Witam wszystkich!
Mam pytanie apropo mojego samochodu (Mazda 3S 2.3l 2004 z USA). A brzmi ono następująco:
mianowicie muszę wymienić klocki i tarcze na przedzie auta. Nie chce ich wymieniać na oryginalne bo kosztują same klocki 600 zl. I problem jest taki, czy klocki od wersji 2.0 jakieś zamienniki będą się nadawały?
Z tarczami wygląda sprawa ciut prościej bo tarcze są w cenie ok 270 zl sztuka oryginalne – różnica cenowa nie jest tak kolosalna żeby się już tak zapierać.
Pytanie czy znacie jakąś firmę która w rozsądnych cenach sprzedaje zamienniki do trójeczki i czy wiecie ze pasują one do tej wersji z stanów.
Dziękuje z góry za pomoc.
Jeśli powtórzyłem temat to przepraszam, szukałem ale wyszukiwarka zwraca mnóstwo dośc luźno związanych wyników.
Klocki i tarcze hamulcowe na przód – czy są zamienniki?
Strona 1 z 1
Napisz do Smirnoffa => biuro@carspeed.pl
Udzieli Ci profesjonalnej odpowiedzi
Poprawiłem temat Twojego wątku na zgodny z FAQ forum, na przyszłość dopisz proszę dane o modelu i typie silnika do opisu tematu. Powodzenia.
Udzieli Ci profesjonalnej odpowiedzi
Kamilek123 Nie bierz ferodo bo to nie sa dobre klocki. Raczej spokojnie znajdziesz zamienniki w cenie 100 – 150 pln przód i tyle samo tył. Znajdziesz praktycznie wszedzie na internecie czy w zwyklym sklepie motoryzacyjnym takze wybor cenowy tez bedziesz mial.
Pzdr
Pzdr
WINNING BLUE MICA
- Od: 8 kwi 2008, 11:35
- Auto: Mazda 3 BK LF było....
Tarcze Brembo + Klocki
wymieniłem z 3 tygodnie temu
wszystko śmiga jak należy
koszt 500zł
koszt 500zł
- Od: 5 cze 2008, 10:29
- Auto: Mazda 3 2,3l
LemJohny napisał(a):Tarcze Brembo + Klocki
koszt 500zł
Jakie tarcze kupiłeś. Szukałem i niektóre firmy podają, że średnica ma być 300mm dla 2.0. Ja mam 2.3 z USA i szukam kompleciku hamulców.
Czy tarcze: 09.9468.20 z Brembo będą o.k.?
Jaki symbol lub oznaczenie klocków zamontować?
Proszę o pomoc.
Krzysztof
- Od: 3 sie 2009, 14:56
- Auto: Mazda 3S 2.3L
Kurcze brak u mnie pudełka po klockch i tarczach...
Tarcze na bank 300mm
Zobacze jutro, może mechanik ma zapisane...
Tarcze na bank 300mm
Zobacze jutro, może mechanik ma zapisane...
- Od: 5 cze 2008, 10:29
- Auto: Mazda 3 2,3l
Strona 1 z 1