Mrugająca kontrolka po zamknięciu auta
Strona 1 z 1
Witam wszystkich fanów premacy.zakupiłem madzie pr.2000rok i niewiem co oznacza mrugająca czerwona kontrolka" auta z kluczykiem w środku" kiedy zamykam auto na pilota lub kluczyk zaczyna mrugać właśnie ta konyrolka niewiem czy tak ma być czy też trzeba odświeżyć programowanie kluczyka lub też wymienić baterie w pilocie a moze to coś poważniejszego?nadmienie że ta kontrolka muga tylko jak zamknę auto i tak mruga aż do rana może ktoś wie co to oznacza?pozdro i czekam na fachową poradę
Ostatnio edytowano 15 sty 2013, 19:41 przez Yard, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmiana wielkich liter na małe
Powód: zmiana wielkich liter na małe
- Od: 25 kwi 2009, 15:10
- Auto: mazda premacy GXI DI TURBO 199
Po pierwsze nie pisz duzymi literami, bo przyjelo sie w netykiecie, ze to krzyk, podnoszenie glosu, a chyba nie krzyczysz na nas
. Jest jakis alarm zamontowany, czy tylko immo + centralny z pilota (czyli to co seryjnie)?
Pozdrawiam
sorki say za te duże literki niezauwżyłem że mam wciśnięty caps lock.jest to immo +centralny z pilota myślę że to seryjne.dwa dni temu zmieniałem baterię może zadłgo miałem pilota bez bateri????????około 3 godziny.niewiem co z tym problemem zrobić.może jest jakaś konfiguracja do ponownego zaprogramowania??? 
Wg instrukcji do Premacy samochód może być wyposażony tylko w immobilizer i w tym przypadku nic nie powinno mrugać po zamknięciu samochodu pilotem bądź może być wyposażony w immo + autoalarm (system przeciwkradzieżowy) i w tym przypadku jest to normalny objaw (mruganie po uzbrojeniu systemu).
Może masz fabrycznie ta drugą opcję i o tym nie wiesz. W innym przypadku to już nie wiem co to może być za usterka.
Może masz fabrycznie ta drugą opcję i o tym nie wiesz. W innym przypadku to już nie wiem co to może być za usterka.
Spotkalem sie z podlaczeniem kontrolki alarmu pod immo. Oczywiscie zarowka zostala zastapiona ledem. Bardzo elegancko to wyglada
. Immo moznaby latwo sprawdzic. Wystarczy dorobic sam klucz (bez chipa) i sprobowac nim odpalic auto.
Pozdrawiam
ja też myślę że to jakaś opcja dodatkowa z alarmem ponieważ nic złego się niedzieje.auto funkcjonuje normalnie.tylko ja niebyłem pewien co do tej kontrolki.sprubuję się zkontaktować z właścicielem zobacze co on powie.jak to się mówi strzeżonego pan bug strzeże.ale dzięki za podpowiedzi 
Strona 1 z 1