Dostosowanie lamp z "anglika" do ruchu prawostronnego.
Strona 1 z 1
Nie pamiętam jak jest w lampie Espec, ale w Jspec wystarczy tylko przeszlifować odbłyśnik. W Espec też tak chyba jest.
siemanko,nie kupuj anglika soczewka jest ta sama chodzi o szkło lampy,zwróć uwage na takie małe wektory(strzałki)muszą wskazywać na zewnątrz auta,ja kupiłem od anglika i słabo mi pobocze oświetlało,ale wstawiłem xenony i jest okej.koleś na allegro ma fajne lamy do sprzedania,JDM albo czarne dosyć tanio
-
emiksszesc
a ja mam lampy koito i dokladnie trzeba mi lewą a z tymi ksenonami to jak jest jak załoze je to policja nie będzie mieć jakieś ale? znalazłem na allegro nówke sztuke orginalną lampe i niby europa czy to nie jest jakiś chwyt
- Od: 29 maja 2009, 09:56
- Auto: mx6 2.5 24v
emiksszesc napisał(a):ale wstawiłem xenony i jest okej
no to proponuję abyś poprosił kogoś do swojego auta a ty w innym jedź z drugiej strony, zobaczysz swoje "ok". Dla ciebie ok ale ten jadący z naprzeciw raczej twoim przyjacielem nie zostanie

Lampy od anglika świecą na lewo a powinny na prawo, xenony tylko cię "oszukują"
W reflektorze jest przegroda która kierunkuje "przepływ" światła, można to zobaczyć w fotorelacji z czyszczenia soczewek w x6, wystarczy poszukać. W Espec jest ustawiona odwrotnie. Tyle ode mnie.

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Amen 

Lampy mozna spokojnie przerobic na wersje europejska.
Rozbieramy lampy i miedyz zarowka a soczewka jest blaszka o nazwie przesłona.
Wyciagasz ja i patrzysz a jej gorna plaska czesc wyglada tak ___/-----
Bierzesz mini pilniczek i troche pilujac robis zjej lustrzane odbicie i wtedy lampka bedzie doswietlała pobocze a nie auto nadjezdzajace z przeciwka.
Zrobilem tak juz w jednych lampkach i chodzi rewelka
Rozbieramy lampy i miedyz zarowka a soczewka jest blaszka o nazwie przesłona.
Wyciagasz ja i patrzysz a jej gorna plaska czesc wyglada tak ___/-----
Bierzesz mini pilniczek i troche pilujac robis zjej lustrzane odbicie i wtedy lampka bedzie doswietlała pobocze a nie auto nadjezdzajace z przeciwka.
Zrobilem tak juz w jednych lampkach i chodzi rewelka
- Od: 31 sty 2006, 17:30
- Auto: Bezawaryjne i Niebite
Loczek napisał(a):przesłona.
no właśnie to określenie miałem na myśli ale mi umkło

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
miczu mx6 napisał(a):a co to znaczy lampa "JDM"? albo "czarne" lampy
JDM to Japanese Domestic Market, czyli części wychodzące tylko na rynek japoński.
Tutaj dowiesz się znacznie więcej: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 66#1378566
emiksszesc napisał(a):siemanko,nie kupuj anglika soczewka jest ta sama chodzi o szkło lampy
Chodzi o przysłonę soczewki. Szkło lampy jest takie same. O to chodzi:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 84#1194784
Loczek napisał(a):Bierzesz mini pilniczek i troche pilujac robis zjej lustrzane odbicie i wtedy lampka bedzie doswietlała pobocze a nie auto nadjezdzajace z przeciwka.
Loko, w jaki sposob to zrobiles? Przeciez zeby zamienic stronami trzeba by bylo z jednej strony materialu ubrac a z drugiej dolozyc. O jakim Ty pilowaniu piszesz?

Loko, w jaki sposob to zrobiles? Przeciez zeby zamienic stronami trzeba by bylo z jednej strony materialu ubrac a z drugiej dolozyc. O jakim Ty pilowaniu piszesz?
i robimy dokladni etak jak mowisz a potem lampki regulujemy ciut nizej i wszystko swieci jak nalezy
- Od: 31 sty 2006, 17:30
- Auto: Bezawaryjne i Niebite
dzięki koledzy teraz dowiedziałem sie że mam pakiet espec i takiej lampy poszukuje chociaz te jspec sa fajne ale nie na nasz ruch prawostronny a nie chce przerabiac bo moze nie wyjsc nic z tego a jak by przelozyl ta soczewke z przeslona ale rozszczelnienie lampy to tez ryzyko moze klosz peknac albo po sklejeniu parowac
- Od: 29 maja 2009, 09:56
- Auto: mx6 2.5 24v
Strona 1 z 1