filterek gazu 8kkm?? nie za krótko??
1, 2
Witam
Od paru dni Madzią nie da sie jeździć w skrócie....ja jej gaz a ona zero reakcji....nie wiedzialem co sie dzieje problem zdarzał sie coraz cześciej nie mogłą wejsc na obroty powyzej 4000 potem 3500 i doszło do tego ze nawet na 2500 nie chciała wejsc zgłupiałem wszystko materiały aksploatacyjne wymieniam regularnie przewaznie czesciej niz jest to wymagane. Przy moich problemach pierwsze co mi przyszlo do głowy to filterek gazu wiec odkreciłem go i....zgłupiałem .......był tak brudny że...nieporozumienie!!!! MAło tego oprócz syfy na filterku było pełno "kryształków" które zapchały wszystko. Oczywiscie wymieniłem filterek i Madzia żyje!!!
Moje pytanie to:
Czy filterek gazu nie powinien wytrzymać troche dłużej? wymieniam co 10kkm i czasami jest on prawie czyściutki jednak w tym przypadku jest tragedia!! Zaznaczam że tankuje cały czas na jednej stacji i jestem (do tej pory) zadowolony z gazu (Jest to najlepszy gaz w okolicy).
Ja jest u Was w Madziach?
Od paru dni Madzią nie da sie jeździć w skrócie....ja jej gaz a ona zero reakcji....nie wiedzialem co sie dzieje problem zdarzał sie coraz cześciej nie mogłą wejsc na obroty powyzej 4000 potem 3500 i doszło do tego ze nawet na 2500 nie chciała wejsc zgłupiałem wszystko materiały aksploatacyjne wymieniam regularnie przewaznie czesciej niz jest to wymagane. Przy moich problemach pierwsze co mi przyszlo do głowy to filterek gazu wiec odkreciłem go i....zgłupiałem .......był tak brudny że...nieporozumienie!!!! MAło tego oprócz syfy na filterku było pełno "kryształków" które zapchały wszystko. Oczywiscie wymieniłem filterek i Madzia żyje!!!
Moje pytanie to:
Czy filterek gazu nie powinien wytrzymać troche dłużej? wymieniam co 10kkm i czasami jest on prawie czyściutki jednak w tym przypadku jest tragedia!! Zaznaczam że tankuje cały czas na jednej stacji i jestem (do tej pory) zadowolony z gazu (Jest to najlepszy gaz w okolicy).
Ja jest u Was w Madziach?
pozdrawiam
Dudek
ldudkiewicz@gmail.com
GG #2470803
Madzia została rozbita (kasacja) dlatego w poszukiwaniu nowej
dla odmiany 323F BA 2,0 v6
Dudek
ldudkiewicz@gmail.com
GG #2470803
Z gazem to jest tak, jak już ktoś pisał na forum, że jak masz pecha i zatankujesz pod długim okresie "zastoju" na stacji, czyli będziesz np pierwszy z rana, albo pierwszy po dostawie gazu to mogą takie nieczystości znalezc sie w gazie. To chyba jedyne uzasadnienie jakie przychodzi mi do głowy...
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Dokładnie tak jedno pechowe tankowanie i masz po filterku.Nawet jak zawsze tankujesz na jednej stacji to możesz paść ofiarą "uzupełniania" zbiorników jakimś przypadkowym gazem nienajlepszej jakości.Jedyna rada tankować tylko na firmówkach one tego nie robią.Osobiście polecam Statoil.
- Od: 20 mar 2005, 12:54
- Auto: 323 C Z5 98
6 GG LF 04
Mam przejechane na gazie 17kkm i nie dalej jak tydzien temu pytalem gazownikow, czy nie wypadaloby juz wymienic tego filterka. Powiedzieli, ze nie i jeszcze jakis czas nie, tak wiec zmiana po 8 tys. to rzeczywiscie jakos szybko...
Ile płacicie za filterki (jaka instalacja)??
pozdrawiam
Dudek
ldudkiewicz@gmail.com
GG #2470803
Dudek
ldudkiewicz@gmail.com
GG #2470803
Ja ostatnio za sprawdzenie szczelnosci, przeglad instalacji, wymiane filtra i regulacje na komputerze (przestaly spada obroty przy hamowaniu) zaplacilem 40zł, warszawa, II gen
Pozdrawiam,
Ja zawsz płaciłem ok 20zł za filterek i wymiana samemu. Teraz znalazłem hurtownie płace 6zł (instalacja BRC).Wiec różnica jest trzykrotna. Za taka kase to moge wymieniac filterek nawet co 5kkm.
I tak powinno byc ze wszystkim.

pozdrawiam
Dudek
ldudkiewicz@gmail.com
GG #2470803
Dudek
ldudkiewicz@gmail.com
GG #2470803
Xionc napisał(a):Ja ostatnio za sprawdzenie szczelnosci, przeglad instalacji, wymiane filtra i regulacje na komputerze (przestaly spada obroty przy hamowaniu) zaplacilem 40zł, warszawa, II gen
Xionc a gdzie mają takie przyjemne ceny? Może i ja bym się przejechał na mały przeglądzik bo już od 15kkm nikt tam nie zaglądał
Była 323C, jest Renault Clio. Sentyment do marki pozostał.
- Od: 11 sty 2005, 13:47
- Auto: Renault Clio 2 ph2, 1.4 16V
Przy reduktorze ja chyba nic nie mam ,ale mam coś wcześniej takiego. Nad tym baniaczkiem jest elektrozawór (abynajmniej tak mi się wydaje że to elektrozawór).
W oczekiwaniu na nowy podpis...
a ja nic nie place za przeglady i wymiany filtra choc juz mam po gwarancji
Serwis w Kaliszu
aha najlepsze stacje z gazem to KRAK-GAZ jest ich coraz wiecej w Polsce, jak zajedziecie pytajcie o karte rabatowa (3 zl kosztuje chyba) korzysci?
jak wjezdzasz pod dystrybutor cena 1.72 (wroclaw) wkladasz karte a tu cena sie zmienia na 1,61
prawdza ze pieknie? a w Ostrowie Wlkp ostatnio tankowalem za 1,59 (cena bez karty 1,67) w kaliszu podobnie bez karty 1,77 z karta 1.63! Gaz pierwsza klasa kilometry wychodza dobrze i autko ma kopa! ja tylko tam tankuje
a za zebrane punkty dostajesz talon na gaz albo na zakupy w Tesco
Pozdro!
aha najlepsze stacje z gazem to KRAK-GAZ jest ich coraz wiecej w Polsce, jak zajedziecie pytajcie o karte rabatowa (3 zl kosztuje chyba) korzysci?
jak wjezdzasz pod dystrybutor cena 1.72 (wroclaw) wkladasz karte a tu cena sie zmienia na 1,61
- Od: 20 maja 2004, 19:22
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 16V 95'
aha tu link do spisu stacji: http://www.krak-gaz.pl/index.php?go=se wiem ze to nie jest aktualny spis bo brak np stacji z Ostrowa Wlkp (ktora zostala otwarta 2 tyg temu)
- Od: 20 maja 2004, 19:22
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 16V 95'
Pepey napisał(a):aha tu link do spisu stacji
thanks Pepey tylko szkoda, że w Lublinie nie ma
- Od: 10 cze 2004, 16:10
- Auto: 626 GE FS sedan
1, 2