Mazda 323 BJ
...nie ma to, jak opinie na temat modelu..moderatorów prosze o zrobienie tu porządku, pozdrawiam
...no i wówczas byłyby to tak naprawdę opinie na temat modelu, a nie rozmowy o oponach, czy innych czujnikach itd. Sam wiesz, że nie jest to wyrażanie swojego zdania na temat modelu, a jedynie prośba o radę. Myślę, że tego typu sprawy powinno się poruszać poprzez PW.pozdrourbinio napisał(a):StabiloBoss jezeli oni zrobia tu porzadek to zostanie z jakies 10 stron
nie wiem, co jest w tym śmiesznego, no ale ok..nie tylko nie na temat, ale jeszcze z "nutką pogardy"..
blitz napisał(a):wracając do tematu:
właściwy temat jak koledzy wyżej zauważyli jest troszkę inny
Prosze o nie OT'owanie.
Jak będę miał chwilę zrobię tu porządek.
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Panowie, orientuje się ktoś ile kosztuje czujnik spalania stukowego?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Szóstka jest beznadziejna. Już na pierwszy rzut oka widać, że tak naprawdę to niewiele ją od poprzednika różni… który z kolei niewiele się różnił od poprzednika. I tym sposobem od kilkudziesięciu lat pół Europy wzdycha do lekko modernizowanego garbusa..."
Święta prawda
Święta prawda
- Od: 27 maja 2008, 22:23
- Auto: BJ ZM '03
Bakss napisał(a):Panowie, orientuje się ktoś ile kosztuje czujnik spalania stukowego?
Bakss a co to ma wspólnego z Opiniami na temat tego modelu?
Zobacz na www.intercars.com.pl bądź www.carspeed.pl , zadzwoń i zapytaj.
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Jak to napisał Boryss – dziś pytanie, jutro odpowiedź (–;
Knock sensor wymieniałem u Jaksy w zeszłym roku. Coś koło pięćset ... robota upierdliwa, lepiej się przygotować od razu na wymianę oleju (trzeba wykręcić filtr, żeby się dostać do czujnika).
pozdrawiam, tomek
Knock sensor wymieniałem u Jaksy w zeszłym roku. Coś koło pięćset ... robota upierdliwa, lepiej się przygotować od razu na wymianę oleju (trzeba wykręcić filtr, żeby się dostać do czujnika).
pozdrawiam, tomek
- Od: 8 kwi 2008, 16:02
- Auto: 323f BJ ZM A/T
Witam,
mam problem i wpisując hasło w szukaczce dostałem milion odpowiedzi i nie udało mi się trafić ja odpowiedź.
Mianowicie moja BJ-ka przestała odpalać, początkowo zimą przy wielkich mrozach, następnie po kilku wiosennych dniach bez rozruchu a a teraz zostawiłem radio z włączonym wyświetlaczem. Aku było nieznanego pochodzenia i miałem je od roku. Dzisiaj kupiłem Centra Plus 50A ale też dowiedziałem się że mam za niskie napięcie ładowania alternatora – ok13,6 – w miarę się utrzymuje po włączeniu świateł, klimy i wiatraków.
Czy problem ten oznacza wymianę czy da się też naprawić alternator. Jeśli kupować to nowy czy używkę?
Proszę o pomoc, obawiam się że to może zniszczyć nowy akumulator
mam problem i wpisując hasło w szukaczce dostałem milion odpowiedzi i nie udało mi się trafić ja odpowiedź.
Mianowicie moja BJ-ka przestała odpalać, początkowo zimą przy wielkich mrozach, następnie po kilku wiosennych dniach bez rozruchu a a teraz zostawiłem radio z włączonym wyświetlaczem. Aku było nieznanego pochodzenia i miałem je od roku. Dzisiaj kupiłem Centra Plus 50A ale też dowiedziałem się że mam za niskie napięcie ładowania alternatora – ok13,6 – w miarę się utrzymuje po włączeniu świateł, klimy i wiatraków.
Czy problem ten oznacza wymianę czy da się też naprawić alternator. Jeśli kupować to nowy czy używkę?
Proszę o pomoc, obawiam się że to może zniszczyć nowy akumulator
- Od: 9 maja 2008, 23:09
- Auto: Mazda 323 BJ 2000r. 1.5 ZL
mi sie ze najpierw pojedzi doweidziec sie z tym alternatorem do akiegos fachowca zeby ci powiedzial co jest do wymiany itp... jezeli jakas drobna rzecz to mysle ze lepiej oddac go do naprawy/regeneracji. a jezeli cos powazniejszego no to kupic nowy
- Od: 2 wrz 2008, 18:41
- Auto: Mazda 323F BJ 1.8 16v