Posiadam Mazde 626, rocznik 91 , 2000 benzyna
Może ktoś spotkał z tym problem jakim jest zapłon :
Wszyskie kontrolki się palą po przekręceniu kluczyka , akumulator jest sprawny , świecie sa okey , a madzia nie chce zaskoczyć , samochód stoi u mechanika , a ono rozkłada ręcie i nie wie za co ma się zabrać może ktoś spotkał się z takim problemem . Proszę o pomoc.
Problem z zapłonem, rozrusznik kręci, brak iskry – uszkodzony tempomat
Strona 1 z 1
mam rozumiec ze rozrusznik kreci a nie odpala iskra jest na swiecach..
?niech zobazcy pompe paliwa moze cisnienia juz nie daje albo sie ten smok w baku zapchał opisz troche problem swiece sa suche czy mokre...
?
- Od: 26 lip 2006, 19:04
- Auto: mazda 626 20 16v xedos 6 20-v6
Tak rozrusznik kreci , niestety nie ma iskry na świecach , świece są suche ale powiem mechanikowi żeby sprawdził dobrze pompe i ten smok w zbiorniku może faktycznie jest zapchany . Dziękuje bardzo za podpowiedz.
- Od: 9 lip 2008, 08:25
- Auto: Mazda 626 GD rocznik 91, 2.0 B
Ja miałem podobna sytację Mazda 626 GD coupe 2.0 12v, u mnie to okazało sie że to moduł zapłonowy. Taka mała pierdółka w aparacie zapłonowym.
- Od: 2 maja 2008, 23:34
- Auto: Czaję się na Mazdę :)
Jest Volvo S80
Był:Rover 216 97r
Był: Nissan 100NX
Była: Mazda 626GD coupe 2.0 12V :)
skoro piszesz że 2.0i to tam nie było modułu tylko zwykła cewka o ile dobrze pamiętam...
sprawdź co gada komputer... skoro nie ma iskry to powienien sam powiedzieć co go boli, opisów na forum jest sporo tak samo błędów... jeżeli natomiast komputer nie wywali żadnego błędu, to może masz urwane kable wysokiego napięcia, ewenualnie świece... ale po pierwsze to sprawdź błędy!!
sprawdź co gada komputer... skoro nie ma iskry to powienien sam powiedzieć co go boli, opisów na forum jest sporo tak samo błędów... jeżeli natomiast komputer nie wywali żadnego błędu, to może masz urwane kable wysokiego napięcia, ewenualnie świece... ale po pierwsze to sprawdź błędy!!
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
Mazda odpaliła wszystko jest okey problem polegał na zepsutym tempomacie nie wiem nie znam się na tym dobrze że już śmiga jeszcze raz dzięki na podpowiedzi . Pozdrawiam wszyskich użytkowników tej MARKI.
- Od: 9 lip 2008, 08:25
- Auto: Mazda 626 GD rocznik 91, 2.0 B
wieczek00 to że ty zamawiałeś to w to nie wątpię, ale problem nie dotyczył 12 zaworowego silnika (takiego jak masz ty), tylko 8... miałem wcześniej taki i żadnego modułu tam nie było
artek1969 przecież tempomat nie powinien mieć nic do rzeczy... chyba że robił gdzieś spięcie...
artek1969 przecież tempomat nie powinien mieć nic do rzeczy... chyba że robił gdzieś spięcie...
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
Strona 1 z 1