Witam
Mam problem tak jak w temacie. Nie miałem kontrolki check engine w samochodzie, autko chodziło ok., ostatnio uprzejmy kolega NBR przesłał mi żaróweczkę którą nie mogłem nigdzie dostać, za co mu serdecznie dziękuje. Założyłem, oczywiście wywaliło mi 2-3 sekundy po starcie silnika check engine. Postanowiłem ,że kody zczytam, no to bach zmostkowałem GND + TEN, daje zapłon a kontrolka świeci światłem stałym, czekałem około minuty i bez zmian. Nie mam ochoty dawać zarobić ASO do którego mam cholernie daleko za 10 minut roboty przy podłączaniu do kompa. Jest może jakiś inny sposób?
Pozdrawiam
Diagnostyka ECU – check engine świeci stale
Strona 1 z 1
INTERFEJS ELM 327 w najnowszej wersji 1.3
uniwersalne narzedzie do diagnostyki
samochodow w domu lub warsztacie
za pomoca wlasnego laptopa lub PDA
Tym możesz skasować mam do sprzedania jeżeli cie interesuje za 100 zł =koszt przesyłki około 6 zł
U szwagra kasowaliśmy więc spoko da się ,a w serwisie zapłacisz około 200 zł
tym można diagnozować tylko silnik i kasować błędy
uniwersalne narzedzie do diagnostyki
samochodow w domu lub warsztacie
za pomoca wlasnego laptopa lub PDA
Tym możesz skasować mam do sprzedania jeżeli cie interesuje za 100 zł =koszt przesyłki około 6 zł
U szwagra kasowaliśmy więc spoko da się ,a w serwisie zapłacisz około 200 zł
tym można diagnozować tylko silnik i kasować błędy
- Od: 17 maja 2008, 08:43
- Auto: mazda 323F BJ 1,6 16v rok 2003
Ja tylko zaproponowałem a mam dwa wiec jeden mogę sprzedać
w inny sposób nie da sie skasować cheka
a co do ceny to tak mi powiedziano w Poznaniu , u mechanika od 50-150 zależy jaki mechanik i czy ma wtyczke co pasuje do mazdy

w inny sposób nie da sie skasować cheka
a co do ceny to tak mi powiedziano w Poznaniu , u mechanika od 50-150 zależy jaki mechanik i czy ma wtyczke co pasuje do mazdy
Mi nie chodzi żeby go skasować tylko sprawdzić przyczynę jakimiś domowymi sposobami kolego...
"Szóstka jest beznadziejna. Już na pierwszy rzut oka widać, że tak naprawdę to niewiele ją od poprzednika różni… który z kolei niewiele się różnił od poprzednika. I tym sposobem od kilkudziesięciu lat pół Europy wzdycha do lekko modernizowanego garbusa..."
Święta prawda
Święta prawda
- Od: 27 maja 2008, 22:23
- Auto: BJ ZM '03
Pwiem tak może to byc przyczyna paliwa ,sondy,itd ,nie da sie tego sprawdzić domowym sposobem ,jeżeli masz takie auto i ten rocznik ,to nie maluch hihihihihi
Wiec jak juz wspomniałem wyżej NIE DA SIĘ
Jedyna rada to serwis niestety
a taki INTERFEJS ma zadanie właśnie sprawdzić ,działa to na zasadzie że wyszukuje problem i zarazem go kasuje ,mianowicie jeżeli znajdzie jakiś problem -na przykład sąde to pokaże kod do śady i wiadomo że to sąda ,lub inne rzeczy
Pozdrawiam kolegę
Wiec jak juz wspomniałem wyżej NIE DA SIĘ
Jedyna rada to serwis niestety
a taki INTERFEJS ma zadanie właśnie sprawdzić ,działa to na zasadzie że wyszukuje problem i zarazem go kasuje ,mianowicie jeżeli znajdzie jakiś problem -na przykład sąde to pokaże kod do śady i wiadomo że to sąda ,lub inne rzeczy
Pozdrawiam kolegę
Strona 1 z 1