Witam
Kupiłem cału układ wydechowy MARIX ,i przy próbie montażu rury kolektora zostałem niemile zaskoczony mianowicie otwory mimo że o średnicy większej niż w starej nie pasują do rozstawu szpilek.Zamawiałem przez neta i gość powiedział że mi wymieni.
Mam pytanie wymieniać i ryzykować że przyjdzie taka sama czy rozwiercić otwory.
Czy moze przespawać kawałek starej rury do tej nowej( w starej poleciała plecionka)
W dodatku wydaje mi się ze to cokół mocujący w tej rurze jest z innego materiału i troszkę krzywy.Czy czasem po nagrzaniu nie narobi mi szkód w kolektorze?
Sugestie ze było kupić oryginalną nie bardzo mnie satysfakcjonują bo oryginał bosal kosztuje 270zł a tą mam za 120zł.
Rura kolektora
Strona 1 z 1
Przewierciłem otwory wiertłem o 0,5mm większym i podeszła,po zamontowaniu całego układu bez katalizatora, zastąpiłem go strumienicą, obroty spadły o jakieś 100 do 200 czy to normalne,czy to dobrze czy źle,samochód wpada w delikatne wibrację.Powinienem podkręcić mu obroty?
- Od: 16 kwi 2009, 10:50
- Auto: 323F 1.6L 16V 94r. BG
moment, moment...
rure kolektora w sensie ta co wychodzi od kolektora do tego elastycznego lacznika ?
hmm jesli bosal kosztowal 270 to lepiej bylo kupic bosala
pociesz sie ze np do mojej efki nie ma juz zamiennikow bo mam jakies cos innego i tylko ory... ;/
rure kolektora w sensie ta co wychodzi od kolektora do tego elastycznego lacznika ?
hmm jesli bosal kosztowal 270 to lepiej bylo kupic bosala
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
pociesz sie ze np do mojej efki nie ma juz zamiennikow bo mam jakies cos innego i tylko ory... ;/
http://planme.pl – jezeli szukasz harmonogramu...:)
no tak.. czyli jesli rura jest ok, to tylko wymienia sie sam lacznik..
migomat i jazda 
Łącznik 50zł robocizna drugie tyle i wychodzi na to samo
to stwierdziłem ze lepiej kupić nową.Przewidywałem że za tą kasę to nie będzie rewelacji ale aż taką tandetę mi wcisną to się nie spodziewałem.
Na drugi raz zastanowię się czy nie lepiej kupić używkę lepszej marki lub oryginał.
Na drugi raz zastanowię się czy nie lepiej kupić używkę lepszej marki lub oryginał.
marchello nie przesadzaj... robocizna nie wychodzi az tyle... no chociaz zalezy gdzie...ale tak jak juz wczesniej wspomnialem.. dla mnie nie ma zamiennika ;/ tylko ory ...
ja też sobie zamówiłem układ firmy Marix bo za całość poza kolektorem no i zamiast kata jest tłumik muszę zapłacić trochę ponad 400zł. Tylko marchello mógłbyś powiedzieć jak brzmią te tłumiki tzn czy nie są jakieś głośno bo wyczytałem że niektórzy narzekają ale może przesadzają 
- Od: 24 maja 2008, 15:38
Ja jestem zadowolony nie słyszę żeby były głośniej.Na jałowych słychać praktycznie tylko prace silnika a nie odgłosy z wydechu. Być może dlatego że nie wspawałem rury w miejsce katalizatora tylko dałem "zamiennik" za 50zł .Jak popatrzyłem do środka co tam jest to zauważyłem że jest to jakaś przemyślana konstrukcja a nie byle co.Wydech wygląda na solidny tylko że wieszaki były źle rozstawione dodatkowo po złożeniu całości okazało się że środek i koniec są pod różnymi kątami do siebie i musiałem młotem prostować.Moze to dlatego ze kupiłem na allegro i były jakieś wybrakowane.
Strona 1 z 1