Witam, zalogowałem się na wasze forum dopiero dziś ale ogólnie to przęglądam je od dłuższego czasu w celu znalezienia informacji o mazdzie 6. Coraz częściej w rodzinie przydałby się drugi samochód i tak pomyślałem czemu nie Mazda? Bardzo ładnie wygląda, dobre wyposażenie i japończyk(obecnie mamy Carisme).
I tu mam kilka pytań:
1.Jak jest z zawiasem w 6? Znalazłem troche info., że tak szybko się nie niszczy ale posty były niezbyt aktualne. Dlatego byłbym wdzięczny jeśli wypowiedziałaby się osoba, która pokonała trochę km po naszych pięknych drogach. Czy zawieszenie wytrzymuje i co ewentualnie najczęściej się wymienia.
2.Silnik najchętniej 2.0 benzyna.Odrazu mówię że na 99% będzie miał gaz( no chyba że benzyna będzie znowu po 3zł). Z tego co piszczecie to nie ma chyba większych problemów z tym silnikiem po zagazowaniu? W grę wchodzi tylko sekwencja, żadne inst.mieszalnikowe itp.
3.Jak z rdzewieniem niektórych elementów? Czy to dopada każdy egzemplarz? Obiło mi się o uszy że po liftingu coś poprawiono i chyba wyeliminowane ten problem?
4.Chciałby się dowiedzieć o system BOSE. Czy warto szukać autka z tym wyposażeniem? Czy nie jest aż tak znacząco lepszy od zwykłego systemu audio? A i w sedanie sub jest zamocowany jakoś przy półce tylnej a w liftbacku w kole zapasowym?
5.Warto pchać się w wersję poliftową np. kosztem wyposażenia? Czy lepiej np. z 2004r ale dobrze wyposażoną? Z takich istotnych zmian po fl wyczytałem że dołożono 6 bieg i zniwelowano ściąganie na prawą stronę?
Jak myślicie czy za 35-40k zł dało by się wyrwać taką madzie z przedziłu 2003-05, 2.0, z przebiegiem tak około 100k(najlepiej jeszcze mniejszym ale za wiele nie mam co wymagać:P). Niby na allegro coś tam jest ale może osoby, które sprowadzają auta albo zajmują się ich handlem coś ciekawego napiszą.
Przepraszam jeśli tematm umieściłem w złym dziale, źle zatytułowałem bądź coś innego zrobiłem nie tak jak się powinno ale jestem w trakcie czytania regulaminu i nie wszystko jeszcze zgłębiłem

.