Witam,
Jakiś czas temu miałem problem z przegubem wewn. przy podporze. Okazało się, że korona z kulkami była założona odwrotnie i na zakrętach w prawo waliła o pierścień zabezpieczający. Przełożyliśmy z gościem koronę i było super. Aż do teraz. Teraz zrozumiałem intencję dlaczego poprzedni właściciel przełożył tą koronę. Otóż przegub musiał być już wyrąbany (przegubiarz powiedział, że nie jest on pierwszej młodości) a przełożenie korony przestawiło pracę kulek w inne miejsce. Gdy my przełożyliśmy ją z powrotem w prawidłowe miejsce, pojeździłem 1000km i dało to o sobie znać. Teraz muszę się przymierzyć do zakupu takiego przegubu.
Używka, NKN za prawie 500PLN lub JC za 250 (na NKN i JC jest roczna rękojmia ale czy to dużo?). Sam nie wiem, kupa kasy...
Co Wy na to?
NKN przeguby wewn. – dobre to czy raczej nie?
Strona 1 z 1
Zaden proces – takie jest prawo i tyle. Ja zalozylbym NKN jesli wybierasz z tych dwoch. Co do mnie to w swojej KL zalozylem sprawdzone GKN Spidan(50 kkm). Niestety nie sa tanie
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
Hej.
Z tych dwóch, to chyba odpadają obie firmy – przynajmniej jak dla mnie. Na Twoim miejscu wybralbym ori po regeneracji. Sam wymienialem u siebie w KL'ce całą połoś z podpora i dwoma przegubami. Za to cudo zapalcilem 500PLN i jak dotad jest super, a autko zrobilo ponad 20tys. Polecam ten kontakt:
AUTO-CZĘŚCI
PRZEGUBY I PÓŁOSIE NAPĘDOWE
JAN KNOPIK
56-300 Milicz ul. Piłsudskiego 27(sklep)
Zakład – Gogołowice 19 (4 km za Miliczem )
tel 071/3830278
tel.kom. 0605 573 274
Pozdrawiam.
ps. Wprawdzie to nie nowe, ale kompletne i na pewno sprawne, a gosc, ktory to robi ma doswiadczenie w mazdach. Wybór należy do Ciebie
Z tych dwóch, to chyba odpadają obie firmy – przynajmniej jak dla mnie. Na Twoim miejscu wybralbym ori po regeneracji. Sam wymienialem u siebie w KL'ce całą połoś z podpora i dwoma przegubami. Za to cudo zapalcilem 500PLN i jak dotad jest super, a autko zrobilo ponad 20tys. Polecam ten kontakt:
AUTO-CZĘŚCI
PRZEGUBY I PÓŁOSIE NAPĘDOWE
JAN KNOPIK
56-300 Milicz ul. Piłsudskiego 27(sklep)
Zakład – Gogołowice 19 (4 km za Miliczem )
tel 071/3830278
tel.kom. 0605 573 274
Pozdrawiam.
ps. Wprawdzie to nie nowe, ale kompletne i na pewno sprawne, a gosc, ktory to robi ma doswiadczenie w mazdach. Wybór należy do Ciebie
Za 450-500 zeta masz cała półoskę prawą uzywaną w idealnym stanie( import Belgia ).Jak masz ochotę to załatwię
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Zostawimy go ewentualnie sprzedaz na Allegrohazell napisał(a):co ja z nim zrobię?

Firma od ktorej to kupuję nie bawi się w takie rzeczy ( bierzesz całosc lub nie )hazell napisał(a):Nie da się samego wewnętrznego załatwić?
Nie mogę nic obiecywać ale sprawdzę w poniedziałek w swoim drugim magazynku i dam znać na PW.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Strona 1 z 1