czy ktos mial taki problem z nawiewem ze jak przelanczal przyciskami gdzie ma dmuchac to zawsze lecialo tak samo...? bo u mnie leci zawsze z kazdej kratki lacznie z nogami mimo ze zmieniam kierunek na konsoli i lampka w przelacznikach tez reaguje... moze to jest spalony silowniczek przy klapce sterujacej? jak mge sie dostac do niego i gdzie w ogole go szukac?
pozdrawiam
nie reaguja przyciski regulacji nawiewu
Strona 1 z 1
Tam są takie zespoły silnik z przekładnią.
jeden jest z lewej strony kolnsoli adrugi jest za radiem.
Możliwe jest też że ktoś rozbierał kokpit i nie podłaczył wtyczek
jeden jest z lewej strony kolnsoli adrugi jest za radiem.
Możliwe jest też że ktoś rozbierał kokpit i nie podłaczył wtyczek
kunacik użyj szukajki
nie bardzo może lecieć ze wszystkich nawiewów – masz tam system klapek i nie ma możliwości żeby były wszystkie otwarte...
nie bardzo może lecieć ze wszystkich nawiewów – masz tam system klapek i nie ma możliwości żeby były wszystkie otwarte...
kunacik to rozbierz kilka plastików po lewej stronie nóg pasażera i zobacz czy te klapki w ogóle reagują na przełączanie.
oraz

oraz
więc wyciągnij panel sterowania nawiewami i zobaczHazu napisał(a):Możliwe jest też że ktoś rozbierał kokpit i nie podłaczył wtyczek
kunacik napisał(a):to muszę zdejmowac konsole czypoprostuod strony slupka sie dostane?
nie musisz demontować całej konsoli, co najwyżej musisz odchylic lub zdjąć boczki na tunelu.
jakby co to mam silniczek sterowania nawiewami tylko chyba łasnie ten odpowiadający za przesztwianie kierunku nawiewu.
warto też sprawdzić u góry pod deską rozdzielczą czy wtyczki są podłaczone.
jak nie chcesz rozbierac nawiewu to wejz WD40 i psikni do srodka przez nawiewy do WD40 jest ta rurka czerwona to ja nasadz i wtedy do srodka
Mazda v6
- Od: 27 lis 2011, 19:00
- Auto: MAZDA XEDOS 2.0 V6 24V 144KM 1994r.
Strona 1 z 1