zabezpieczenie przed kradzieżą
1, 2
witam. mam maly problem a mianowicie chcialbym sie dowiedziec czy ktos z posiadaczy 6 w dieslu zabezpieczal sie przed ewentualna kradzieza swojej maszyny:). Chcialbym sobie sprawic ukryty przycisk odpinajacy kompa , zebym przed kazdym odpalaneim musial nacisnac gdzies..... zeby zapalic ..! Seryjnie niektore auta tak maja jak audi a4 itp... Czy ktos moze cos mi na ten temat przyblizyc?
- Od: 10 gru 2006, 23:29
- Auto: Xedos 6 2.V6 24V 1996
Hej! każdy w miarę dobry alarm ma opcję taką że można podłączyć jakikolwiek przycisk z konsoli który będzie służył jako pstryczek wyłączający, tylko nie wiem dokładnie co będzie rozłączał, ale zawsze lepiej samemu coś wykombinować, najlepiej na przewodzie od pompy paliwa.... więcej nie powiem bo auta rano nie znajdę 
Jeżeli wszystko masz pod kontrolą to znaczy że nie jedziesz jeszcze dostatecznie szybko...
- Od: 13 lut 2008, 17:56
- Auto: GLA250 4Matic
XEDOS6 napisał(a):dzieki za pomysl ale w dieslach nie odcina sie pompy....
pomyśl chwilę ..... nie musi chodzić o przewód elektryczny ....
Poza tym zapraszam do działu Elektronika. Tutaj robi się śmietnik ...
moim zdaniem ciekawym i calkim tanim zabezpieczeniem jest produkt firmy albatross. powiedomienia smsem jesli sie wlaczy alarm, mozliwosc podsluchu w kabinie samochodu oraz mozliwosc odciecia zaplonu poprzez wyslanie smsa. najtansza wesja z instalacja w pewnym miejscu w wawie to koszt okolo 800pln – sam sobie cos takiego niebawem zamontuje 
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,672 ... ginal.html
nawet na torze wyscigowym nie jestes bezpieczny
sprzedam alusy do mazdy 6 pojedynczo lub w komplecie – info na PW
sprzedam olej Dexelia Ultra 5W30

- Od: 9 maja 2009, 18:27
- Auto: Mazda 6 TS GY 136 KM
mcgregor944 napisał(a):sam sobie cos takiego niebawem zamontuje
pisz o tym, pisz szerzej ...
Zagłuszacze sygnału GSM też są dostępne na allegro .....
"dzieki za pomysl ale w dieslach nie odcina sie pompy.... "
a może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego nie?
a może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego nie?
- Od: 25 cze 2006, 10:26
- Auto: Mazda 6 2.0 136KM 03r. Mazda 323f 1.8 96r.
Grzyby napisał(a):mcgregor944 napisał(a):sam sobie cos takiego niebawem zamontuje
pisz o tym, pisz szerzej ...
Zagłuszacze sygnału GSM też są dostępne na allegro .....
niestety nie istnieje zabezpieczenie idealne ale mozna do tego dolozyc GPS – ten sam producent.
nie wiem jak sprawa wyglada z blokadami skrzyni biegow, ale to chyba tez dobra opcja.
laczac kilka zabezpieczen samochod staje sie coraz lepiej i kompleksowo chronionym
link do strony glownej albatross-a www.albatross.com.pl – tam jest opisane wszystko tak jak trzeba
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,672 ... ginal.html

- Od: 9 maja 2009, 18:27
- Auto: Mazda 6 TS GY 136 KM
mcgregor944 napisał(a):laczac kilka zabezpieczen samochod staje sie coraz lepiej i kompleksowo chronionym
i szybciej stanie w trasie
Polecam AC i rozsądek w "udziwnianiu"
Jedno zabezpieczenie, ale dyskretne i skuteczne
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
matlox napisał(a):drzwi blokuję podwójnym kliknięciem na pilocie (czyli nie można otworzyć od środka klamką).
aha, i to zabezpiecza? Niedawno też jeden z tych co stracili szóstkę pisał na Ogólnym że miał takie "zabezpieczenie" .....
matlox napisał(a):Ja mam kontrowersyjny pomysł na zabezpieczenie. Otóż jeżdżę z ułamanym wytrychem w zamku.A drzwi blokuję podwójnym kliknięciem na pilocie (czyli nie można otworzyć od środka klamką).
A jak Ci pilot padnie w trasie daleko od domku, to jak otworzysz drzwiczki?
- Od: 19 cze 2009, 11:47
- Auto: mazda 6 diesel 136KM
Grzyby napisał(a):aha, i to zabezpiecza? Niedawno też jeden z tych co stracili szóstkę pisał na Ogólnym że miał takie "zabezpieczenie" .....
To może i marne zabezpieczenie ale większości pewnie utrudni życie bo będą musieli stłuc szybę i przez otwór po szybie dostać się do środka.
Ostatnio edytowano 19 cze 2009, 14:13 przez matlox, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam,
Matlox
Matlox
- Od: 20 cze 2008, 12:55
- Auto: Mazda 6, 2004 r, 136 KM
Powiem tak:mi próbowali zwinąć ale im się nie udał
potem 2 dni nie mogłem mazduni odpalić ale:):):):):)URATOWAŁ MNIE PRZYCISK
tak więc uważam że to nie jest złe zabezpieczenie.
u mnie wypieli komputer i podpieli swój ale i tak im się nie udało.Spraw polega na miejscu gdzie tem przycisk zamocować bo jak byłem w zakładzie żeby mi stacyjkę naprawili to fachowiec znalazł go w 20 s.
Trzeba bardzo rozważnie pomyśleć nad miejscem umocowania no i kabelek w wiązkę pozostałych dobrze schować,potem dobra taśma żeby nie było widać
powodzenia
tak więc uważam że to nie jest złe zabezpieczenie.
u mnie wypieli komputer i podpieli swój ale i tak im się nie udało.Spraw polega na miejscu gdzie tem przycisk zamocować bo jak byłem w zakładzie żeby mi stacyjkę naprawili to fachowiec znalazł go w 20 s.
Trzeba bardzo rozważnie pomyśleć nad miejscem umocowania no i kabelek w wiązkę pozostałych dobrze schować,potem dobra taśma żeby nie było widać
powodzenia
MAZDA6 NIGDY JEJ NIE ZDRADZĘ:):):)
Gadu-Gadu3587481
Gadu-Gadu3587481
- Od: 21 kwi 2009, 20:48
- Auto: mazda 6
Chyba najlepsze zabezpieczeniemagicadm napisał(a):Polecam AC
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
1, 2