Don Corleone napisał(a):damastes zapoznaj się z regulaminem.
Łącze z tematem o olejach.
Jeszcze chwila to będę musiał przy was robić tylko copy, paste, copy, paste
jest to tzw. metoda kopiego-pejsta
www.mazdaspeed.pl
Don Corleone napisał(a):damastes zapoznaj się z regulaminem.
Łącze z tematem o olejach.
Jeszcze chwila to będę musiał przy was robić tylko copy, paste, copy, paste
damastes napisał(a):jaki olej wlać do mazdy premacy 1,8 benzyna rocznik 2003 – przebieg 68000 km i jaki zastosować filtr oleju.
organo napisał(a):duzo ludzi gada ze to lipa (chyba poprostu lubia wydawac wiecej kasy)
Grzyby napisał(a):organo napisał(a):duzo ludzi gada ze to lipa (chyba poprostu lubia wydawac wiecej kasy)
A czy Ty masz w ogóle pojęcie że w ASO oryginalny filtr oleju do FS czy KFa jest tańszy niż ów Filtron? Wiem bo nie raz kupowałem.
No właśnie .... jak ktoś lubi wydawać więcej kasy to proszę bardzo
Krisek napisał(a):Filtron = WIX
paga100 napisał(a):Witam! Nie dawno zakupiłem mazde 323f w dieslu. Zabieram się na razie do wymiany podstawowych rzeczy! Chciałam sie was zapytać jaki olej będzie odpowiedni, zastanawiam się nad Mobil Super S Turbo Diesel 10W-40,czy może wlać zwykłego mobila półsyntetycznego taki co wlewa się do benzyn i do diesli ? Samochód ma na liczniku 150tys. Proszę was o poradę, pozdr
travisowski napisał(a):paga100 napisał(a):Witam! Nie dawno zakupiłem mazde 323f w dieslu. Zabieram się na razie do wymiany podstawowych rzeczy! Chciałam sie was zapytać jaki olej będzie odpowiedni, zastanawiam się nad Mobil Super S Turbo Diesel 10W-40,czy może wlać zwykłego mobila półsyntetycznego taki co wlewa się do benzyn i do diesli ? Samochód ma na liczniku 150tys. Proszę was o poradę, pozdr
zalej taka gestosc jaka byla lana dotychczas.marki jakiej chcesz jaka ci sie najlepiej oplaca finansowo.
wymianiaj max 10tyskm i bedzie git.jestem pewien ze nawet lotosem bys zalal i auto chodzilo by jak burza.
travisowski napisał(a):no to sugeruj sie instrukcja.
tam powinno byc napisane jaki olej zalecaja do tych silnikow
ps.jak po nocy rano wyjmiesz bagnet a konsystencja oleju bedzie miala konsystencje wody to napewno 5w30![]()
paga100 napisał(a):W instrukcji jest napisane 5w30 lub 10w30
paga100 napisał(a):Chyba nic się nie stanie jak zaleje klasę wyzszą?
paga100 napisał(a):10w40,czyli ten wielosezonowy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy Opinie i Poradniki