Rząd złupi właścicieli starych samochodów
Myjk obrażanie klubowiczów to nie sposób na dyskusję. To będzie demonstracja, a nie popisówka. Skoro pewne grupy zawodowe mogą wymusić to i owo demonstracjami, to czemu nie my, kierowcy.
Kiedyś Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
- Od: 14 kwi 2006, 13:20
- Auto: Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Toyota Camry 2002r. 2.4L
Forumowiczów, jeśli już. Określenia użyłem delikatnego w stosunku do pomysłu.
Ja w Warszawie mieszkam, muszę tu żyć. Szlag mnie trafia jak słyszę takie pomysły.
"Przyjedziemy do warszawki, narobimy burdelu, może coś wskóramy – a może nie."
To co dla innych być może jest "świetną zabawą", dla paru set tysięcy osób jest
utrudnianiem i tak ciężkiego życia w tym mieście.
Jeśli chodzi o demonstracje, to jest to głównie popisówka – zazwyczaj związków.
Lepiej się spiąć, przygotować petycję czy wzór pisma i zasypać takowymi kartkami odpowiedni organ.
BTW noviceer, możesz mi wyliczyć podatek, który trzeba będzie zapłacić za 5 letnie auto (Mazda6, 2.0 D), kosztujące 33 tyś. złotych, oraz dla porównania za 17 letnie auto (Mazda MX-6, 2.0 B) za 3 tyś zł?
Ja w Warszawie mieszkam, muszę tu żyć. Szlag mnie trafia jak słyszę takie pomysły.
"Przyjedziemy do warszawki, narobimy burdelu, może coś wskóramy – a może nie."
To co dla innych być może jest "świetną zabawą", dla paru set tysięcy osób jest
utrudnianiem i tak ciężkiego życia w tym mieście.
Jeśli chodzi o demonstracje, to jest to głównie popisówka – zazwyczaj związków.
Lepiej się spiąć, przygotować petycję czy wzór pisma i zasypać takowymi kartkami odpowiedni organ.
BTW noviceer, możesz mi wyliczyć podatek, który trzeba będzie zapłacić za 5 letnie auto (Mazda6, 2.0 D), kosztujące 33 tyś. złotych, oraz dla porównania za 17 letnie auto (Mazda MX-6, 2.0 B) za 3 tyś zł?
Pozdor Myjk
Proszę Moderatora o połączenie z tematem o nowym podatku autorstwa XsiX'a, dziękuję.
Myjk teraz to po bandzie pojechales chlopie. Jak Ci sie Warszawa nie podoba to zabieraj manele i przeprowadz sie gdzie indziej – chyba nikt Cie tam na sile nie trzyma, co? Nie wazne jaki podatek trzeba bedzie zaplacic (czy niski czy wysoki), nie wazne za jakie auto – sama idea pomyslu jest poroniona! I z tym trzeba walczyc kolego drogi. A jak papierek z petycja im wyslesz to co najwyzej tylek sobie nim podetra – gratuluje podejscia do tematu. Najlepiej dac sobie zalozyc lancuch na szyje i chodzicie poslusznie jak piesek na smyczy, nie?
sq2jul napisał(a):Myjk teraz to po bandzie pojechales chlopie. Jak Ci sie Warszawa nie podoba to zabieraj manele i przeprowadz sie gdzie indziej
A może by tak wiecznie protestujący, palący opony, siejący zniszczenie mienia wybrali by sobie inne miasto np. Bydgoszcz? zastanów się sam kolego co napisałeś

sq2jul napisał(a):gratuluje podejscia do tematu.
Że niby ma dość utrudnień życia przez ciągłe protesty i manifesty? Bo ja nie wyczytałem nigdzie o negacji pomysłu wprowadzenia takiego podatku.
sq2jul napisał(a):Jak Ci sie Warszawa nie podoba to zabieraj manele
Podoba mi się Warszawa, dopóki się tutaj ludzie nie zjawiają z głupimi pomysłami,
robiąc zadymy i powodując jeszcze większe korki niż są na codzień.
sq2jul napisał(a):sama idea pomyslu jest poroniona!
A jaka jest ta idea, co? Może Ty mi wyliczysz podatek z nadchodzącymi "nowymi regułami"?
sq2jul napisał(a):gratuluje podejscia do tematu
Zaraz zobaczymy jak Ty podejdziesz do tematu powyżej...
Pozdor Myjk
Adaś napisał(a):A może by tak wiecznie protestujący, palący opony, siejący zniszczenie mienia wybrali by sobie inne miasto np. Bydgoszcz?
Ale to w Warszawie jest sejm, senat, a co za tym idzie siedziba prezydenta i rządu. Więc po co protesty utrudniające życie w Bydgoszczy, Poznaniu Wrocławiu itp, skoro ci, do których są one skierowane ich nie usłyszą, zobaczą i nie odczują.
Rozumiem, że jest to utrudnienie i każdy z postrzega je inaczej, ale nic na to nie poradzicie w każdym kraju jest tak, że jeśli ludzie protestują to jadą na stolice. Swoją drogą co mają powiedzieć w Brukseli.

164KM@343NM by Mirass (Dynosoft)
- Od: 8 lis 2005, 23:30
- Auto: Z5FBA->O1TDI
Udesky napisał(a):Więc po co protesty utrudniające życie w Bydgoszczy, Poznaniu Wrocławiu itp, skoro ci, do których są one skierowane ich nie usłyszą, zobaczą i nie odczują.
A co to, nagle wyłączyli TVP, Polsat i TVN24 ?
Adaś napisał(a):Udesky napisał:
Więc po co protesty utrudniające życie w Bydgoszczy, Poznaniu Wrocławiu itp, skoro ci, do których są one skierowane ich nie usłyszą, zobaczą i nie odczują.
A co to, nagle wyłączyli TVP, Polsat i TVN24 ?

Postaw się w sytuacji strajkujących, a nie myśl tylko z perspektywy wkurzonego kierowcy, który musi stać w korku. Oni walczą o swoje, nigdy nie wiadomo, czy ty też kiedyś nie będziesz musiał.
164KM@343NM by Mirass (Dynosoft)
- Od: 8 lis 2005, 23:30
- Auto: Z5FBA->O1TDI
Myjk napisał(a):zaczną palić gumy, rzucać petardami i jajkami. Do boju!
sorki ale z tego co przeczytalem to nie bylo o tym mowy...
tak biuro Tuska jest noze i w Gdansku ale rzad, krory wpadl na ten genialny pomysl w warszawie
a idea mysle ze jest sluszna... bo jak inaczej mozemy my kierowcy dosc wiekowych aut, ktorych nie stac na nowe z salonu, walczyc z glupota rzadu...
Myjk napisał(a):Ja w Warszawie mieszkam, muszę tu żyć. Szlag mnie trafia jak słyszę takie pomysły
Myjk napisał(a):Podoba mi się Warszawa, dopóki się tutaj ludzie nie zjawiają z głupimi pomysłami
to ja mam propozycje... moze wroc do miescinki z ktorej pochodzisz... bo w duzej mierze kiorki w warszawie sa przez "nowych warszawiakow"... i nie jest to napisane do danej osoby tylko do wszystkich "nowych warszawiakow"....
przepraszam jezeli urazilem kogos swoja wypowiedzia
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
- Od: 26 paź 2005, 15:14
- Auto: Prius P2
marcinkosky napisał(a):sorki ale z tego co przeczytalem to nie bylo o tym mowy...
Może w takim razie Ty mi w końcu wyliczysz stawkę podatku wg nowego "wzoru"
na przykładach które zapodałem wcześniej?
marcinkosky napisał(a):ale rzad, krory wpadl na ten genialny pomysl w warszawie
Tylko rząd to wpada na to już od 4 lat... a dopiero teraz jest jakaś zadyma.
marcinkosky napisał(a):to ja mam propozycje... moze wroc do miescinki z ktorej pochodzisz...
Rzecz w tym, że pochodzę z mieścinki pod nazwą Warszawa.
Nie mam dokąd wracać – to jest mój dom od paru pokoleń.
marcinkosky napisał(a):przepraszam jezeli urazilem kogos swoja wypowiedzia
Łetam, takie troszkę. Ty też z mieścinki pod nazwą Warszafka?
Pozdor Myjk
Myjk napisał(a):sq2jul napisał(a):Jak Ci sie Warszawa nie podoba to zabieraj manele
Podoba mi się Warszawa, dopóki się tutaj ludzie nie zjawiają z głupimi pomysłami,
robiąc zadymy i powodując jeszcze większe korki niż są na codzień.
to podoba Ci sie czy nie? zdecyduj sie chlopie. Jak podoba to nie marudz, a jak nie to moze najwyzszy czas pomyslec o tym zeby sie przeniesc w inne miejsce, a nie pitolic 3 po 3? Mojej winy w tym nie ma, ze sejm miesci sie w-wie, a tym bardziej nie ma w tym mojej winy, ze ludzie tam obradujacy wpadaja na tak idiotyczne pomysly. Nie do mnie/nas miej pretensje tylko do nich. Widze plytkie myslenie u Ciebie – myslisz, ze jak by wszystko bylo ok i cacy to by ludzie demonstracje robili – no chyba nie... I nie rozumiem nadal, czemu najezdzasz na kogos, kto w normalny sposob wyraza swoje mysli – nie obrazajac nikogo. Zauwaz kolego, ze w tym kraju (podobno) mamy wolnosc slowa. Takze luzuj i zejdz z tonu.
Myjk napisał(a):sq2jul napisał(a):sama idea pomyslu jest poroniona!
A jaka jest ta idea, co? Może Ty mi wyliczysz podatek z nadchodzącymi "nowymi regułami"?
nie wylicze Ci zadnej kwoty bo nie znam kryteriow jej wyliczania (zreszta chyba jeszcze nikt nie zna) – jednak glowe mam na miejscu i wiem, ze obojetnie jaka by to kwota nie byla nie sluzy ona niczemu dobremu – ot kolejna mozliwosc skubniecia obywatela i to mi siei nie podoba.
Myjk napisał(a):sq2jul napisał(a):gratuluje podejscia do tematu
Zaraz zobaczymy jak Ty podejdziesz do tematu powyżej...
[/quote]
nadal takie samo.
Akar.Zaephyr napisał(a):Jeśli chcesz sobie podyskutować załóż sobie temat w Hyde Parku i przestań proszę sprowadzać tą dyskusję na manowce. Zaiste niesamowite jest to forum bo ludzie wykazują się tutaj niesamowitą dozą cierpliwości ale prędzej czy później komuś ją wyczerpiesz i nie skończy się to dla Ciebie dobrze.
Częściowo przyznaję Ci rację ale smutne jest, że jak się nazwie sprawy po imieniu to jest ban albo np. taka wypowiedz forumowicza jak powyżej.
Wracając do tematu to trzeba protestować w tym temacie ponieważ jesteśmy świadkami działań antypolskich. I tego to nikt ale to nikt mi nie powie, że jest inaczej

- Od: 8 maja 2006, 17:12
- Auto: Niedługo Mazda GH 2.2 :–)
marcinkosky napisał(a):to ja mam propozycje... moze wroc do miescinki z ktorej pochodzisz... bo w duzej mierze kiorki w warszawie sa przez "nowych warszawiakow"... i nie jest to napisane do danej osoby tylko do wszystkich "nowych warszawiakow"....
Toś pojechał

Musisz jeszcze poczytać troszkę o przyczynach powstawania korków, bo na razie tylko popadasz w rasizm.
Czyli wychodzi że rodowici warszawiacy to w 100% rajdowi, idealni kierowcy??
jak dla mnie do umiejętności rajdowania po "warszawce" niech dołożą umiejętne, BEZPIECZNE dla innych przejazdy po trasach. Bo jak na razie to przodują w wymuszaniu przejazdu, spychaniu innych na pobocza, wyprzedzaniu na trzeciego. Ja rozumiem, że się wszystkim spieszy, ale bez przesady.
Aha, ja w "warszawce" mieszkałem rok w czasie studiów.
Przedstaw jeszcze kryteria kto jest z warszafki, a kto zasługuje na określenie "nowy warszawiak. Po ilu latach, może pokoleniach się to zmienia. Żeby np. Globy itp wiedzieli jak są określani
To tak, żeby trochę zwiększyć OT w temacie
wojtek75 napisał(a):jesteśmy świadkami działań antypolskich. I tego to nikt ale to nikt mi nie powie, że jest inaczej
kuśwa, jak ja kocham takie teksty...
po prostu wyjęte z ust krzykaczy wiecowych pisu i lpr

żenada
ps. powyższe nie oznacza, że zgadzam się z nowym podatkowym pomysłem

póki co, niczego nie szukam...
- Od: 31 maja 2007, 15:09
- Auto: 626 GF FS 136KM
sq2jul napisał(a):to podoba Ci sie czy nie? zdecyduj sie chlopie. Jak podoba to nie marudz, a jak nie to moze najwyzszy czas pomyslec o tym zeby sie przeniesc w inne miejsce, a nie pitolic 3 po 3?
Nie nauczyli czytać ze zrozumieniem? To przeczytaj ponownie i... ponownie.
sq2jul napisał(a):Mojej winy w tym nie ma, ze sejm miesci sie w-wie,
Mojej też nie, to dlaczego mam za to dodatkowo pokutować?
sq2jul napisał(a):a tym bardziej nie ma w tym mojej winy, ze ludzie tam obradujacy wpadaja na tak idiotyczne pomysly.
Mojej też nie, to dlaczego mam znosić humory niezadowolonych furiatów? Tym bardziej, że jak widać na załączonym obrazku, sami nie wiecie o co się pieklicie. Nie wiecie KOMPLETNIE NIC po za tym co jakiś pismak wypluł z siebie na łamach gazetki, a reszta gazet uczciwie powieliła. Żeby tego było mało, to uświadomię Cię po co dał taki tytuł tego artykułu – żeby ludzie się posrali ze strachu i zaczęli o tym gadać i powielać w sieci robiąc świetną reklamę gazecie. Jak widać działa. O aspekcie politycznym nie pomnę, bo wiadomo komu sprzyja Dziennik. Dość rzec, że ta ustawa rodzi się już od rządów PiSu – czyli od 4 lat, a raptem teraz jest zadyma? Pomyślcie ludzie czasem co robicie, bo zachowujecie się jak przysłowiowe lemingi. Ja rozumiem dyskutować, ale to co zademonstrowali tutaj niektórzy, to jakaś paranoja. Protest, OK, ale chociaż wiedzcie po co i dlaczego. Zatem może mi ktoś w końcu wyjaśni przeciwko czemu ten protest ma być? Ja nadal nie wiem.
sq2jul napisał(a):Nie do mnie/nas miej pretensje tylko do nich.
Do kogo i o co? Konkrety! Tylko łaskawie Cię proszę, nie opieraj się na nagłówku z gazety, bo to śmieszne. Jeśli chcesz to nadal robić, to wylicz mi dokładne stawki jakie podatek ekologiczny ma wprowadzić i potwierdź słowa pismaka. Zapomniałem, nie możesz, bo nic nie wiesz na ten temat.
sq2jul napisał(a):Widze plytkie myslenie u Ciebie – myslisz, ze jak by wszystko bylo ok i cacy to by ludzie demonstracje robili – no chyba nie...
Jak pokazuje rzeczywistość, choćby w tym wątku – ludzie chcą robić demonstracje,
ale nie wiedzą przeciwko czemu występują. Dla zasady jak widać... to głupie postępowanie.
sq2jul napisał(a):I nie rozumiem nadal, czemu najezdzasz na kogos, kto w normalny sposob wyraza swoje mysli
Nie wyraża myśli w normalny sposób. Gość podżega do protestów, ale sam nie wie po co ten protest. Dlatego właśnie na niego "najeżdżam" – nie podoba mi się takie zachowanie.
sq2jul napisał(a):nie obrazajac nikogo.
Obraża mnie, bo nawołuje do spędu w Wawie – a jeśli do takiego dojdzie, to mój cenny czas zostanie zabrany. Ja na prawdę wolę spędzić dwie godziny więcej z córką w zamian za stanie w korkach przez zgraje protestujących – i to bez wyraźnego celu. Innymi słowy, nie szanuje czasu innych ludzi, w tym mojego.
sq2jul napisał(a):Zauwaz kolego, ze w tym kraju (podobno) mamy wolnosc slowa.
Z którego korzystam. Dziękuję.
sq2jul napisał(a):Takze luzuj i zejdz z tonu.
Czego również i Tobie życzę, gdy sobie to wszystko przemyślisz...
sq2jul napisał(a):nie wylicze Ci zadnej kwoty bo nie znam kryteriow jej wyliczania (zreszta chyba jeszcze nikt nie zna)
A... to zawsze tak masz, że wypowiadasz się na temat o którym nie masz pojęcia?
sq2jul napisał(a):jednak glowe mam na miejscu i wiem, ze obojetnie jaka by to kwota nie byla nie sluzy ona niczemu dobremu – ot kolejna mozliwosc skubniecia obywatela i to mi siei nie podoba.
Akcyzę płacisz tyle lat i jakoś nie słyszałem żebyś protestował?... A może? Może też nie zauważyłeś, że "podatek ekologiczny" ma zastąpić akcyzę i myślisz że to kolejny dodatek? Proponuję Tobie oraz innym, wcześniejsze zorientowanie się w temacie zanim zaczniecie bić pianę i jechać do wawy na protesty... Tylko tego pragnę. Wiecej spokoju ludzie, bo sami sobie pętle na szyi wiążecie.
wojtek75 napisał(a):Wracając do tematu to trzeba protestować w tym temacie ponieważ jesteśmy świadkami działań antypolskich. I tego to nikt ale to nikt mi nie powie, że jest inaczej
Wykaż to, grzecznie proszę. Może wylicz podatek wg nowych stawek... czy coś... hehe
Devo_Y napisał(a):ps. powyższe nie oznacza, że zgadzam się z nowym podatkowym pomysłem killer ministra
Ja też, bo nie wiem jakie są warunki tego pomysłu.
Pozdor Myjk
Myjk napisał(a):Nie wiecie KOMPLETNIE NIC po za tym co jakiś pismak wypluł z siebie na łamach gazetki, a reszta gazet uczciwie powieliła. Żeby tego było mało, to uświadomię Cię po co dał taki tytuł tego artykułu – żeby ludzie się posrali ze strachu i zaczęli o tym gadać i powielać w sieci robiąc świetną reklamę gazecie.
Chciałem zauważyć, że ustosunkował się do tego artykułu oficjalnie przedstawiciel Ministerstwa Finansów, który stwierdził, że rzeczywiście prace nad ustawa są prowadzone i podał kilka drobnych szczegółów.
Myjk napisał(a):Akcyzę płacisz tyle lat i jakoś nie słyszałem żebyś protestował?... A może? Może też nie zauważyłeś, że "podatek ekologiczny" ma zastąpić akcyzę i myślisz że to kolejny dodatek?
Z tego co wiem, akcyza od auta jest jednorazowa, a nie coroczna jak planowany podatek ekologiczny, który tak na prawdę z ekologią nic wspólnego nie ma.
Myjk napisał(a):Do kogo i o co? Konkrety! Tylko łaskawie Cię proszę, nie opieraj się na nagłówku z gazety, bo to śmieszne. Jeśli chcesz to nadal robić, to wylicz mi dokładne stawki jakie podatek ekologiczny ma wprowadzić i potwierdź słowa pismaka. Zapomniałem, nie możesz, bo nic nie wiesz na ten temat
Myjk napisał(a):Wykaż to, grzecznie proszę. Może wylicz podatek wg nowych stawek... czy coś... hehe
Nie wiem po co do znudzenia to powtarzasz, skoro już Ci grzecznie odpowiedziano, że wyliczyć się tego nie da.
THERE IS A LIGHT THAT NEVER GOES OUT
- Od: 8 kwi 2008, 12:49
- Auto: Mazda 323 c 1.5 16v Z5 '97/ Toyota Corolla 1.4 '00
do jakiegoś konkretu chętnie bym się jakoś merytorycznie, w miarę własnych możliwości, odniósł... na razie jednak z ciekawością śledzę dyskusję, bez zbędnego emocjonalnego zaangażowania, jednak nie sposób nie zareagować na osobliwe wg mnie poglądy i spostrzeżenia w tym temacie, takie jak przytoczony przeze mnie we wcześniejszym poście.
jeśli jest taka idea wprowadzenia w/w podatku, to oczywiście jestem przeciw, bo też może uderzyć we mnie. jednak daleki jestem od spiskowych teorii niektórych o niszczeniu narodu, ale niestety (tu cytuję klasyka gatunku) "ciemny lud to kupi"...
no nie, mnie też poniosło na manowce dyskusji, sorry za ot
jeśli jest taka idea wprowadzenia w/w podatku, to oczywiście jestem przeciw, bo też może uderzyć we mnie. jednak daleki jestem od spiskowych teorii niektórych o niszczeniu narodu, ale niestety (tu cytuję klasyka gatunku) "ciemny lud to kupi"...
no nie, mnie też poniosło na manowce dyskusji, sorry za ot
póki co, niczego nie szukam...
- Od: 31 maja 2007, 15:09
- Auto: 626 GF FS 136KM