jaki trzeba wlac plyn do zbiorniczka wyrównawczego po stronie kierowcy (cooling only)
Strona 1 z 1
no najlepiej wlej płyn chłodniczy
A tak na serio to przede wszystkim zajmij się tym ubytkiem
Sprawdź gdzie i czemu ubywa bo mogło uszczelkę pod głowicą wywalić....
A tak na serio to przede wszystkim zajmij się tym ubytkiem
pozdrawiam skorpek
Verstehen kann man das Leben rückwärts, leben muß man es aber vorwärts.
SWAP BA Z5 –> BP How-to BY–>Gadula
- Od: 9 sie 2008, 21:35
- Auto: śleć :-D
waldzi20 napisał(a):jakby mi uszcelke pod głowica wywaliło to mysle ze z drugigo zbiorniczka od płynu chłodniczego tez by ubywało a tam mam wszystko wpozadku
yyyy no to nie trybie chyba czegoś
pozdrawiam skorpek
tutaj jest zdjecie obrazowe w którym zbiorniczku mi brakuje
http://img261.imageshack.us/my.php?image=621568019.jpg
http://img261.imageshack.us/my.php?image=621568019.jpg
- Od: 15 lut 2009, 13:09
- Auto: mazda 323f(BA) 1.5 16v
no więc : ten po lewej to zbiorniczek płynu do wspomagania
a ten po stronie kierowcy jest faktycznie od płynu chłodniczego 
pozdrawiam skorpek
heheh chyba padne jak kolega mowi o "drugim zbiorniczku z plynem chlodniczym" i mysli o zbiorniku na plyn hamulcowy ....
zapoznaj sie najlepiej z ksiazeczka serwisowa od mazdy co bys do silnika nie nawlewal plynu od spryskiwaczy...
sprawdz sobie czy nie cieknie Ci np z aparatu zaplonowego olej... wtedy moze kapac na weza od chlodnicy co idzie... i tam olej niszczy weza i no moze tam wyciekac plyn... widze ze gazu chyba nie masz... patrzac po opisie... ale no jak by czasem to posprawdzaj trojniki i weze przy reduktorze... wiem z wlasnego doswiadczenia... bo cieklo mi na jednym trojniku i to tak ze nie bylo kompletnie widac sladow... bo sciekalo jakby z weza na weza i parowalo od razu...
sprawdz sobie czy nie cieknie Ci np z aparatu zaplonowego olej... wtedy moze kapac na weza od chlodnicy co idzie... i tam olej niszczy weza i no moze tam wyciekac plyn... widze ze gazu chyba nie masz... patrzac po opisie... ale no jak by czasem to posprawdzaj trojniki i weze przy reduktorze... wiem z wlasnego doswiadczenia... bo cieklo mi na jednym trojniku i to tak ze nie bylo kompletnie widac sladow... bo sciekalo jakby z weza na weza i parowalo od razu...
- Od: 11 maja 2008, 16:43
- Auto: Mazda 323F BA 1.8 DOHC 16V '96
awruk napisał(a):mysli o zbiorniku na plyn hamulcowy ....
wujek popoerniczyły Ci się też zbiorniczki
pozdrawiam skorpek
no to ładnie to ja tam czasami nie miałem wogule płynu a czasami jest i dziwne bo ani nie nagrzewał mi sie i cały czas mam normalna temperature pracy to sobie musze jak najszybciej uzupełnic ksiazki niesety nie mam wiec nie mam w co sobie zobaczec mam gaz to sobie posprawdzam wszystko bo kurna ze sie zapowiada to wszystko
najważniejszy jest stan płynu w chłodnicy a nie w zbiorniczku....
waldzi20 wpadnij na spota następnego to może się coś zaradzi.. Błędy Ci sprawdzę w kompie i popatrzymy co i jak
waldzi20 wpadnij na spota następnego to może się coś zaradzi.. Błędy Ci sprawdzę w kompie i popatrzymy co i jak
pozdrawiam skorpek
bylem wlasnie dolec płynu i odpowietrzyc chłodnice to brakowało troche tego płynu dolałem wszystko i moze teraz bedzie ok.
no własnie sie miałem w tym miesiącu wybrac bo niestety w tamtym siła wyzsza zwana praca nie pozwoliła . To napisz mi kiedy
?
skorpek napisał(a):wujek popoerniczyły Ci się też zbiorniczki język ten na płyn hamulcowy jest przy grodzi obok przepustnicy język
no ja wiem dobrze gdzie on jest... ale generalnie znajduje sie mniej wiecej po tej samej stronie auta co od chlodnicy.... z reszta niewazne.... zanim dodalo moja odp pojawilo sie zdjecie i z tad to zamieszanie...
waldzi20 w takim razie jak masz gaz to posprawdzaj i poszperaj uwaznie....
- Od: 11 maja 2008, 16:43
- Auto: Mazda 323F BA 1.8 DOHC 16V '96
wsumie pojawiło sie jakos wtedy jak wymieniałem filtr paliwa i trzeba było poodpinac pare przewodów zeby sie do niego dostac ale sprawdzałem puzniej i nic tam nie kapało... gaz juz miałem załozony jak kupiłem mazde ..narazie po tym odpowietrzaniu chłodnicy stan sie nie zmienia zobaczymy jak bedzie dalej z tego co patrzyłem to raczej nic mi nie wycieka zobaczymy jak bedzie ubywało to bede musiał dokładniej posprawdzac
Strona 1 z 1