Samodzilna wymiana sprzegła – czy jest możliwa?
1, 2
bez kanału to lipa na całej lini, ale są agenci co dają rade
. Troche przy tym krecenia jest, jak by mi ktoś dawał 200zł za wymiane sprzegła, to nigdy bym sie tego nie czepił w tej kasie. W sojej bym sam wymienił, bo niezbyt ufam majstrom, a nie mam czasu stać i patrzeć im na ręce.
eee tam... nie smuc.. ja sprzeglo bez kanalu wymienialem.. na klockach.. nie chcesz wiedziec jak..
czas z malymi poslizgami, lacznie 12h ale fakt, opierdzielalismy sie ze znajomym
to jeszcze dodam ze uzywka sprzeglo? eeeee... nigdy, chociaz kiedys z jakims wlascicielem warsztatu rozmawialem to mi odpowiadal, ze sa ludzie ktorzy chca nawet uzywane klocki ham zakladac... bez komentarza...
czas z malymi poslizgami, lacznie 12h ale fakt, opierdzielalismy sie ze znajomym
to jeszcze dodam ze uzywka sprzeglo? eeeee... nigdy, chociaz kiedys z jakims wlascicielem warsztatu rozmawialem to mi odpowiadal, ze sa ludzie ktorzy chca nawet uzywane klocki ham zakladac... bez komentarza...
http://planme.pl – jezeli szukasz harmonogramu...:)
hym ja w fieście też bez kanału wymieniłem, ale to troche dłużej schodzi, co prawda poszłem troche na łatwizne bo wyciagnołem silnik ze skrzynią i potem rozmontowałem. Tak było o wiele szybciej niż wyciąganie samej skrzyni biegów.
WITAJCIE!!! Mam następujący problem. Czasami na 1-3 biegu przy wciskaniu sprzęgła słyszę przy otwartym oknie odłos metalu. Na trasie nie słychać tego tylko jak gdzieś jeżdże w miescie, w korkach. Odgłos zaczyna mnie denerwować i niepokoić, tym bardziej ze samo sprzęgło działa dobrze . PROSZĘ O RADĘ – CO DALEJ??? Pozdrawiam, Piotrek
- Od: 25 kwi 2008, 00:13
- Auto: Mazda 323F BA, '97
czesc
mam ten sam odgłos w swojej madzi najczęsciej slyszlne przy ruszaniu , prawdopodobnie tarcze juz do wymiany ale też nie jestem pewien. Sprzęgiełko ani sie nie ślizga ani nie szarpie leciutko chodzi. jak sie dowiesz co to jest i czy mozna jeszcze tak jeździc daj znać.
mam ten sam odgłos w swojej madzi najczęsciej slyszlne przy ruszaniu , prawdopodobnie tarcze juz do wymiany ale też nie jestem pewien. Sprzęgiełko ani sie nie ślizga ani nie szarpie leciutko chodzi. jak sie dowiesz co to jest i czy mozna jeszcze tak jeździc daj znać.
-
daroos
Ja bym podejrzewał łożysko oporowe czy jak to tam ma
Ja dałem radę
i do tego bez niczyjej pomocy 
bez kanału to lipa na całej lini, ale są agenci co dają rade
Ja dałem radę

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF