Instalacja elektryczna do haka przyczepy (niemiecka) – beeper przy włączonym kierunku

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez gerard_w » 5 maja 2009, 10:25

Witam
Mam M6 z oryginalna (mam nadzieje) instalacją elektryczną do haka przyczepy (gniazdo 13 pin). kupiłem przejściówkę na polski standard (7 pin). po podłączeniu wszystkie lampki na przyczepce sie palą jak należy ale jako gratis mam sygnalizację pracy kierunkowskazów ;) jakiś beeper gdzieś za tylna kanapą. Zrozumiałbym żeby działał przy np wstecznym, ale przy kierunkach? tak to niemcy rzeczywiście robią? w jakimś konkretnym celu czy może ktos cos kombinował przy instalacji?
Pozdrawiam serdecznie
Gerard
Początkujący

Od: 8 paź 2008, 21:13
Auto: M6, 2.0 dizelinas, 2003/04r

Postprzez 0426slawek » 2 cze 2009, 00:45

witam kolego to jest po to ze bys pamietal o przyczepie czasm bywa ze czlowiek sie zawiesi i nie mysli o przyczepie i cisnie do oporu albo nie bieze szerokich zakretuw pozdrawiam
Początkujący

Od: 5 kwi 2009, 21:57
Auto: MAZDA 6 1.8 ts 2003

Postprzez hbo » 2 cze 2009, 16:48

Jest jeszcze taka opcja, że ten 'beeper' mówi Ci, że kierunki działają. Spróbuj wsadzić w przyczepce spaloną żarówkę do któregoś kierunku, a wtedy beeper nie zadziała...
Forumowicz

Od: 15 cze 2007, 01:09
Auto: M6 '02 2.0 Benzin