Ugh. Przyoszczędziłem na słowach.
To było moje pytanie, o zestaw do C5 break, który ma chodzić pod fabrycznym PU-2472B (wyprowadziłem sygnał po niskiej), DEQ-9200 (zwrotnice 2/3-drożne, korekcja czasu, korektor parametryczny) i XM-4040 (4x40W/2x100W w sinusie). Ponieważ nie mam czasu przerabiać bagażnika, dlatego rozpatruję wstawienie drugich wooferów w tylne drzwi o obcięcie ich powyżej ~160Hz.
Ze względu na cenę najchętniej kupiłbym zestaw Signata (H16 + T5 + C2) – jest tam tekstylna kopułka. Jednak o ile kiedyś wszyscy się nim zachwycali, to ostanie wieści o nim są raczej negatywne (chociaż zdaję sobie sprawę, jak te opinie powstają). 350 PLN.
Jako kolejną opcję wymieniłem Hertza HSK 165, ponieważ można do niego w sensownej cenie dokupić drugą parę wooferów (podobnie jak w przypadku Signata), a jego cena jeszcze mieści się w granicach przyzwoitości. 600 PLN.
Chciałem dowiedzieć się, co obecnie jest w modzie (165 mm, ~600 PLN). Nie upieram się również przy tej "nagłej" koncepcji – możecie mnie siłą i kijem zmusić do zabudowy subwoofera w jednej ze ścianek bagażnika.