Wentylator klimy
Strona 1 z 1
Witam , na chłodnicy są dwa wentylatory jeden ma wyższą obudowę a drugi niższą ,gdy załączy się klima pracuje ten w wyższej a gdy klima jest wyłącza a zagrzeje się silnik to też działa ten sam ,pytam się od czego jest ten drugi wiatrak?
Pozdrawiam Wiesiek.
VW JETTA
HONDA SEVEN FIFTY
VW JETTA
HONDA SEVEN FIFTY
Tak przewody dochodzą , a u Ciebie say są dwa wentylatory?
No i czy działają na przemian tzn z klima działa jeden a jak silnik się zagrzeje to działa drugi?
Bo u mnie działa jeden ,no bo jak jest ciepło to i tak klima działa więc przy okazji chłodzi i silnik, być może ten drugi działa wtedy gdy silnik jeszcze bardziej się zagrzeje tzw. drugi bieg.
No i czy działają na przemian tzn z klima działa jeden a jak silnik się zagrzeje to działa drugi?
Bo u mnie działa jeden ,no bo jak jest ciepło to i tak klima działa więc przy okazji chłodzi i silnik, być może ten drugi działa wtedy gdy silnik jeszcze bardziej się zagrzeje tzw. drugi bieg.
Pozdrawiam Wiesiek.
VW JETTA
HONDA SEVEN FIFTY
VW JETTA
HONDA SEVEN FIFTY
U mnie załączają się obydwa wentylatory po włączeniu klimy. Wcześniej ten niżej zabudowany też się nie włączał, ale jak pojechałem na serwis klimy (słabo mi chłodziła) to się okazało, że siadł przekaźnik od niego.
- Od: 13 cze 2009, 16:39
- Auto: Mazda5 Top 2.0 MZR-CD 143KM 2006r.
Strona 1 z 1