jaki filtr kupic?? stozek K&N czy moze prostokątny K&N
Strona 1 z 1
damiand21 napisał(a):oczywiście K&N.
z tego co wiem to Kn w Z5 szału nie robi.Strata kasy
I mógłbys zerknać na forum przed załozeniem nowego tematu napewno znajdziesz podobne,a tam interesujące cie informacje
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
ja mam wkład k&n a różnica hmmm, może ciut lepiej się zbiera
Ja mam zwykły filtr firmy knecht i nic innego zakladał nie bedę bo to strata kasy....wkładka kosztuje pewnie ponad 150pln razem z wysyłka to ja za to mam 5 nowiutkich filtrów. A jak chcesz czyścic taka wkladkę k&N to musisz kupić zestaw do czyszczenia i kolejna kasa.
Co do stożków to jeszcze drożej wyjdzie bo, opaski,rury,filtr,łączniki, izolacja termiczna....
ps nie wiem czy wiesz że mamy przepływomierze które się zanieczyszczaja od "mokrych" filtrów i daja błedne odczyty..
wybór nalezy do ciebie
Co do stożków to jeszcze drożej wyjdzie bo, opaski,rury,filtr,łączniki, izolacja termiczna....
ps nie wiem czy wiesz że mamy przepływomierze które się zanieczyszczaja od "mokrych" filtrów i daja błedne odczyty..
wybór nalezy do ciebie
- Od: 14 kwi 2009, 00:56
- Auto: mx3
chuchErro napisał(a):a poza tym stożek Ci nic nie da, jeśli nie dostosujesz do niego również układu wydechowego
nieprawda że nic nie da bo zmieni się dzwięk i nieprawda że trzeba od razu zmieniać układ wydechowy , a juz napewno nie na żaden głośny , głośny wydech to wiocha , chwalą się rykiem Ci co nie mają się czym pochwalić z pod maski. A poza tym wydech zagłuszy to co daje stożek.
hopek napisał(a):J.
wybór nalezy do ciebie
a kto tutaj mówi o moczeniu filtra żaden filtr nie może namoknąć nawet jeśli nie ma przepływomierza w silniku i to czy to stożek czy wkład do ori airboxa nie ma znaczenia.
Nie mówiąc już jak samochód ma turbo i pociągnie wody.
- Od: 20 maja 2009, 04:58
- Auto: mx-3 V6
Masz japońca jeździsz do końca
Masz japońca kręcisz do końca
czarny.marcin napisał(a):kto tutaj mówi o moczeniu filtra żaden filtr nie może namoknąć nawet jeśli nie ma przepływomierza w silniku i to czy to stożek czy wkład do ori airboxa nie ma znaczenia.
Nie mówiąc już jak samochód ma turbo i pociągnie wody.
nie chodzi tutaj o zaciąganie wody

pisząc "mokry" miałem na mysli nasączany olejkiem czytaj zaimpregnowany
- Od: 14 kwi 2009, 00:56
- Auto: mx3
czarny.marcin napisał(a):chuchErro napisał:
a poza tym stożek Ci nic nie da, jeśli nie dostosujesz do niego również układu wydechowego
nieprawda że nic nie da bo zmieni się dzwięk i nieprawda że trzeba od razu zmieniać układ wydechowy , a juz napewno nie na żaden głośny , głośny wydech to wiocha , chwalą się rykiem Ci co nie mają się czym pochwalić z pod maski. A poza tym wydech zagłuszy to co daje stożek.
niechodzi o to że głośny
jeżeli stożek ma zassać więcej to auto musi więcej "wydechnąć"
wszyscy polecają przy stożku wywalenie kata i tłumiki przelotowe
fakt faktem że ludzie sobie wstawiaja stozki dla samego dzwięku
ale mocy toto nie podniesie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
=x

niechodzi o to że głośny
jeżeli stożek ma zassać więcej to auto musi więcej "wydechnąć"
wszyscy polecają przy stożku wywalenie kata i tłumiki przelotowe ..
Nom to fakt, zalozylem stozek pipercrossa, nagle w pierwszej kolejnosci poleciala plecionka
Teraz mam, przelotowke z golfa GTI zamiast kata, srodek bosalka, koncowy przerobiony z hondy civic z koncowka ulterka. Calosc gra piknie.
Autko zdecydowanie sie odmulilo. Wczesniej na serii wydechu bylo "dziwnie"
Co do stozka, balem sie ze zasyfi przeplywke i kolektor, ale pojedzilem juz chwile i poki co jest czysto. Roznica miedzy seria a stozkiem, jakas tam jest
Stożek poczatkowo zalozony w miejscu puszki z doprowadzonym powietrzem, jednak opuscilem go w dol (filtr byl mokry z deszczu jezdzac na swiatlach )
Co do dzwieku, nawet spoko, fajnie syczy, przy wiekszych obrotach dzwiek jakby sie jakies turbo zalaczalo
- Od: 25 paź 2007, 14:54
- Auto: Mazda 323F BJ 1.5 DOHC '99
Strona 1 z 1