Dziękować za pomoc.
Co polecacie??
Auto-Gaz Piotr Nowotczyński
06-500 Mława ul.Gdyńska 25
tel.23-655 33 55
Masz pytanie na temat LPG zadzwoń.
Puhciozadzwon podpytaj. Mnie tak powiedział podczas rozmowy przy zakładaniu gazu do 9-5.
Myślę, że za 5 cylindrów by zrobił do 3 tysięcy.
Jedn cylinder więcej, Volvo chyba nie bardziej skomplikowane od udziwnionego saaba, bez turbo, powinno wyjść nie dużo więcej niż u mnie.
Drożą się z gazem bo widzą co się z benzyną dzieje.
06-500 Mława ul.Gdyńska 25
tel.23-655 33 55
Masz pytanie na temat LPG zadzwoń.
Puhciozadzwon podpytaj. Mnie tak powiedział podczas rozmowy przy zakładaniu gazu do 9-5.
Myślę, że za 5 cylindrów by zrobił do 3 tysięcy.
Jedn cylinder więcej, Volvo chyba nie bardziej skomplikowane od udziwnionego saaba, bez turbo, powinno wyjść nie dużo więcej niż u mnie.
Drożą się z gazem bo widzą co się z benzyną dzieje.
Jeden Magic to 60 PLN, a STAG 300-6 kosztuje 829 zl zamiast 600 zł za STAG4.
EDIT :
Dzwoniłem do Mławy, zaproponowano mi tak jak u Ciebie (tylko 1 MagicJet więcej), Skorpion, Stag 300-6 – za 3.100 PLN.
Liczyłem, że może będzie poniżej 3.000, wtedy opłacałoby mi się tam jechać.
Macie jakieś zniżki przez klub saaba ?
EDIT :
Dzwoniłem do Mławy, zaproponowano mi tak jak u Ciebie (tylko 1 MagicJet więcej), Skorpion, Stag 300-6 – za 3.100 PLN.
Liczyłem, że może będzie poniżej 3.000, wtedy opłacałoby mi się tam jechać.
Macie jakieś zniżki przez klub saaba ?
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
- Od: 16 sty 2005, 17:08
- Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG
Puhcio napisał(a):Macie jakieś zniżki przez klub saaba ?
A powiem szczerze, że nawet nie wiem, ale chyba nie. Jak by co to mogę Ci pożyczyć kartę klubową
Zadzwoń, zapytaj, przecież można mieć volvo w klubie saaba. Tak jak ja tu mam saaba
jak zakładałem to nawet nie pytałem o to. Zadzwoniłem, pogadałem, chciał 2500, zapytałem czy da się coś utargować. No i wtedy zszedł na 2400 i tyle.
Mnie się zdaje, że ceny tak poszły w górę, przez ceny benzyny. Coraz więcej ludzi się decyduje.
Chyba się wstrzymam na razie z tym gazem
Bo w niedziele wyjeżdżam i nie będzie mnie dość długo. A jak przyjadę to chyba BRC założę bo będę mieć wtedy więcej kasy 
To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
- Od: 20 lut 2008, 21:59
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG
jezeli chodzi o pytania odnosnie lpg to polecam forum lpg.info.pl – jest tam kilku chlopakow (np. NikośWariat), ktorzy ogarniaja temat
Ogolnie polecaja glownie STAGa jako podoobno najlepszy komp, o reduktorach i wtryskach tez mozna sobie poczytac. Warto zajrzec przed zdecydowaniem sie na montaz instalacji LPG.
witam,moja instalacja to ;
listwa VALTEK
reduktor TOMASETTO ALASKA
sterownik AG SIROCCO
WNIOSKI PO 70 TYS KM,są takie ze mniemam z nią najmniejszych problemów typu;, falujące obroty, gaśniecie,itp, średnie spalanie przy ekonomicznej jeździe to ok 8,5 do 9 max,ostra jazda pod 7000rpm +klima 140-160 km/h spalanie ok 10-11 litrów,przez te kilometry wymieniałem filtry fazy lotnej i ciekłej i dwa razy była kalibrowana mapa na postoju, szczerze z czystym sumieniem ,nie widzę różnicy pomiędzy pb a lpg, zakład w którym zakładałem instalacje""obrzeza Radomia"" gorąco polecam,nikt z moich znajomych którym poleciłem niema problemu z instalacją,koszt takiej instalacji w tej chwili to ok 2tys zł,pozdrawiam
listwa VALTEK
reduktor TOMASETTO ALASKA
sterownik AG SIROCCO
WNIOSKI PO 70 TYS KM,są takie ze mniemam z nią najmniejszych problemów typu;, falujące obroty, gaśniecie,itp, średnie spalanie przy ekonomicznej jeździe to ok 8,5 do 9 max,ostra jazda pod 7000rpm +klima 140-160 km/h spalanie ok 10-11 litrów,przez te kilometry wymieniałem filtry fazy lotnej i ciekłej i dwa razy była kalibrowana mapa na postoju, szczerze z czystym sumieniem ,nie widzę różnicy pomiędzy pb a lpg, zakład w którym zakładałem instalacje""obrzeza Radomia"" gorąco polecam,nikt z moich znajomych którym poleciłem niema problemu z instalacją,koszt takiej instalacji w tej chwili to ok 2tys zł,pozdrawiam
BYŁA 323 SEDANIK 96R,PREMACY 99R, OBECNIE 626GF
Lukano napisał(a):sq2jul forum ciekawe. Sporo można wyczytać, ale czasem nie zadawać pytań.
Mnie tam bardzo przeszkadza klimat, może dlatego że za dużo spędzam na mazdaspeed
Poczytac mozna – z zadawaniem pytan jest roznie. Ostatnio wywalili Nikosia (wywalili go z jego wlasnego forum

Kurde ale cyrk :/ Dałem gazownikowi żeby mi założył sekwencje BRC. A on teraz do mnie dzwoni ze chyba nie da rady bo nie ma tam jakiś pinów na wyjsciu czy czegoś od sterowania. No i zakłada mi tam jakaś normalna z emulatorem
Mam ten silnik 2.0 90km '92r
Co wy o tym sadzicie ?
Co wy o tym sadzicie ?
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
No na pełnym wtrysku a czy sonda lambda jest to nie wiem. Ale i tak już po zawodach bo powiedział ze zakłada normalna
:/
Mówił coś o jakimś sterowaniu ze jakieś piny są tylko 2 ale potem łącza się w jeden czy coś takiego
Ok 12 mam do odbioru wiec zobaczymy co powie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Mówił coś o jakimś sterowaniu ze jakieś piny są tylko 2 ale potem łącza się w jeden czy coś takiego
Ok 12 mam do odbioru wiec zobaczymy co powie
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała