Kupiłem tydzień temu poobijaną Mazde 626 V kombi z 2000r. jeszcze przed liftingiem. Mam w niej do wymiany takie elementy jak maska, zderzak i lampy. Wpadłem na pomysł aby zamontować te części od nowszej 626 po lifcie, bo o wiele ładniej się prezentują i teraz pytanie czy nie będzie problemu z ich przypasowaniem? czy wymiarowo te części są takie same? Z góry dzięki za odpowiedź
Lifting Mazdy 626 GF
Strona 1 z 1
Witam!
Kupiłem tydzień temu poobijaną Mazde 626 V kombi z 2000r. jeszcze przed liftingiem. Mam w niej do wymiany takie elementy jak maska, zderzak i lampy. Wpadłem na pomysł aby zamontować te części od nowszej 626 po lifcie, bo o wiele ładniej się prezentują i teraz pytanie czy nie będzie problemu z ich przypasowaniem? czy wymiarowo te części są takie same? Z góry dzięki za odpowiedź
-
qurier
szczerze mowiac nie wiem o co Ci chodzi.
nie ma mazdy 626 V. jesli 2000 rok to masz mazde 626 GF przed liftem jak mi sie wydaje.
czy lampy, maska, zderzak beda pasowaly z modelu po lifcie do modelu sprzed liftu? nie
nie ma mazdy 626 V. jesli 2000 rok to masz mazde 626 GF przed liftem jak mi sie wydaje.
czy lampy, maska, zderzak beda pasowaly z modelu po lifcie do modelu sprzed liftu? nie

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
właśnie GF jest mazdą 626 V generacji
a 2000 rok to przed facem, a czy będą pasowały od 626 GF po facie to nie wiem 
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
coś jakoś mi się wydaje że nie będą pasowały, światła są inne więc będziesz miał problemy z dopasowaniem maski, zderzak też może nie pasować, chyba że niewielkie szczeliny nie będą ci przeszkadzały
jak weźmiesz lampy, zderzak, kierunki, atrapę i maskę od poliftowej, to będzie pasować
plus do malowania listwy boczne pod kolor auta oraz idąc za ciosem – wymiana tylnych lamp 
jest dokładnie tak jak mówi kolega kierownik... sprawdziliśmy już to dokładnie.
Zapomnieliście tylko o tylnej listwie nad lampami w klapie.. po F/L "nachodzi" nieznacznie na lampy.
P.S
Do malowania również progi pod kolor auta.
Zapomnieliście tylko o tylnej listwie nad lampami w klapie.. po F/L "nachodzi" nieznacznie na lampy.
P.S
Riki napisał(a):jest dokładnie tak jak mówi kolega kierownik... sprawdziliśmy już to dokładnie.
P.S
mam powypadkową GF przed liftem a jeżdżę tą po lifcie także tak jak koledzy mówią:
jak chcesz mieć lifting to wymieniasz:
zderzak przedni z grillem
maska (ale tu nie wiem jak jest na 100%)
lampy + kierunki
no i teraz będziesz miał zderzak przedni z pomalowanymi listwami odbojowymi wiec wypadałoby resztę listew dookoła auta pomalować
tylne lampy także możesz wymienić lecz razem z listewką nad rejestracją
a nie mozna bylo poprostu kupic GF po lifcie?

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
też jakiś czas temu założyłem taki właśnie temat, kiedyś na parkingu stałem obok 626 po lifcie i dokładnie sobie wszystko zmierzyłem
wymiana:
kierunki
lampy
grill
maska
zderzak
i to wszystko
mocowania do kierunku takie same bo to samo jest wzmocnienie czołowe
wymiana:
kierunki
lampy
grill
maska
zderzak
i to wszystko
mocowania do kierunku takie same bo to samo jest wzmocnienie czołowe

- Od: 18 mar 2008, 03:07
- Auto: 626 2,0 diesel gw '98 zielony
nie chcialbym jedzic GFka ktora z przodu jest po lifcie a z tylu przed, jakos mi to nie pasuje a zmieniac wszystko z przed liftem na po tez szczerze mowiac jak dla mnie jest dziwne i nie pojete

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
osobiście podoba mi się bardziej przód po lifcie : kierunkowskazy i grill oraz halogeny ale biorąc pod uwagę koszty to nie zrobiłem sobie tak.
Generalnie obie wersje są do siebie podobne i obie równie ładne.
A może przód od mazdy 6? hehe
Generalnie obie wersje są do siebie podobne i obie równie ładne.
A może przód od mazdy 6? hehe

- Od: 18 mar 2008, 03:07
- Auto: 626 2,0 diesel gw '98 zielony
mahalnet napisał(a):A może przód od mazdy 6? hehe
a może odrazu od Rx8

Tez wydaje mi się że jesli "mieniać" to cały komplet czyli przód i tył, choc pewnie i tak większość ludu by sie nie zorientowała hehe
Ok. dzięki za odpowiedzi. Jednak kupiłem oryginalne części dedykowane mojemu modelowi czyli przed liftem, niestety części po lifcie są 2-3razy droższe od tych z przed, jest to nie opłacalne. Ale przynajmniej się dowiedziałem że mam mazde 626 gf, a nie V 
-
qurier
Strona 1 z 1