Witam!
Mam taki problem, że antena umieszczona w lewym słupku nie da się wyciągnąć. I moje pytanie jest następujące: Czy w mx-3 z 95 roku 1.6 16V montowali ręczne czy elektryczne anteny, bo nie wiem, czy mam się z nią szarpać, czy, nie daj Boże, rozbierać deskę :/
Może ktoś już miał taki problem, to proszę o odpowiedź lub ewentualnego linka, bo ja nic niestety nie znalazłem, nawet tego, czy antena jest elektyczna, czy ręczna.
Z góry dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam
rdl
Antena – ręczna czy elektryczna?
Strona 1 z 1
Antena jest ręczna... psiknij jej WD40 i pociągnij... w ostateczności wykręć i przesmaruj całą 
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
żeby wyjąć całość na zewnątrz pewnie trzeba zdjąć dolną część deski aby odczepić kabel od anteny z gniazda. Jak będziesz wyjmował uczep do kabla kawałek mocnego sznurka, bo inaczej namęczysz się z włożeniem z powrotem przewodu anteny przez otwory w słupku pod kierownicą 
Jeszcze jedno małe pytanko, (bo skoro długi week-end, to się może za to wezmę) na jaką długość powinna się wysunąć antena ze słupka? Tak jak w innych japończykach, czyli jakieś 30-40cm, czy może tylko kilka, bo nie chciałbym niczego urwać
Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam
rdl
Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam
rdl
- Od: 22 kwi 2007, 22:22
- Auto: Mazda mx-3 1.6 16V DOHC 1995r.
Hmmm... napewno się da ale antena będzie musiała iść na tylną ćwiartkę. W słupku raczej nie zainstalijesz takiego mechanizmu.
A tak swoją drogą to powinno się bojkotować te anteny – kompletnie niepraktyczne zimą
pzdr
A tak swoją drogą to powinno się bojkotować te anteny – kompletnie niepraktyczne zimą
pzdr
- Od: 29 mar 2008, 17:17
- Auto: EC K8 | BA B3 | Civic MB3 D15Z8 vtec | CRX ED9 D16Z5 | E30 316i coupe
Strona 1 z 1