Witam
Ja mam to samo u siebie. Auta nie sciąga, a kierownica jest ustawiona niesymetrycznie. Na początku zastanawiałem się nad tym, ale potem z natłoku obowiązków przestałem o tym myśleć. Teraz mi to nie przeszkadza, ale może wybiorę się na ustawienie zbieżnosci...
Pozdrawiam
Niesymetrycznie ustawiona kierownica podczas jazdy – lekkie skrzywienie w prawo
1, 2
Powiem Ci, że miałem podobną sytuację tyle, że kierownica musiała być przekrzywiona w lewo. Ostatnio robiłem lewy przegub i po założeniu nowego kierownica jest w takiej pozycji, w jakiej powinna. Nie wiem czy to miało wpływ, ale ustawienie kierownicy wróciło do normy po wymianie.Klamka napisał(a):Robiłam również, jakieś 2 miesiące temu przeguby i sworzeń, czy to mogło mieć również wpływ na ustawienie kierownicy?
Ja tam lajkonikiem w takich sprawach jestem, ale piszę, jak miałem
Powodzenia życze i pozdrawiam
Pozdrawiam
/* Starożytni wikingowie powiadali, */
/* że alkohol spożywany z umiarem */
/* nie szkodzi nawet w największych ilościach. */
/* Starożytni wikingowie powiadali, */
/* że alkohol spożywany z umiarem */
/* nie szkodzi nawet w największych ilościach. */
- Od: 6 paź 2004, 13:49
- Auto: 323F BA 1,5 16V 95r.
Byłem zadowolony. Byłem na terenie giełdy samochodowej (ulica Gnieźnieńska czy jakoś takKlamka napisał(a):Ravo, a gdzie byłeś? I czy byłeś zadowolony?ravo napisał(a):Ja pałciłem ostatnio 48 zl we Wrocławiu
Jak to? Chyba jednak nie...[BoMbGaD] napisał(a):Przyczyną skręcenia kierownicy może być wytarcie przekładni
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
A czemuJaksa napisał(a):Jak to? Chyba jednak nie...[BoMbGaD] napisał(a):Przyczyną skręcenia kierownicy może być wytarcie przekładni![]()
EDIT: po namyśle – objawy były podobne, ale dodatkowo występował kosmiczny luz (jakieś 15 stopni) na kierownicy, więc faktycznie "Chyba jednak nie" przekladnia
M.A.Z.D.A Syndicate
- Od: 6 sie 2005, 17:22
- Auto: Mazda 323 BG '93 1.3i 16V
A temu, że po zrobieniu przodu (poprzeczka nadal jest źle) ustawiamy tył (tylko w Mazdach jest problem ze śrubami tylnych wahaczy – urywają się – czyli przed pomiarem, ew. ustawieniem musisz się zaopatrzyć w nowe śruby).[BoMbGaD] napisał(a):A czemu
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Ja mam to samo. Przy dodaniu gazu lekko ściąga w prawo a na luzie spoko, ale u mnie to podobno mechanizm różnicowy w skrzyni biegów lol
MÓJ WARSZTACIK DOBRYCH CEN :) www.mstechnik.dbv.pl
WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
- Od: 10 gru 2003, 17:02
- Auto: M323BG, Rover 200si 1.4l 103HP
Ja od kupna mam lekko kierownicę w prawo (tak o 5 stopni) i po prostu się przyzwyczaiłem, ale może kiedyś na zbieżność się wybiorę... Samochod jedzie cały czas prosto... Tylko kierownica trochę nie tak
Miałem wymieniane opony na nowe, więc to nie opony, felgi też nie... Może wiec faktycznie te zębatki
Miałem wymieniane opony na nowe, więc to nie opony, felgi też nie... Może wiec faktycznie te zębatki
- Od: 27 lip 2005, 16:44
- Auto: Mazda 323C 97' 1.5
Ja miałem dokładnie to samo kiedyś w Daewoo Nexii. Od nowości kierownica była lekko skrzywiona, jeździłem tak jakieś pól roku i wogóle mi to nie przeszkadzało (natłok zajęć nie był bez wpływu), aż w końcu pojechałem do serwisu i zrobli to, jak trzeba – czyli prostoshinobi napisał(a):Witam
Ja mam to samo u siebie. Auta nie sciąga, a kierownica jest ustawiona niesymetrycznie. Na początku zastanawiałem się nad tym, ale potem z natłoku obowiązków przestałem o tym myśleć. Teraz mi to nie przeszkadza, ale może wybiorę się na ustawienie zbieżnosci...
Pozdrawiam
pozdrówka z Madziolką w tle
- Od: 1 kwi 2004, 11:38
- Auto: Została juz tylko Mazda2 1.4
1, 2