Silniki – Kraków – Japan Korea Moto
Strona 1 z 1
Japan Korea Moto
tel. +48 602424644
ul. Karola Łowińskiego 54
31-752 Kraków
http://www.japankoreamoto.pl/kontakt
witam, czy ktoś spotkał się z ta firma wcześniej?
chciałbym kupic u nich silnik, lecz jak wiadomo nie chce sie wpakowac w mine.
Oni mówią że silniki z Japonii i daja gwarancję rozruchową ale nic wiecej,
a boję się,ze np bedzie kopicł, lub turbo nie bedzie dzialać,
Byłbym wdzięczny za każdą pomoc.
tel. +48 602424644
ul. Karola Łowińskiego 54
31-752 Kraków
http://www.japankoreamoto.pl/kontakt
witam, czy ktoś spotkał się z ta firma wcześniej?
chciałbym kupic u nich silnik, lecz jak wiadomo nie chce sie wpakowac w mine.
Oni mówią że silniki z Japonii i daja gwarancję rozruchową ale nic wiecej,
a boję się,ze np bedzie kopicł, lub turbo nie bedzie dzialać,
Byłbym wdzięczny za każdą pomoc.
Ostatnio edytowano 22 kwi 2009, 14:45 przez jarekrk, łącznie edytowano 1 raz
Została sama mazda żony i bmw.
Nissana z avatara już nie mam ale zostawiłem sobie avatara jako pamiątkę starych dobrych czasów.
Nissana z avatara już nie mam ale zostawiłem sobie avatara jako pamiątkę starych dobrych czasów.
- Od: 13 lis 2008, 09:30
- Auto: bmw 323 e46
jarekrk napisał(a):i daja gwarancję rozruchową
To żadna gwarancja, ja ogólnie nie do końca polecam...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Nie byłem do końca zadowolony z kupionego od nich silnika, ale liczyłem się z tym – używka i tylko gwarancja rozruchowa.
Trusted computing – Yes or No?
no ja też bym sie z tym liczył ale jednak, nie chce aby silnik odrazu brał mi litr oleju na 1000km, lub turbina padła po 1szym wyścigu:)
Xionc poleca jakąś firmę z Łodzi.
Proszę o przeniesienie do Eksploatacji i usunięcie wielkich liter z tematu – w netykiecie oznaczają krzyk, dziękuję.
Proszę o przeniesienie do Eksploatacji i usunięcie wielkich liter z tematu – w netykiecie oznaczają krzyk, dziękuję.
Morder napisał(a):tak naprawdę to oni sami nie wiedzą skąd mają towar
nie wiedzą też do końca, co sprzedają
Zapewniam Cię,że wiedzą skąd mają towar
- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24
zibi626 napisał(a):Morder napisał(a):tak naprawdę to oni sami nie wiedzą skąd mają towar
tak...z "Azji"... a wiedzą co mają jak zobaczą już kontener w Polsce
- Od: 20 paź 2003, 09:07
- Auto: MX-3
Morder napisał(a):zibi626 napisał(a):Morder napisał(a):tak naprawdę to oni sami nie wiedzą skąd mają towar
tak...z "Azji"... a wiedzą co mają jak zobaczą już kontener w Polsce
Morder nie musisz mi wierzyć, ale zapewniam Cię,że wiedzą co kupują, co pakują i GDZIE kupują

Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
PADAKA!!
silniki z japonii to fakt , bo silnik kupilem z wersja na rynek japonski tylko , tu jest ok ale....
ten SILNIK TO BYŁ SYF
rozrząd był przestawiony co świadczyło o tym, że on nigdy nie jezdził tylko był na szybko zrobiony,( zanim na to zobaczylismy bawilismy sie długo ze wszystkim, wiązka, czujniki wszystkie, cewki, świece, do komputera podpinalismy i nic) na koncu zobaczylismy , że był rozrząd przestawiony i dlatego nie palił....
po odpaleniu pochodziło auto na wolnych z 10-12 minut
pozniej jedziemy zobaczyc jak to chdozi ... i po 30sec. i 300 metrach, rozpedzenie moze do 30km/h AUTO WYPLUŁO CAŁY OLEJ (połowa odmą ,połowa wydechem poszła) później zaczął odrazu silnik stukać na dole(czyli panewka)oraz poszła uszczelka pod głowią bo z silnika również z olejem spuściła sie woda i dziekuje
silnik im oddałem, kase mi oddali ... po czym znów na allegro wystawili, bo gosc mówił aby zalać nafta i moze byc ok....
spoko silniki maja z japoni , ale sami nie wiedza w jakim stanie, ( co im kitacje daja to oni wezmą) ja niby jestem w plecy tylko za kase dla mechanika , za oleje, i fitry ,
ok ale jak ktos kupi tamten silnik znów to mu nie zazdroszcze
aczkolwiek kolega zemną kupił do galanta 4G63 i mu chodzi, także poprostu co sie trafi to sie trafi.
Przynajmniej tyle dobrze, że nawet po 2 tyg mi kase oddali bez problemu
silniki z japonii to fakt , bo silnik kupilem z wersja na rynek japonski tylko , tu jest ok ale....
ten SILNIK TO BYŁ SYF
rozrząd był przestawiony co świadczyło o tym, że on nigdy nie jezdził tylko był na szybko zrobiony,( zanim na to zobaczylismy bawilismy sie długo ze wszystkim, wiązka, czujniki wszystkie, cewki, świece, do komputera podpinalismy i nic) na koncu zobaczylismy , że był rozrząd przestawiony i dlatego nie palił....
po odpaleniu pochodziło auto na wolnych z 10-12 minut
pozniej jedziemy zobaczyc jak to chdozi ... i po 30sec. i 300 metrach, rozpedzenie moze do 30km/h AUTO WYPLUŁO CAŁY OLEJ (połowa odmą ,połowa wydechem poszła) później zaczął odrazu silnik stukać na dole(czyli panewka)oraz poszła uszczelka pod głowią bo z silnika również z olejem spuściła sie woda i dziekuje
silnik im oddałem, kase mi oddali ... po czym znów na allegro wystawili, bo gosc mówił aby zalać nafta i moze byc ok....
spoko silniki maja z japoni , ale sami nie wiedza w jakim stanie, ( co im kitacje daja to oni wezmą) ja niby jestem w plecy tylko za kase dla mechanika , za oleje, i fitry ,
ok ale jak ktos kupi tamten silnik znów to mu nie zazdroszcze
aczkolwiek kolega zemną kupił do galanta 4G63 i mu chodzi, także poprostu co sie trafi to sie trafi.
Przynajmniej tyle dobrze, że nawet po 2 tyg mi kase oddali bez problemu
Jarekrk może akurat taki Ci się trafił za co jest mi przykro,jednak jak sam piszesz kasę Ci zwrócili. Pamiętajcie,że są to silniki UŻYWANE. Jeśli ktoś chce kupić nowy to może pójść do ASO...
Nikt tego silnika już nie kupi
jarekrk napisał(a):ale jak ktos kupi tamten silnik znów to mu nie zazdroszcze
Nikt tego silnika już nie kupi
Jest
jarekrk napisał(a):wyobraż sobie kolego , że mają go na allegro wystawionego
Maja wiele silników do Mazdy kolego
Jest
Hmm... Lukster kupował u nich trzy razy silnik, KL-ZE i za każdym razem była to udana transakcja.
Witam ja tez kupilem klze od nich dlatego wlasnie ze lukster bral stamtad te 3 silniki... dzisiaj zrobilismy test na odpalenie i odpalil.. nic nie stukalo w silniku.zobaczymy jak dalej czy bierze olej itd zdam relacje jakby co. Pozdrawiam
Tor Poznań 1:50,500 147KM Spidi:) 2014
BEST ET@ 13,308 Opel Speedster ~ 213KM Ryki 2015
Tor Poznań 1:47,700 235KM Spidi:) 2016
Tor Poznań 1:45,937 235KM Spidi:) 2017
BEST ET@ 13,308 Opel Speedster ~ 213KM Ryki 2015
Tor Poznań 1:47,700 235KM Spidi:) 2016
Tor Poznań 1:45,937 235KM Spidi:) 2017
odświeżam forum w celu ostrzeżenia przed naciągaczami. Kupiłem silnik od niejakiej firmy japan korea moto z krakowa. Silnik był uszkodzony i mechanicy jak i ja sądze że doskonale wiedzieli o tym. Okazało się że pierścienie są zapieczone i spalony wtryskiwacz.
Silnik kosztował 1300+200 przesyłka, robocizna za przekładke 1000zł. I uwaga nie dajcie sie nabierać na gwarancje rozruchu. Jak kupowałem ten silnik to mnie zapewniali że wszystko cacy pięknie i dają gwarancje i rzeczywiście powiedzieli że mogą przyjąć zwrot silnika, ale uwaga sama robocizna to 1000zł i drugie 1000 za włożenie następnego silnika i jeszcze koszty przesyłek więc totalnie sie to nie opłaca i oni o tym doskonale wiedzą dlatego sprzedają naiwniakom silniki uszkodzone pewnie kupione za grosze i wiedzą że po zamontowaniu jest sie w czarnej pupie.
Kupiony silnik i tak musiałem remontować. całość kosztowała mnie łącznie 6 500 zł.
Nie popełniajcie tego błędu. Remontujcie silniki albo kupujcie prosto z samochodu że można jeszcze go odpalić przed kupnem.
I zapamiętajcie żeby OMIJAĆ szerokim łukiem firmę JAPAN KOREA MOTO z krakowa.
to ich link.
http://www.japankoreamoto.pl/japan-korea-moto/
Silnik kosztował 1300+200 przesyłka, robocizna za przekładke 1000zł. I uwaga nie dajcie sie nabierać na gwarancje rozruchu. Jak kupowałem ten silnik to mnie zapewniali że wszystko cacy pięknie i dają gwarancje i rzeczywiście powiedzieli że mogą przyjąć zwrot silnika, ale uwaga sama robocizna to 1000zł i drugie 1000 za włożenie następnego silnika i jeszcze koszty przesyłek więc totalnie sie to nie opłaca i oni o tym doskonale wiedzą dlatego sprzedają naiwniakom silniki uszkodzone pewnie kupione za grosze i wiedzą że po zamontowaniu jest sie w czarnej pupie.
Kupiony silnik i tak musiałem remontować. całość kosztowała mnie łącznie 6 500 zł.
Nie popełniajcie tego błędu. Remontujcie silniki albo kupujcie prosto z samochodu że można jeszcze go odpalić przed kupnem.
I zapamiętajcie żeby OMIJAĆ szerokim łukiem firmę JAPAN KOREA MOTO z krakowa.
to ich link.
http://www.japankoreamoto.pl/japan-korea-moto/
-
naciągnięty
Strona 1 z 1