Co to może być?
Przeskakiwanie/zgrzyt podczas jazdy
Strona 1 z 1
W ostatnich dniach coś zaczęło jakby przeskakiwać/taki zgrzyt w okolicy któregoś z kół przednich
Jeszcze nie zaglądałem na kanale co i jak. Taki synchroniczne przeskakiwanie/zgrzyt- niezależnie czy koła skręcone czy proste. Przy jeździe na luzie/wciśniętym pedale sprzęgła, nadal to słychać, więc chyba przeguby odpadają(wymiane około 1000km temu obydwa zewnętrzne). Powyżej 30km/h już tak tego nie słychać.
Co to może być?
Jakieś łożysko? 
Co to może być?

- Od: 22 gru 2007, 15:48
- Auto: Peugeot 307 HDI 90@120/270
Sprinter 313CDI Sprintshift &
Sprinter 312D :)
Hazu napisał(a):Może osłona tarczy.
Trzeba zobaczyć.
jarusiek napisał(a):zgrzyt-
Miałem taki-podobny problem, osłona była dogięta do tarczy i stracznie hałasowało
Dźwięk raczej taki, jak by z klocków nic nie zostało.
im szybciej jechałem tym ciszej sie robiło
jarusiek może najpierw podnieś auto, zakręć kołami, posłuchaj, ew. jedź na szarpaki jak to nie pomoże, a później pisz że coś stuka
przyczyn tego może być kilka – ja miałem ostatnio podobne objawy, a okazały się za słabo dokręcone alusy... 
to jakieś fatum-przed chwilą zjechałem z kanału- sprawdzam koła, a tam przednie prawe koło praktycznie na wszystkich ślubach poluzowanekierownik napisał(a):okazało się za słabo dokręcone alusy...
Jedna śruba tylko mocniej trzymała. Zdaje się że mechanik przy wymianie przegubów zewnętrznych nie tak dawno nie dociągnął śrub
Strach pomyśleć co by było gdyby... Dzięki za pomoc- temat do zamknięcia

- Od: 22 gru 2007, 15:48
- Auto: Peugeot 307 HDI 90@120/270
Sprinter 313CDI Sprintshift &
Sprinter 312D :)
Strona 1 z 1