zarowki a wielki problem..
Strona 1 z 1
Witam mam spory problem z zarowkami w moim MX3 poprzedni wlasciciel zmienial jeden leflektor i kupil lampe pod zarowki niby jakies HB (?) i przerobil instalacje pod te zarowki a w druga lampe wklejil zarowke na silikon
ale najwiekszy problem jest taki ze kupil zarowki o za duzej mocy ktore pala bezpieczniki i nieldugo zaczna palic reflektory.. a ja za cholere nie moge znalesc co to za zarowki moze ktos zna ich nazwe ?

- Od: 18 maja 2009, 11:23
- Auto: Mazda MX 3
ale chodzi Ci o to jaki typ to żarówki czyli HB ile
moze ten sprzedawca Ci pomoże
http://www.allegro.pl/item654189296_japonskie_zarowki_hb1_9004_5900k_2szt_xenon.html

- Od: 20 maja 2009, 04:58
- Auto: mx-3 V6
Masz japońca jeździsz do końca
Masz japońca kręcisz do końca
a ktios zna tego oznaczenie ? czy zarowki z takim wejsciem byly orginalnie wsadzane do MX-3? bo ja mam dwa rozne reflektory bo moj samochodzik kiedys tam mial przygode.. i jeden reflektor jest nowy i do niego niby zarowka z takim wejsciem pasuje a do drugiego starego nie i koles wklejil ja na silikon
czarny.marcin napisał(a):ale chodzi Ci o to jaki typ to żarówki czyli HB ilemoze ten sprzedawca Ci pomoże
http://www.allegro.pl/item654189296_japonskie_zarowki_hb1_9004_5900k_2szt_xenon.html
no mniej wiecej o to chodzi ale sa za mocne 65/55W ja potrzebuje 65/45
Mrowa napisał(a):a ktios zna tego oznaczenie ? czy zarowki z takim wejsciem byly orginalnie wsadzane do MX-3?
NIE bo
w mx3 ori lampy są na żarówkę H4
a co do tego ze potrzebujesz mniejszej mocy wpisz w alldrogo japonskie zarówki i masz tego badziewia dużo do wyboru jesli oczywiscie chcesz tej samej firmy co pokazales opakowanie . Bo oprocz tego innych producentow całe mnóstwo
- Od: 20 maja 2009, 04:58
- Auto: mx-3 V6
Masz japońca jeździsz do końca
Masz japońca kręcisz do końca
Poza tym te zarowki nawet nie swiecą
mialem te zarowki kiedys i odradzam kazdemu kupna tego. Na wyglad codzienny wygladaja ladnie ale gdy przychodzi jechac noca to jadac na swiatlach dlugich nie oslepiasz samochodu jadacego z naprzeciwka, widocznosc minimalna. Imitacja Xenonow, droga jak diabli a jeszcze niewytrzymala – poswiecily u mnie niecaly miesiac 

- Od: 30 lip 2008, 00:09
- Auto: Mazda MX3 1.6 DOHC 16V 1996r.
tak tylko wtrace sie odnosnie zarowek iz osobiscie polecam philipsa blue vision !
j. angielski – tłumaczenia, korepetycje, prace – kontakt PW
Moja Mazda
Moja Mazda
- Od: 11 mar 2008, 20:34
- Auto: Mx-3 1.6 B6D '96r.
polecasz ? ale te niebieskie tak samo swiecą ? jaki jest zakres widocznosci? mialem niebieskie swiatla i widocznosc byla rowna oswietleniu postojowek...
Słuchajcie, takie żarówki to sie nadają żeby kurczakom grzać tyłki na wsi
Jak chcecie coś w kierunku bialego jasnego, ale mocnego i bezpiecznego światła to polecam : Tungsram sport light. Moc normalna a świecą super, są niby +50% ale nie oślepiają i w porównaniu ze zwykłymi o niebo lepiej świecą – mam je już pół roku i nic sie nie dzieje
Jeśli ktoś chce coś bardziej wpadającego w lekki błękit to h4 helli go zadowolą ...
Philipsy są w porównaniu do Tungsramów gorsze, mniej żywotne , słabiej świecą a ich cena jest nie do zaakceptowania , w tym porównaniu Tungsramy są po prostu pod każdym względem lepsze
Jednak śwaitło ani jednych ani drugich nie jest niebieskie ! Jest to biale ładne światło bez takiej standardowej żółtej poświaty tylko ładne jasne .... Tylko hella robi coś minimalnie błękitnego ... Także jak komuś zalezy na wyglądzie ale nie chce ładowac się w chiński badziew to HELLA .
Może coś pomogłem .... nie wiem
To tak z własnych doświadczeń ....
pozdro
Jak chcecie coś w kierunku bialego jasnego, ale mocnego i bezpiecznego światła to polecam : Tungsram sport light. Moc normalna a świecą super, są niby +50% ale nie oślepiają i w porównaniu ze zwykłymi o niebo lepiej świecą – mam je już pół roku i nic sie nie dzieje
Philipsy są w porównaniu do Tungsramów gorsze, mniej żywotne , słabiej świecą a ich cena jest nie do zaakceptowania , w tym porównaniu Tungsramy są po prostu pod każdym względem lepsze
To tak z własnych doświadczeń ....
pozdro
- Od: 26 gru 2007, 21:36
- Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]
Mrowa zapytaj w dziale kupie, może ktoś ma na sprzedaż całe gniazda żarówek.. tego czegoś co na zdjęciu pokazujesz to ja bym juz do lampy nie wsadził.. pozdro
PS. koniec z piciem ;p sorka neonowiec18
PS. koniec z piciem ;p sorka neonowiec18
Ostatnio edytowano 19 cze 2009, 15:55 przez Leszek, łącznie edytowano 1 raz
Jakiś tam podpis Leszka :P
aLehandro ja nie mam problemu z reflektorami
) problem z nimi ma Mrowa
Strona 1 z 1