Retro jak dla mnie mocno w obłkach, ale to potwierdza regułe która niestety w naszym kraju jest nagminna, a mianowicie..
auto na allegro, włożony stożek zamiast standarowej puchy, udaje CAI ale nie ma nic wspolnego, końcówka wydechu "ala' mugen" tudzież remus/ulter.. i w opisie: +20ps bo tuning.
zostawie już te dyskusję jednak polecam Ci sprawdzić na sobie, shamować, zmodować te 3 elementy o których mówisz + "programik" który mi sie osobiście kojarzy z "Chip" tuningiem za 20zł z allegro, bo cóz wielce można zmodzić w silniku bez doładowania niż poprzesuwać nieco zapłon i to żeby wypluło jeszcze +20ps, aaa no i zapomniałbym że to w rotacyjnym jest możliwe.. fajnie by było gdyby to było realne.. chyba zmieniłbym plany i zamiast myślenia o kolejnej miatce zaczałbym poważnie myślec o rexie i 250ps

bez najmniejszego problemu przy dłubance, wszystko do zrobienia w warunkach garażowych yea.
sry, marzenie senne.
2. Co to tematu turbienia i innych, mam mała wiedze, staram się przed pierwszą benzynką z doładowaniem ją ciągle powiekszać, na forum jest kilku naprawde super ogarniaczy, polecam Ci poczytać chociażby topic Five'a, który pokazuje ile pracy i $ bo do tego zmierzam trzeba włożyć zeby ogarnąć rzędówke pod turbo, dalej może kolege Lukano który uturbił v-idlastego KLZE, a i Pit który walczy z mega projektem myślę jeżeli coś pisze to należałoby to wziąść sobie do serca bo z doświadczenia to pisze, do czego zmierzam, czesci, suche fakty to 1, a włożenie tego do auta, poskładanie, wystrojenie i sprzęt za to odpowiedzialny to 2..
tez turbiłem prosty rzędowy silnik na papierze, nawet co nieco sie już kupiło w tę strone! ale realia są takie że kopalnia sianka sie zaczyna po zakupie Kit-u i dla rzędówki 10tyś robi parno, a gdzie tam jakiś renesis..
poruszasz 2 materie w których błądzisz, poszperaj.. zarówno co do suchych danych no i $ sianka którego do tego mocno potrzebne.
pozdrawiam