Telefony komórkowe
Głównie to będzie czytanie a nie pisanie, więc klawiatura nie jest niezbędna 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Radex84 napisał(a):no i jeszcze okresl cene.
brii napisał(a):Budżet bez ograniczeń.
Oczywiście nie chodzi o to, żeby wydać jak najwięcej, ale umówmy się, że limitów nie ma
HTC Touch HD ? Ma wyświetlacz większy od iPhone
vs iPhone

vs iPhone

Również miałem to w ręku i polecam – niezłe wykonanie, bardzo praktyczny.
brii a kto by z tego korzystal? dla kogo to? w jakiej sieci jest?
bo tu moze przewinac sie 20 telefonow i i tak nic nie wybierzesz. najlepiej zeby temu komus sie podobalo. moze zabierz go do jakiegos sklepu i tyle lub podpytaj co to mniej wiecej ma byc
ja dorzuce jeszcze Xperie z windowsem
i nokie 5800 muzyczna
a moze jakiś palmofon z Asusa?

bo tu moze przewinac sie 20 telefonow i i tak nic nie wybierzesz. najlepiej zeby temu komus sie podobalo. moze zabierz go do jakiegos sklepu i tyle lub podpytaj co to mniej wiecej ma byc
ja dorzuce jeszcze Xperie z windowsem

i nokie 5800 muzyczna

a moze jakiś palmofon z Asusa?

Czyli w sumie w ciągu roku nic specjalnie nowego się nie pojawiło.
Batalia rozegra się między X1 a G1
brii napisał(a):Czyli w sumie w ciągu roku nic specjalnie nowego się nie pojawiło.
to masz tu plusy i minusy ich oboje, albo inaczej. glowne funkcje bo nie koniecznie musza byc plusami i minusami :
X1
–Windows 6.1 pro + gps = mozliwosc wgrywania roznych programow w tym automapy
– wysuwana klawiatura QWERTY
– telefon o wiele zgrabniejszy od G1 i moim zdaniem o wiele ladniejszy, wykonany z lepszych materialow, poza tym mniej ludzi go ma= wiekszy lans
– xperia nie musi byc koniecznie polaczona internetem
– bateria lepiej "trzyma" niz w G1
– "normalny" bluetooth 2.0 – mozliwosc korzystania z wszystkich funkcji ktore daje to rozwiazanie
– w xperii dodatkowo radio z rds
– wideo polaczenia + kamerka z przodu, w g1 brak tego i tego!
G1
– Android = mozliwosc wgrywania dedykowanych programow i gier z programu Market
– GPS umozliwiajacy tylko pare funkcji lokalizacyjnych. brak mozliwosci wgrania typowej nawigacji ala AutoMapa
– wersja czarna mi sie osobiscie niezbyt podoba, moze biala byla by lepsza
– G1 dziala tylko i wylacznie po zalogowaniu sie na konto gmail.com, musi non stop miec polaczenie z internetem, przynajmniej na starcie (wieksze koszty uzytkowania)
– czas pracy baterii maks 2 dni
– bluetooth pozwalajacy polaczyc sie tylko z zestawem sluchawkowym ! brak mozliwosci transmisji danych poprzez bluetooth zupelnie jak w iphonie
– trackball, bardzo fajna sprawa. ekstra patent bardzo uprzyjemniajacy prace
------------------------------------------
jak dla mnie K.O. i wygrywa Xperia pod prawie kazdym wzgledem
ps. co do nowych telefonow no to powchodzilo kilka samsungow rozsuwanych z dotykowym ekranem ale mi osobisie nie odpowiada za bardzo oprogramowanie i czulosc ekranow choc niektore sa fajne.
no i jeszcze telefony typu LG kc910
ale ja bym raczej bral zaufane marki: SE, TC, Nokia (choc serwis nokii jest fatalny)
Radex84 napisał(a):– bluetooth pozwalajacy polaczyc sie tylko z zestawem sluchawkowym ! brak mozliwosci transmisji danych poprzez bluetooth zupelnie jak w iphonie
O to się dopytałem – bójda – tak było w wersji developerskiej, teraz już wszystko bangla
Muszę jeszcze sprawdzić ile kosztuje nowy G1 bez abonamentu
no to moze jak wgrasz aktualizacje ale nie wiem tego wiec nie potwierdze Twoich informacji
wiem ze bylo wczesniej tak jak mowilem.
"Po zainstalowaniu najnowszego oprogramowania, aparat Era G1 można, za pomocą Bluetooth, zsynchronizować z urządzeniami samochodowymi oraz zestawami słuchawkowymi (oprogramowanie jest kompatybilne z profilem A2DP)."
jak dla mnie bójdą jest to co Ty powiedziałeś lub usłyszałeś odnośnie bluetooth-a w G1
w Erze 2000zl bez abonamentu
a gdzie indziej musisz poszukac
przykladowo allegro:
http://allegro.pl/63267_htc_g1.html
"Po zainstalowaniu najnowszego oprogramowania, aparat Era G1 można, za pomocą Bluetooth, zsynchronizować z urządzeniami samochodowymi oraz zestawami słuchawkowymi (oprogramowanie jest kompatybilne z profilem A2DP)."
jak dla mnie bójdą jest to co Ty powiedziałeś lub usłyszałeś odnośnie bluetooth-a w G1
w Erze 2000zl bez abonamentu
a gdzie indziej musisz poszukac
przykladowo allegro:

N97
jak wyjdzie
(lada chwila powinna być premiera)
Jeśli do czytania maili to musi mieć duży ekran, dlatego ja bym stawiał na HTC Touch HD
Ewentualnie coś z E serii które wymienił loockas+ E75
Może jeszcze 5800xm ale nie miałem w rękach to się nie wypowiem.

Jeśli do czytania maili to musi mieć duży ekran, dlatego ja bym stawiał na HTC Touch HD
Poznasz głupiego po postach jego

- Od: 23 sie 2006, 20:59
- Auto: Prelude BB9
Radex84 napisał(a):jak dla mnie bójdą jest to co Ty powiedziałeś lub usłyszałeś odnośnie bluetooth-a w G1
Działa przesyłanie plików i kontaktów, nie działało tylko przed wydaniem telefonu o czym było głośno na różnych forach i portalach – bo taki nius to gwóźdź
A2DP to profil pozwalający transmitować wysokiej jakości dźwięk stereo (np. do odtwarzania MP3) i to ostatnio dodano
GPS umozliwiajacy tylko pare funkcji lokalizacyjnych. brak mozliwosci wgrania typowej nawigacji ala AutoMapa
uzywam w G1 nawigacji NawiExpert i sprawuje sie swietnie, poza tym jest fajna nawigacja AndNav2 dostepna w markecie, dziala w oparciu o googlemaps
---
- Od: 26 kwi 2007, 22:48
- Auto: e46 320d
cube – a sam telefon ogólnie szybko działa – nie przycina się??
Na długo starcza akumulator?
Ma dobrego zwykłego klienta e-mail? Gmail nie będzie używany...
brii napisał(a):cube – a sam telefon ogólnie szybko działa – nie przycina się??
soft dziala niesamowicie plynnie i szybko, w porownaniu z moja poprzednia nokia e61 to jest po prostu miod,
(zreszta luknij np http://www.youtube.com/watch?v=NHAqU1Iu ... re=related – widzisz tu jakies przycinki ? )
aku starcza na jeden,dwa dni / zalezy od uzywania wifi/gps
oprocz gmail jest tez mozliwosc ustawienia dowolnych kont email i uzywania ich w bardzo wygodnym programie, ktory jest standardowo dolaczony
poza tym market jest tak bardzo bogaty w oprogramowanie, ze wlasciwie wszystko czego nam trzeba a nie ma w podstawowym zestawie mozna za darmo doinstalowac
---
- Od: 26 kwi 2007, 22:48
- Auto: e46 320d