Mam M6 diesla 2002 r Przy włączonej klimie spala 10,5l/100
gdy wyłacze spala 7,4 jazda po mieści ,co może być przyczyną
(kompresor po remącie
Wysokie spalanie z klimatyzacją
Strona 1 z 1
Coś jest mocno nie tak – ja dla odmiany nigdy klimy nie wyłączam a jakie mam spalanie widać w podpisie.
z jakiego powodu i co takiego było robione ?
Jesteś pewien że to dzięki klimie masz takie spalanie? Po jakim przebiegu to stwierdzasz? Kilkaset km zrobiłeś z klimą i kilkaset bez niej? To spalanie jak wyliczone?
Nie chce mi się wierzyć w takie różnice, może niedokładne wyliczenia?
filterservice napisał(a):Kompresor był robiony
Jesteś pewien że to dzięki klimie masz takie spalanie? Po jakim przebiegu to stwierdzasz? Kilkaset km zrobiłeś z klimą i kilkaset bez niej? To spalanie jak wyliczone?
Nie chce mi się wierzyć w takie różnice, może niedokładne wyliczenia?
mlun napisał(a):NIe zmienia to faktu że około 3L więcej to nie jest chyba normalne spalanie
No nie, klima zabiera troche kucy co przekłada się na wciskanie pedału gazu , gdy miałem diesla 136 KM przy załączonej sprezarce spalała 9/9.5 w Warszawie .
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
No troche tak.Ale patrząć na to ile koledze wcześniej auto spalało a teraz to jak dla mnie za duża różnica. Tak koło 8-9L w tym wypadku było akceptowalne.
Druga sprawa że może wkradł się jakiś błąd w obliczeniach:P
Druga sprawa że może wkradł się jakiś błąd w obliczeniach:P
- Od: 1 cze 2009, 14:28
- Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
jak się przesiądę do mojej M6 136KM to napiszę ile pali moja z klimą i bez, we Wrocku. Jutro przykręcam nowe tablice więc mam nadzieję że to szybko nastąpi. jeszcze płyny wymienić, rozrząd i można jeździć.
Jaką moc ma kolega w swoim M6?
* na razie po Wrocku średnie spalanie mam 7,4 klima chodzi ok 50/50 średnie po przejechaniu 700km
* jak jadę 60 bez klimy to spalanie pokazuje mi komputer 3,8 a z klimą 4,3l z włączonym tempomatem czasami są większe różnice
* Grzyby, jak Ty to robisz że tak malo Ci w mieście spala? Ja raczej poniżej 7,4 nie dam rady zejść. A próbuję jeździć raczej ekonomicznie.

Jaką moc ma kolega w swoim M6?
* na razie po Wrocku średnie spalanie mam 7,4 klima chodzi ok 50/50 średnie po przejechaniu 700km
* jak jadę 60 bez klimy to spalanie pokazuje mi komputer 3,8 a z klimą 4,3l z włączonym tempomatem czasami są większe różnice
* Grzyby, jak Ty to robisz że tak malo Ci w mieście spala? Ja raczej poniżej 7,4 nie dam rady zejść. A próbuję jeździć raczej ekonomicznie.

- Od: 21 maja 2009, 20:03
- Auto: Mazda 6 2.0 Diesel 136KM
Strona 1 z 1