A więc rozbieramy boczki drzwi (jest też na to fotorelacja) wyciągamy zaślepkę zasłaniającą mocowanie lusterka poprzez standardowe równomierne pociągnięcie do siebie.
Odkręcamy lusterko tak jak na zdjęciu

Odpinamy kostkę i odkładamy,
Następnie odkręcamy (wskazane na zdjęciu śrubki) ten cały trójkąt

Po zdemontowaniu wygląda to tak

U mnie była też pęknięta uszczelka na samym szczycie tego całego trójkąta,prawdopodobnie rozerwana przez szybę która z biegiem czasu zbyt wysoko się wysuwa ,tak więc można to przy okazji wyregulować,są tam od góry takie ograniczniki o które się szyba zatrzymuje w trakcie podnoszenia do góry(szt 2).Uszczelkę naprawiłem mało profesjonalnie tzn .od spodu w tą szczelinę wkleiłem czarna taśmę izolacyjną tak na półokrągło tak jak miała być uszczelka,wygląda to tak

I teraz ten nieszczęsny szum,dosłownie tam jest taka jakby ramka metalowa i pokryta gumą,położyłem to na krawężniku i ciężarem ciała nacisnąłem tak aby szczelina(tam gdzie szyba wchodzi) się zmniejszyła a dokładnie uszczelki dolegały do siebie,(nacisk w 3 miejscach na całej wysokości) gdy szyba wsunie się pomiędzy, będą bardzo mocno uszczelniały

Trzeba to też zrobić w miarę z wyczuciem aby ten trójkąt wsunął się z lekkimi oporami na tą prowadnicę od szyby,trzeba wsuwać i zaglądać bo mi troszkę się zaczepiło za gumę w środku,po prostu z wyczuciem,
Niestety nie da się ścisnąć bez zdejmowania trójkąta bo też prowadnica szyby dostaje (bo i tak próbowałem) Jutro robię następne lusterko