałości 20-50 tys. km i zdechłe turbiny trochę rozpieszczają Mazdowiczów, hihi.
Eeeee, no ja u Jarka widzialem troche zdezelowanych dwumasowek i Michal mowil, ze sie trafiaja, nie to zeby zaraz niezniszczalne byly
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Mazda 6 GH hatchback radiant ebony odebrana
zakochałem się
zakochałem się
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
- Od: 20 sie 2011, 21:42
- Auto: Mazda 6 GH 2008 2.0 benzyna
Mada CX-9 PL 2010 3.7 benzyna
Alfa Romeo Spider 2001 2.0 TS benzyna
mi hatchback bardziej się podobał – bardziej praktyczny do miasta
ech normalnie siedzę w pracy i cały czas o "niej" myślę – chyba zejdę na parking popatrzeć
no i te dwa kominki ech... cudo
odbiór bez problemów ale tez nie obyło się bez zgrzytów- kolejka samochodów do odbioru więc odbierałem "na dworze"... no i porysowali mi aluminiowy uchwyt ręcznego ( mają wymienić w ciągu tygodnia na nowy).
Dobre wspomnienia na pewno pozostawi obsługa handlowa i przede wszystkim osoba odpowiedzialna za obsługę finansową
Zakup w Mazda Odyssey w W-wie
ech normalnie siedzę w pracy i cały czas o "niej" myślę – chyba zejdę na parking popatrzeć
odbiór bez problemów ale tez nie obyło się bez zgrzytów- kolejka samochodów do odbioru więc odbierałem "na dworze"... no i porysowali mi aluminiowy uchwyt ręcznego ( mają wymienić w ciągu tygodnia na nowy).
Dobre wspomnienia na pewno pozostawi obsługa handlowa i przede wszystkim osoba odpowiedzialna za obsługę finansową
Zakup w Mazda Odyssey w W-wie
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
- Od: 20 sie 2011, 21:42
- Auto: Mazda 6 GH 2008 2.0 benzyna
Mada CX-9 PL 2010 3.7 benzyna
Alfa Romeo Spider 2001 2.0 TS benzyna
Globy napisał(a):Jeszcze kilka dni, jutro zabieram się za pisanie
Czy są już rezultaty? Jeśli nie, to kiedy możemy na nie liczyć. I jeszcze jedno: czy będziesz miał przypadkiem możliwość przetestowania CX-7? Ten też mnie korci.
Cantore napisał(a):Czy są już rezultaty? Jeśli nie, to kiedy możemy na nie liczyć. I jeszcze jedno: czy będziesz miał przypadkiem możliwość przetestowania CX-7? Ten też mnie korci.
Cześć, bardzo przepraszam – urlopowy poślizg. Test mam prawie gotowy od 2 tygodni, ale zanim zawiśnie na stronie, minie jeszcze trochę czasu (kolejka tekstów i montaż video). Podeślę na PW, tylko przypudruję kilka akapitów
domin1979 napisał(a):To do CX-a 440 PLN w ASO Kraków, 380 PLN ze sklepuchmooreck napisał(a):Chlapacze przód i tył do kombi bez pakietu sportowego 645
Cały czas szukam czy jest coś taniej
Lakierowane ?
Jeszcze kilka cen od Boronia,
GS2A-V1-132 – 310
GS2B-V1-132 – 288
GS2A-V1-130 – 249
GS1D-V8-220 – 270
GS1D-V8-210 – 244
GS2B-V4-080A- 138
Dobry tekst Globy, super, że wspomniałeś o pochodzeniu płyty i silnika, bo stereotyp o "MazdoFordzie" zdołał się już silnie ukorzenić.(echhh... ostatnio wypleniałem go na AKP i OCP , gdy "przypadkiem" trafiłem na tematy o Maździe...Normalnie musiałem się zarejestrować, bo nie mogłem patrzeć...:/ )W teście mogło by być ciut więcej na temat wrażeń z jazdy 2.2 MZR-CD, bo o samym autku napisano już sporo, a ten silnik to jednak nowość i dla wielu ostatni "kamyczek", który przechyli szalę wyboru na korzyść, lub niekorzyść Mazdy. Ogólnie jednak artykuł w fajny:) Gratulacje!