Witam serdecznie,
nie mogę doszukać się podobnego tematu a mianowicie: czy ktoś z Was próbował wstawić do 626 GE 1995 ogrzewaną przednią szybę? Jeśli tak to u kogo?
Ogrzewana (?) przednia szyba...
Strona 1 z 1
Nie było takich rzeczy w tym modelu i wątpię, by komuś przyszło do głowy coś takiego zrobić. Na tym forum na pewno nie było.
Kiedyś Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
- Od: 14 kwi 2006, 13:20
- Auto: Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Toyota Camry 2002r. 2.4L
Chodzi zapewne o to co handlarze wypisują w ogłoszeniach
Nie ma czegoś takiego, a już na pewno nie w GE
W nowszych modelach jest tzw. Odraszanie szyby, czyli wciskasz przycisk i przekazujesz cały nadmuch powietrza na przednią szybę (auta z klimatyzacją)
Nie ma czegoś takiego, a już na pewno nie w GE
W nowszych modelach jest tzw. Odraszanie szyby, czyli wciskasz przycisk i przekazujesz cały nadmuch powietrza na przednią szybę (auta z klimatyzacją)
marakus napisał(a):Nie było takich rzeczy w tym modelu
Waluś napisał(a):Chodzi zapewne o to co handlarze wypisują w ogłoszeniach
DamianMX6 napisał(a):ja mam ogrzewaną nie tylko przednią ale i boczne z przodu
widzialem taka 626 GE co miala e. lustra i tez grzaly oraz w przedniej szybie i przednich bocznych szybach widoczne slupki/preciki grzewcze wlaczly sie razem z nawiewem na szybe przednia ...wiec to nie pomylka
byla ladna, koloru niebieskiego, sprowadzona ze Skandynawii
Panowie,
dziękuję za odpowiedzi. Lecz pragnę zauważyć, iż źle zinterpretowaliście moje pytanie, gdyż ja zastanawiam się czy w ogóle można w przedmiotowym modelu wymienić szybę na inną z funkcją ogrzewania. Widziałem taką np. w starszym Focusie, gdzie założono w miejsce szyby bez ogrzewania właśnie szybę z ogrzewaniem – z nowszego modelu.
O zaletach takiego rozwiązania nie muszę chyba pisać (oczywiście główna zaleta to żadnego skrobania w zimowe poranki).
A skoro nie ma w 626 opcji podgrzewanej szyby choć
to może ktoś kiedyś próbował z zamiennikiem?
Skoro można wymienić przednią szybę w 626 na inną – nie oryginalną to może taki erzac istnieje z tymi właśnie słupkami/pręcikami...?
dziękuję za odpowiedzi. Lecz pragnę zauważyć, iż źle zinterpretowaliście moje pytanie, gdyż ja zastanawiam się czy w ogóle można w przedmiotowym modelu wymienić szybę na inną z funkcją ogrzewania. Widziałem taką np. w starszym Focusie, gdzie założono w miejsce szyby bez ogrzewania właśnie szybę z ogrzewaniem – z nowszego modelu.
O zaletach takiego rozwiązania nie muszę chyba pisać (oczywiście główna zaleta to żadnego skrobania w zimowe poranki).
A skoro nie ma w 626 opcji podgrzewanej szyby choć
Janusz626 napisał(a): w przedniej szybie i przednich bocznych szybach widoczne slupki/preciki grzewcze wlaczly sie razem z nawiewem na szybe przednia ...
to może ktoś kiedyś próbował z zamiennikiem?
Skoro można wymienić przednią szybę w 626 na inną – nie oryginalną to może taki erzac istnieje z tymi właśnie słupkami/pręcikami...?
- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE
Faktycznie, zasugerowałem się fordowskimi fabrycznymi szybami
Myślę, że warto by podpytać w warsztatach wstawiających szyby, czy mają coś takiego w ofercie. Temat przenoszę do eksploatacji – może zainteresuje posiadaczy innych modeli.
Pozdrawiam,
Darek
Darek
Strona 1 z 1