Mazda MX-3 (EC) – Opinie i Informacje
japończyki rzdzewieją i tu nie ma co ukrywać, to że masz niezardzewialy egzemplarz to nie jest jakiś cud ale bardzo dużo japonskich aut poczatku lat '90 juz dawno zmienilo kolor na nadkolach i progach. Miałem wczesniej bmw e34 – to była dopiero blacha – pełen ocynk, nawet GRAMA rdzy nie było a jak uderzyłem nią w tramwaj to po poł roku nawet nie zaczęło zachodzić rdzą w tamtym miejscu 
- Od: 8 sty 2009, 13:12
- Auto: Mazda MX-3 '93 1.6 16V
Notojazda napisał(a):japończyki rzdzewieją
tylko bite kolego...
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Zgadzam się całkowicie...
- Od: 25 lut 2008, 13:58
- Auto: Premacy 1,8 '03
Tribute 2,3 '04
Notojazda – jak chcesz się dłużej cieszyć samochodem to nie zakładaj badziewia – jeśli chodzi o przeguby to przynajmniej NKN...
- Od: 25 lut 2008, 13:58
- Auto: Premacy 1,8 '03
Tribute 2,3 '04
Witam
Za niedługo będę miał egzamin prawa jazdy i chciałem się spytać czy Mazda MX-3 1.8 V6 24V będzie dobrym wyborem na moje pierwsze auto???

Za niedługo będę miał egzamin prawa jazdy i chciałem się spytać czy Mazda MX-3 1.8 V6 24V będzie dobrym wyborem na moje pierwsze auto???
-
diesel12345
Jacol napisał(a):Notojazda napisał(a):japończyki rzdzewieją
tylko bite kolego...
niestetynie zgodzę się
źle zakonserwowane tez
ja mam nie bity egzemplarz a zaniedbany i przód mam podgnity
a w bagazniku po lewej stronie POD PLASTIKAMI czyściutka blacha
i jebudu 10cm okrąg przyrdzewiały delikatnie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
xle zakonserwowany poprostu
=x

Jacol napisał(a):tylko bite kolego...
zgadzam się. Ja mam 92, a wlasciwie 91 i zarówno progi, jak i nadkola są w porządku. Bardzo małe ogniska korozji pojawiły się w tamtym roku w miejscach gdzie kiedyś był mocno zarysowany obszar danego elementu i było to miejsce za słabo zakonserwowane. To tyle jeśli chodzi o nadwozie. Ja, ani poprzedni polski właściciel nie garażowaliśmy tego auta. Co się z nim działo w Austrii, to nie wiem
Jacol napisał(a):Notojazda napisał(a):japończyki rzdzewieją
tylko bite kolego...
No to moja mazda była bita w tak niesamowitych miejscach, że głowa mała... Faktem jednak jest, że rudego jest minimalna ilość.
u mnie tez 94 rok i rdzy nie widac.tylko jakies dziwne przebarwienia cholera wie od czego przy slupkach.ogolnie wena tworcza poprzedniego wlasciciela nie raz mnie juz zadziwila
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
moja też nie garażowana:-D i nima rdzy:-D małe żółte rączki mają małe żółte pistoleciki i potrafią to porządnie pomalować zabezpieczyć:-D a konserwację podwozia fakt:-D trzeba co roku poprawiać ja to robię we własnym zakresie doprawiając tylko te miejsca, które starte przez nasze drogi i krawężniki. Na blacharzy niema sposobu... po czasie się dopiero okazuje czy dobrze zrobione. 

"Towarzysze pomożecie?"
"Pomożemy!!
"
"Pomożemy!!

- Od: 9 kwi 2005, 13:25
- Auto: Mazda MX-3 93r 1.6 16v
diesel12345 napisał(a):Za niedługo będę miał egzamin prawa jazdy i chciałem się spytać czy Mazda MX-3 1.8 V6 24V będzie dobrym wyborem na moje pierwsze auto
Zależy od charakteru i głowy – jak jesteś rozsądny i opanowny to może być, jak masz "żyłkę sportowca" to sobie daruj
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
diesel12345 napisał(a):Witam
Za niedługo będę miał egzamin prawa jazdy i chciałem się spytać czy Mazda MX-3 1.8 V6 24V będzie dobrym wyborem na moje pierwsze auto???![]()
Auto bardzo dobre na naukę ale trzeba być świadomym że dużo wybacza.
Np. wpadniesz za szybko w zakręt jak dla normalnej fury – przejedziesz, nie zredukujesz biegu i ruszysz prawie z zatrzymania na 4, nie zredukujesz przy wyprzedzaniu a i tak wyprzedisz szybciej niż większość aut.
Piszę o tym z własnego doświedszenia bo moja dziewczyna szlifuje swoje umiejętności na MXie.
Pamiętaj żę auto JEST KOSZTOWNE w utrzymaniu. Części drogie a zamienników często nie warto montować.
Pozdrawiam
yasko
yasko
no i mozna trafic na "V6 TDI"
ale falka na pewno daje wiecej frajdy z jazdy.co do pierwszego auta...wybacza wiele ale wiadomo jak to bywa z ludzmi ktorzy dopiero prawko odebrali,pokazac przed kumplami jakie sie ma szybkie auto itd.jezeli nie nalezysz do tego typu ludzi i masz troche wolnej gotowki to jak najbardziej polecam 
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Doberek
Autko rzeczywiście jest piękne i szybkie, miałam okazje wczoraj sie przejechać tym cudem i jeszcze bardziej do niej przekonać,i jeszcze ten dźwięk V6
Będe kupować prawdopodobnie Mx-3 V6 i nasuwa mi sie pytanko, bo za autko mam zamiar wydac 8 tys ale nie zwracajac juz na cene...... Czy przy 95 roczniku, przebieg 200 tys to dużo?
Pozdro
Autko rzeczywiście jest piękne i szybkie, miałam okazje wczoraj sie przejechać tym cudem i jeszcze bardziej do niej przekonać,i jeszcze ten dźwięk V6

Będe kupować prawdopodobnie Mx-3 V6 i nasuwa mi sie pytanko, bo za autko mam zamiar wydac 8 tys ale nie zwracajac juz na cene...... Czy przy 95 roczniku, przebieg 200 tys to dużo?
Pozdro
- Od: 20 kwi 2009, 22:43
- Auto: będzie mazda ;)
cadixxxx napisał(a):Czy przy 95 roczniku, przebieg 200 tys to dużo?
mój jest 2 lata starszy, przebieg większy o 100tkm i jeździ
Są w życiu samochody, które raz widziane bywają niezapomniane...:)
Moja Madzia ;) --> http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=65508
Pozdrawiam, Gośka ;)
Moja Madzia ;) --> http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=65508
Pozdrawiam, Gośka ;)
- Od: 30 lis 2008, 13:24
- Auto: Mustang & Navara & Cooper
SponeR
Jak dostać się do przednich śrub mocujących fotel kierowcy????
Jedna mi się prawie cała odkręciła a druga trochę...
Muszę je dokręcić bo nie chce przy 7rpm do tyłu z fotelem polecieć
Jak dostać się do przednich śrub mocujących fotel kierowcy????
Jedna mi się prawie cała odkręciła a druga trochę...
Muszę je dokręcić bo nie chce przy 7rpm do tyłu z fotelem polecieć

- Od: 2 cze 2009, 16:46
- Auto: MX-3 1.8 V6 94' – CRASH :(
MX-3 1.8 V6 92' – USE :)