Myjk napisał(a):sq2jul napisał(a):to podoba Ci sie czy nie? zdecyduj sie chlopie. Jak podoba to nie marudz, a jak nie to moze najwyzszy czas pomyslec o tym zeby sie przeniesc w inne miejsce, a nie pitolic 3 po 3?
Nie nauczyli czytać ze zrozumieniem? To przeczytaj ponownie i... ponownie.
Wzajemnie – odsylam do wczesniejszych postow.
Myjk napisał(a):sq2jul napisał(a):Mojej winy w tym nie ma, ze sejm miesci sie w-wie,
Mojej też nie, to dlaczego mam za to dodatkowo pokutować?
Nikt Ci nie karze mieszkac tam gdzie mieszkasz.
Myjk napisał(a):sq2jul napisał(a):a tym bardziej nie ma w tym mojej winy, ze ludzie tam obradujacy wpadaja na tak idiotyczne pomysly.
Mojej też nie, to dlaczego mam znosić humory niezadowolonych furiatów? Tym bardziej, że jak widać na załączonym obrazku, sami nie wiecie o co się pieklicie. Nie wiecie KOMPLETNIE NIC po za tym co jakiś pismak wypluł z siebie na łamach gazetki, a reszta gazet uczciwie powieliła. Żeby tego było mało, to uświadomię Cię po co dał taki tytuł tego artykułu – żeby ludzie się posrali ze strachu i zaczęli o tym gadać i powielać w sieci robiąc świetną reklamę gazecie. Jak widać działa. O aspekcie politycznym nie pomnę, bo wiadomo komu sprzyja Dziennik. Dość rzec, że ta ustawa rodzi się już od rządów PiSu – czyli od 4 lat, a raptem teraz jest zadyma? Pomyślcie ludzie czasem co robicie, bo zachowujecie się jak przysłowiowe lemingi. Ja rozumiem dyskutować, ale to co zademonstrowali tutaj niektórzy, to jakaś paranoja. Protest, OK, ale chociaż wiedzcie po co i dlaczego. Zatem może mi ktoś w końcu wyjaśni przeciwko czemu ten protest ma być? Ja nadal nie wiem.
mnie nie obchodzi kto to wymyslil czy PiS czy PO – jak pisalem wczesniej nie podoba mi sie idea wprowadzenia kolejnego podatku – wystarczy? Dla mnie tak. Jak nadal nie wiesz czemu prostest ma sluzyc to przeczytaj od poczatku caly temat – najlepiej 3 razy (albo i wiecej), bo widze, ze masz problemy z rozumowaniem.
Myjk napisał(a):sq2jul napisał(a):Nie do mnie/nas miej pretensje tylko do nich.
Do kogo i o co? Konkrety! Tylko łaskawie Cię proszę, nie opieraj się na nagłówku z gazety, bo to śmieszne. Jeśli chcesz to nadal robić, to wylicz mi dokładne stawki jakie podatek ekologiczny ma wprowadzić i potwierdź słowa pismaka. Zapomniałem, nie możesz, bo nic nie wiesz na ten temat.
No jak do kogo?! A o co toczysz piane z ust? juz zapomniales? To widze, ze dochodza do tego jeszcze problemy z pamiecia

no comment...
Myjk napisał(a):sq2jul napisał(a):Widze plytkie myslenie u Ciebie – myslisz, ze jak by wszystko bylo ok i cacy to by ludzie demonstracje robili – no chyba nie...
Jak pokazuje rzeczywistość, choćby w tym wątku – ludzie chcą robić demonstracje,
ale nie wiedzą przeciwko czemu występują. Dla zasady jak widać... to głupie postępowanie.
Znowu klopociki z rozumowaniem?? Pisze przeciez caly czas, ze nie podoba mi sie wprowadzenie kolejnego podatku (preczytaj to zdanie najelpiej 3... nie 5 razy – moze w koncu trafi to do Twojej glowy).
Myjk napisał(a):sq2jul napisał(a):I nie rozumiem nadal, czemu najezdzasz na kogos, kto w normalny sposob wyraza swoje mysli
Nie wyraża myśli w normalny sposób. Gość podżega do protestów, ale sam nie wie po co ten protest. Dlatego właśnie na niego "najeżdżam" – nie podoba mi się takie zachowanie.
Zakuj go za to w kajdanki i zamknij w wiezieniu szeryfie.
Myjk napisał(a):sq2jul napisał(a):nie obrazajac nikogo.
Obraża mnie, bo nawołuje do spędu w Wawie – a jeśli do takiego dojdzie, to mój cenny czas zostanie zabrany. Ja na prawdę wolę spędzić dwie godziny więcej z córką w zamian za stanie w korkach przez zgraje protestujących – i to bez wyraźnego celu. Innymi słowy, nie szanuje czasu innych ludzi, w tym mojego.
Zacznij pracowac z domu – bedziesz mogl spedzac cale dnie z corka.
Myjk napisał(a):sq2jul napisał(a):Zauwaz kolego, ze w tym kraju (podobno) mamy wolnosc slowa.
Z którego korzystam. Dziękuję.
Korzystasz – zgadza sie. Z pominieciem zasad kultury i dobrych obyczajow.
Myjk napisał(a):sq2jul napisał(a):Takze luzuj i zejdz z tonu.
Czego również i Tobie życzę, gdy sobie to wszystko przemyślisz...
Ja nie musze

Jestem bardzo spokojny.
Myjk napisał(a):sq2jul napisał(a):nie wylicze Ci zadnej kwoty bo nie znam kryteriow jej wyliczania (zreszta chyba jeszcze nikt nie zna)
A... to zawsze tak masz, że wypowiadasz się na temat o którym nie masz pojęcia?
Widze, ze nadal nie dostrzegasz sedna sprawy – trudno.
Myjk napisał(a):sq2jul napisał(a):jednak glowe mam na miejscu i wiem, ze obojetnie jaka by to kwota nie byla nie sluzy ona niczemu dobremu – ot kolejna mozliwosc skubniecia obywatela i to mi siei nie podoba.
Akcyzę płacisz tyle lat i jakoś nie słyszałem żebyś protestował?... A może? Może też nie zauważyłeś, że "podatek ekologiczny" ma zastąpić akcyzę i myślisz że to kolejny dodatek? Proponuję Tobie oraz innym, wcześniejsze zorientowanie się w temacie zanim zaczniecie bić pianę i jechać do wawy na protesty... Tylko tego pragnę. Wiecej spokoju ludzie, bo sami sobie pętle na szyi wiążecie.
Zgadza sie. Place bo jestem do tego zmuszony. Wtedy kiedy wchodzila akcyza nie przejmowalem sie tym, gdyz problem nie dotykal bezposrednio mnie (nie myslalem o zakupie auta). Teraz sprawa w bezposredni sposob zaczyna dotykac, takze i mnie, dlatego nie widze powodow dlaczego by sie temu nie przeciwstawiac.
Koncze dyskuje z Toba. Ty wiesz swoje, ja wiem swoje i na tym zakonczmy ten temat, ok?